Party Run quest (m)

Indította Fantasy™, 2015-02-18, 18:33:02

Szasztok egy olyan run questet keresek amiben csoportosan is be lehet menni ne kelyen várni a másikra még bennt vannak illetve többen is be tudjanak menni arra a bizonyos mappra hogy ne lássk egymást! Találtam itt egyet ami pisti meg osztot de sajnos az a quest nem futt le de már írtam egy réggebi témában :)

2015-02-19, 17:11:08 #1 Utolsó szerkesztés: 2015-02-19, 17:16:44 Szerző: Pisti95
Kicsit nehéz, hogy nem írod le, hogy mit akarsz, legalább mapindex számokat. És van rá alkalmad kivitelezni?

Megírtam neked, ./qc-m nem adott hibát. Esetleges új funkciókat írd be quest_functions-ba.

quest party_run begin
state start begin
when NPCID.chat."Party RUN" begin
say_title(""..mob_name(NPCID)..": ")
say( "Üdvözöllek "..pc.get_name().."! " )
say( "Be szeretnél lépni a Party RUN-ba?" )
local p = select("Igen", "Nem")
if p == 1 then
pc.warp(x, y) --a run előszobája, ezután lehet party-t ellenőriztetni
elseif P == 2 then
return
end
end
when login with pc.get_map_index() == Y begin -- Y = mapindex száma(előszobáé)
mob_spawn(MOBID, x, y) --mobidézés
end
when MOBID.kill begin
game.drop_item_with_ownership(ITEMID, 1)
end
when NPCID.take with item.vnum == ITEMID begin --tárgyat ráhúzod az npc-re, akkor portol tovább
if party.is_party() or pc.is_gm() then
d.join(X) --innentől dungeon a map(feldob az igazi dungeon mapra) X = mapindex
pc.remove_item(ITEMID, 1) --ráhúzott tárgy eltüntetése
d.set_regen_file("data/dungeon/MAP/regen.txt") --mobok lerakása (MAP = általad megadott map név mappája dungeon mappán belül)
else
say( "Te nem vagy csoportba, csoport nélkül[ENTER]nem mehetsz tovább!")
return
end
end
when login with pc.in_dungeon() and pc.get_map_index() >= X0000 and pc.get_map_index() < (X+1)0000 begin --zárójelet töröld!!
d.notice("10 perc áll a rendelkezésedre!")
timer("alap",300) --5perc mert 60*5 = 300sec
end
when alap.timer with pc.in_dungeon() and pc.get_map_index() >= X0000 and pc.get_map_index() < (X+1)0000 begin
d.notice("5 perced maradt!")
timer("alap2",300) -- plusz 5perc és kijön a 2*5 perc = 10 perc
end
when alap2.timer with pc.in_dungeon() and pc.get_map_index() >= X0000 and pc.get_map_index() < (X+1)0000 begin
d.notice("Lejárt az időd!")
warp_to_village();
end
end
end

Rövid leírás:
Először is egy NPC-re kattintva be tudsz lépni egy úgynevezett "előszoba" részhez, mivel csak ezután lehet a dungeon-t alkalmazni ( d.join(X) ). Ha meg játékos szemmel nézzük, még jobb a kivitelezése így.
Itt leölsz egy mobot, dob egy tárgyat, amit ha ráhúzol egy npc-re, ami lehet oszlop, rúna, npc, akkor lefut a party ellenőrzés, és ha csoportban van, tovább dobja a dungeon pályára. Itt kell levernie a mobokat, és 10 perce van.
Ezeket már te is tudod állítgatni.  ;)

U.I.: Megjegyzéseket írtam a questhez, azokból tudsz tanulni is, és tudod, hogy mit kell írnod értékeknek. 

Nagyon szépen köszönöm pisti!  :)