Egyetemre laptop vagy..?

Indította Exkirion, 2015-02-10, 18:12:46

2015-02-10, 18:12:46 Utolsó szerkesztés: 2015-02-10, 18:15:33 Szerző: Exkirion
sziasztok
laptop vagy tablet?

Jövőre egyetemre megyek (elvileg) és most egy kis probléma adódott előttem. Van egy 2-3 éves laptopom (Dell Inspiron N5040), de az aksija már olyan rossz, hogy töltő nélkül maximum 20-25 percet bír ki (folyton töltőn kell lennie)
árkategória:100-130 ezer forint

két lehetőség áll most fent nálam:
1. veszek egy új laptopot, amivel újabb 3-4 évet ki tudok húzni kb olyan árban amit fent írtam.
2. veszek egy minőségibb tabletet. amiket néztem: ipad air, nexus 9, xperia z3 tablet

VISZONT, ha tabletet vennék, megmaradna a laptop is a koliszobában, ott lenne "bármikor kéznél", pl Neptunhoz, de nem lehetne onnan mozdítani

Laptopról: Jobb rajta filmet nézni, de kevésbé hordozhatóbb. Könnyebb rajta netezni bizonyos szempontok miatt. Baj vele: nem mozdíthatom ki a szobából, nem vihetem a folyosóra, nem vihetem be előadásra, szinte sehova az aksi miatt. Nagy, nehezebben tárolható ha el akarnám vinni.

Tablet: Vennék hozzá egy usb-s billenytűzetet, amin ugyan úgy tudnék írni rendesen. Hordozhatóbb, és a fentebb említettek már minőségik is azért, szinte mindent tudnak már mint egy laptop, de azért mégis a formalitások.. nehezebb rajta filmet nézni, pl a Neptun ezen érdekes lenne.

Neptun=Debrecenben az egyetemen kell az óra/tárgy felvételekhez

Annyi még hogy egy tabletet is nagyon régóta szeretnék, de a pénz csak egy felé mehet most, mind a kettőre nincs lehetőség.
Tehát egy normális laptop max 130ért amit tudok "cipelni" bárhová vagy egy mozdíthatóság szempontjából praktikusabb tablet(szerintem a fenti 3ból) és egy helyhez kötött laptop?

mostani laptop: win8, i3, 500gb hely, 4gb ram, hd kijelző (full hd film megy)

Miért nem veszel egy új aksit a laptopba??
"Én olyan nagyba adom, mint a milfeknél a mellbÅ'ség"!!;)

Nálunk órán nem is volt szükség laptopra . Két dolgod van :
- jegyzetelni a füzetbe
- netről az anyagot kinyomtatni és megtanulni

Nem kell túlkomplikálni a helyzetet vegyél egy aksit .

nem egy mai darab a gép, több újratelepítés után is hamar belassult (nem pakolom tele hülyeségekkel) és nem tudom, hogy így milyen jövője lehet. közben a pénzt meg nem akarom elverni feleslegesen másra úgy, hogy közben erre kellett volna áldozni. ezért nem tudom.

Idézetet írta: Exkirion Dátum 2015-02-10, 18:21:39
nem egy mai darab a gép, több újratelepítés után is hamar belassult (nem pakolom tele hülyeségekkel) és nem tudom, hogy így milyen jövője lehet. közben a pénzt meg nem akarom elverni feleslegesen másra úgy, hogy közben erre kellett volna áldozni. ezért nem tudom.

8 éves laptopom van és elegendő amire kell . Ha csak  netezésre (Neptun) kell akkor ne vegyél újat .

Le kell tesztelni a winchester ( HDD ) élettartamát egy programmal. Ugyan így a memóriákat (RAM) teszteled. Aztán kiderül, hogy meddig megy körül-belül. Aksit tudsz bele dobni 30k körül, de mégis működik a laptop, nincs baja. Azért még 2-3 évesen, ha megkíméled el van sokáig.

A tablet kicsit korlátozott, mert más azért egy laptop, legalábbis számomra. Főként ha dolgozni akarsz vele, gépelni anyagot/szerkeszteni, nyomtatni, házi készítés stb.

Értem :) akkor ha veszek bele egy új aksit,  esetleg ettől függetlenül az egyetemi évekre érdemes lenne beruházni valamelyik fentebb említett tabletre, lenne valami előnye? Vagy hagyjam a fen*be, felesleges?