Fórum karma

Indította IceCream, 2015-02-10, 14:55:38

2015-02-10, 14:55:38 Utolsó szerkesztés: 2015-02-10, 15:04:13 Szerző: IceCream
http://metin2hungary.net/index.php/topic,173376.0.html

Nálam kikapcsolva maradt ez a funkció, magamnak tudom aktiválni a profil beállításoknál valahogy?

Netán rossz az accountom? Szólnom kéne valakinek?

Én is szeretném ám nyomkodni a mínusz gombot

Belegondoltatok már? 4992 felhasználó...  :o

És ha jól emlékszem óránként lehet osztogatni :o

24x4992mínusz minden vágyamat kielégítené.

Egy hiba történt!
Sajnálom, nem ismételhetsz meg karma műveletet anélkül, hogy várnál 10 óra.

1 óra helyet már 10 órát kel várni

szerinted mért volt egy ideig ki kapcsolva?

idézem  Figyelem!
A mai naptól a karma átmenetileg kikapcsolásra került.
Köszönjétek azoknak a felhasználóknak akik sportot űztek a használatából.
[BA]THymea

szerintem nem kéne sportot űzni mert megint ki lesz kapcsolva

Mert ma nem űznek sportot belőle? Csak az időkorlát tartja vissza őket (vagy még az se). Ha csak kicsit is értelmesebb szintet ütne meg a Fórum átlag, akkor még lenne is értelme a karmának. De, így lényegét vesztette, mivel gyakorlatilag mindenki az alapján értékelget másokat, hogy írt-e olyat ami nem tetszik a rózsaszín lelki világának, vagy sem.
"A legjobb éppen az, ahová aznap teszem a mércét."
Draven

Időkorláton kívül van egy alsó hsz-határ ami alatt nem lehet karmát módosítani. Amikor látjuk egymás karmáját, akkor a karmarendszer be van kapcsolva. (Ettől függetlenül mondjuk el lehet venni a felhasználóktól a karmamódosítás jogát..)

Talon

A hozzászólás alsó határ sokat nem segít. A legtöbb primitív, szájkaratés felhasználó már rég megütötte azt és nyilván nem azzal, hogy kicsit is a színvonalra törekvő kommenteket hagy hátra.

A karmamódosítás jogával pedig biztos vagyok benne, hogy nem fognak törődni. Így is számos olyan topik vagy téma van, amire ráférne a módosítás, de nem történik semmi, vagy csak sokkal később, és akkor pont mások pitiáner karmája miatt próbálják ezt kiküszöbölni?

Nem, egyszerűen felesleges az egész. Legalábbis a Negatív karma értelmetlen. Minek? Ha nem tetszik valami, úgyis leértékelik, így eltűnnek azok a Pozitív szavazatok, amelyeket nyilván ok nélkül meg nem osztogat az ember (mondjuk, ha épp beszól az egyik felhasználó annak, akit a másik nem szeret, még zsebelhet is be így plusz karmát).

[spoiler]Speciel engem az zavar, hogy még mindig nem sikerült mínusz karmát elérnem, pedig megdolgoztam azért, hogy a Fórum 'értelmiség' rétege 'megszeressen'. De, kettőnél megálltak.[/spoiler]

Én erre azt a megoldást látom, hogy vagy eltüntetik a Negatív karma adásának lehetőségét, vagy külön besorolják a Pozitív és Negatív szavazatokat.
Draven

2015-03-13, 15:46:27 #6 Utolsó szerkesztés: 2015-03-13, 15:57:17 Szerző: Talon
Én csak azt mondtam, hogy milyen lehetőségek vannak ezen a fórummotoron. Nem kell rögtön mindent szubjektívvá tenni. Egyébként az OP kérdésére válaszoltam.

Negatív karma eltüntetésével kapcsolatban nem vagyok biztos, de mindjárt utána nézek. Az viszont biztos, hogy az a lehetőség is elérhető, hogy az összes + és - karmát külön számolja.
Segített:
+ [32] - [14]
Ez kábé így nézne ki.

A karmát "Segítettnek" hívni egyébként az én véleményem szerint egy rossz ötlet volt úgy alapból, mert ennyi erővel, minden egyes hozzászólás, ami nem segített ténylegesen, az kapna egy negatív visszajelzést.

A "Thank You" szerintem bőven elég lenne ide. Az még csak nem is anonim.
[spoiler]vagy legyen "Segített" helyett "Draven". Választható opciók: "Draveeen" "Draveeen"[/spoiler]
Talon

EDIT:
Megnéztem, nem lehet kikapcsolni az egyik karmát, csak két opcióval működik.

Én dolgoztam számtalan ilyen Fórumon teljes jogú Adminisztrátorként, és a Negatív karma kikapcsolása pár kattintással megoldható.

Viszont a Plusz és Mínusz karmák kijelzése, amennyiben így szól a beállítás, hasonlóan néz ki, mint amit leírtál.

Az a gond, hogy itt a megnevezés (pl. Segített/Köszönöm stb.) nem egészen tág fogalom arra, hogy egy adott kommentet te miért tartasz Pozitívnak. De, ugyanígy a "Hasznos" jelző is ugyanúgy helyzetfüggő lenne.

[spoiler]Igen, az valóban... stílusos lenne és még jót is tenne az egómnak.[/spoiler]
Draven

Hmm. Egy teóriám volt még, és valóban megvalósítható. Annyi az egész, hogy a "hurrogás" szövegéhez nem írunk semmit és már meg is oldottuk a problémát.

Tehát ez is megvalósítható.

Ha úgy nézzük, akkor ez olyan lenne, mint facebook-on a "Like". El tudod képzelni, mi lenne, ha lenne nem tetszést kifejező opció? Kis túlzással tömegesen kötnék fel magukat a fiatal hölgyek.
Ugyanakkor pld a YouTube-on is elérhető az "Ez nem tetszik" opció és ezzel nincs is baj, mert egy előítéletet kelt bennem és szerintem a legtöbbünkben is. Ha egy zenevideó rendelkezik 3 millió dislike-kal, ehhez képest pedig csak 500e felfelé mutató hüvelykujjal, akkor már én sem tudom teljesen objektívan nézni a videót. Ugyanez, bár nem ekkora mértékben vonatkozik az itteni felhasználókra is. Aki több, mint +100 segítetten csücsül, arról azt feltételezem, hogy valóban tud valamit, ellenben azzal, aki erősen a hideg oldalán találja magát karmailag.

Egyáltalán nem tartom feleslegesnek, csak kételkedem a "bíróság" ítélőképességében.

Talon

Igen, a lényeg végül is ez.

Egyébként a Pozitív/Negatív karmát legfeljebb átlag statisztikaként értékelendő. Legalábbis általam. Nézzük például át azokat, amiket most felsoroltál. Az, hogy XY dolgot miért Likeolsz vagy értékelsz jóra, esetleg rosszra, igazából egyéni vélemény.

Személyfüggő, hogy neked ez meg az miért tetszik vagy épp miért nem, legyen az videó, kép vagy komment. Márpedig a megítélés rengeteg dologtól függ. Külső és belső tényezőktől. Épp ezért úgy vagyok vele, hogy próbálok nem megítélni senkit/semmit addig, amíg én magam nem láttam. Mert más véleménye nem azonos az enyémmel, tudván azt is, hogy eltérő a személyiségünk, tapasztalatunk, érzelmi világunk, ízlésünk stb. Egyszerűen más ember nem én.

Én annak köszönhetem a leértékeltségem, hogy őszinte vagyok azokkal, akiknek a lelki világa ezt nem tudja feldolgozni. De, teljesen megéri.

Annak fontossága, értéke meg, hogy épp ki mit gondol, vagy esetleg esetünkben melyik karmára nyom, attól függ, hogy te magad mennyire tartod fontosnak az adott személy véleményét/döntését, vagy magát az alanyt. Viszont én eredendően kevés emberre tekintek közel egyenrangúnak. Így ezzel nem kell problémáznom.
Draven