VZ sf Eltünnek az itemek (i)

Indította aferii, 2015-01-29, 17:14:39

Sziasztok!

Vz sf-t használok és resi után eltűnnek az  itemek már 2-3 játékos is panaszkodott.

Volt akinek másnapra vissza került... Persze biztos van aki csak kitalálja...

Mi lehet az oka ?
Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.

Megválaszoltad a kérdésed.
IdézPersze biztos van aki csak kitalálja...
Nem hogy van, kb 95%-ban csak ez van.
A maradék 5% pedig pl szabálytalan leállításkor vagy hirtelen leálláskor történik.

Leállítást így oldom meg, adatvesztés nélkül, nagy játékosszámnál is hibátlan.

Idézetet írta: Anonimiti Dátum 2014-12-22, 10:08:25
Leállítás: (putty)

killall game

Megvárod, míg minden ch és az auth leáll, 'ps' paranccsal nézegeted.

Ha ez megvolt:

killall db

Gyors leállítás, adatvesztés nélkül és még a szerverre sem kell felmenni. Viszont emiatt, hogy shutdown nem volt körülbelül fél percig tart míg minden csatorna leáll, mivel leszórja ugyan úgy az embereket, persze játékosszám függő.

Idézetet írta: Myke Dátum 2014-12-22, 09:50:55
Így meg marad mindenkinek? Mert én úgy szoktam,hogy sh close.sh/ sh start.sh

Ez nem fogja nézni, hogy leálltak-e már a futó CH-k, megfogja és a várakoztatás (sleep) után már tolja le DB.-t is, esély sincs a mentésre, úgy hogy még páran fent vannak.

*megosztott fiók, ketten használjuk

2015-01-29, 17:31:50 #3 Utolsó szerkesztés: 2015-01-29, 17:43:02 Szerző: TheSLZ
Ez hülyeség  :)
killall game <-- ezzel máris eltüntek azok a cuccok amik nem estek bele a 7 perces (vagy 5, nem emlékszek pontosan) mentési ciklusba.

Ki lehet próbálni nyugodtan, mielőtt nekemesel: Indítsd el a szervert, hívj le bármit, ne várj 7percet hanem egyből killezd a game-t. Aztán a db-t, ahogyan akarod. Utánna indítsd újra és csodálkozz hogy nyoma veszett annak amit lehívtál.

Helyes megoldás: ingame beírjuk azt hogy /shutdown, leáll (azaz pontosabban kidob mindenkit és nem engedi fel) várunk 7 percet hogy 100% beleessen mindenki a 7 perces mentési ciklusba, utána lehet killezni, close.sh-zni meg rebootolni is, amit akarsz mert már mentette mindenkinek a cuccokat.

2015-01-29, 17:45:05 #4 Utolsó szerkesztés: 2015-01-29, 17:47:21 Szerző: aferii
Köszönöm a válaszokat most már még jobban nem értek semmit....

VZ SF -t használok!

Tehát ne mondja senki hogy nincs ilyen játékos mert kitalálnak kamu dolgokat sőt azt imádják is!

Egyébként Én így szoktam leállítani és erre kérnénk választ illetve helyesbítést!

Elsőnek is kiírom hogy Resi lesz................

Ha mindenki lelépet /u elvileg azzal is lehet látni..... Akkor beírom /shutdown VZ nél más a neve....

Várok kb 10 percet

puttyba beírom cd /usr/game sh close.sh ch-kat és a db-t is leállítja......

Utána megint várok kb 10 percet és reboot

Most ez vagy jó vagy nem én így csináltam eddig.....

Egyébként azért kérdem meg többször, mert youtube-t is nézek navicat használat stb... és baromságokat mond a gyerek,ráadásul nem is jót! Inkább itt kérdezem meg valaki csak tudja a választ :)

Üzenet összefésülés: 2015-01-29, 17:47:21

Elolvastam, köszönöm szépen :)

Zárom a témát!
Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.