Quest ablak módosítása.

Indította isolator05, 2014-11-27, 07:27:24

Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudom megváltoztatni a quest ablak keretét, és hátterét a saját dizájnomra?
Hol vannak a keret képei? és a háttér?
Még 1 kérdés. Hogyan tudom bele illeszteni az adott npc vagy küldetési tárgy képét az ablakba? Így értem:
https://www.youtube.com/watch?v=E72DdNPOxCI
Valahogy így szeretném megcsinálni magamnak. Vagy ha esetleg tudnátom nekem mondani olyan klienst amiben ehez hasonló van azt megköszönném.
Ha segítettem ne sajnáld a + t.

Szerintem ilyet biztos nem fogsz találni, mivel ez eléggé egyedi fejlesztésnek tűnik.

2014-11-27, 16:03:52 #2 Utolsó szerkesztés: 2014-11-27, 16:17:17 Szerző: mituska
Szia!

Ha más-más háttérképeket szeretnénk a questekhez, akkor magát a háttérképet/képeket  azaz a quest ablak képet, tudtommal az ETC mappába kell betenni, az ui/game/questboard mappájába.
Questünkbe bele kell írni, hogy melyik ablakot használja vagyis milyen képet hozzon be:
üdvözlő küldiknél pl:
...
notice_all(" Egy új játékos csatlakozott ... ") 
addimage ( - 100 , - 70 , "015.tga" )  -- quest ablak képe
set_state ( "__COMPLETE__" )
...

más küldiknél a say-ek fölé pl:
...
addimage ( - 100 , - 70 , "015.tga" )
say ("blablabla")
say ("blablabla")
...

A küldiért, hogy milyen tárgyat kér (képet) ha jól tudom ikon alapján teszi oda de majd kijavítanak ha tévednék. pl:

say_item_vnum(50701)   --ezt kell beírni értelemszerűen más id-vel

azaz:
...
say("blablabla ")
say("bla bla")
say("bla.")
say("")
say_item_vnum(50701)   --  ide akkor az 50701 id képet teszi ide ha pl. harangvirág kell akkor megkeressük a harangvirág id jét. stb.
Az ikonképeket többnyire középre szokta tenni de nyilván áthelyezhetjük.

Lehetőség van banner berakására is, amit a küldi ablak felső sávjába helyezhetünk el, majdnem hasonló módon kell azt is betenni.

Na végre valaki tudja,és segít is.
Nagyon szépen köszönöm mituska.
Ha segítettem ne sajnáld a + t.