AMD Athlon64 X2 6400+?

Indította [VIP]P3NG3R, 2014-11-10, 22:46:48

Üdv,

Gyors kérdésem lenne a címben szereplő processzorról(windsor).
Nincs kedvem guglizni, hisz már elég régi darab és lehet eredményt se kapnék már.
135W fogyasztás (TDP). Bővebb info: http://hu.wikipedia.org/wiki/Athlon_64_X2#Athlon_64_X2.

Kérdésem az lenne, hogy elég neki egy 350W-os táp vagy vennem kell hozzá egy combosobbat?
(Most vettem egy új 350-es tápot, mert a régiben elfüstölt egy ellenállás. Volt szaga rendesen... :D)

Lap: ASUS M2N4 SLI (Socket: AM2, tehát elvileg "befogadja")
VGA: ASUS EAX1600/1650 Series(DDR2|256MB)
4x1 GB 800Mhz DDR2 Ram

Őskori lelet a gép, de picit gyorsítanék rajta némi aprópénzből.
A processzor a héten fog megérkezni, így hát gondoltam megkérdem, még mielőtt megjön.

Előre is köszi. :)

Nekem van:
Sapphire Radeon R7 260X 2GB 128bit DDR5
amd fx 6300 processzor

megy simán 450 wattos táppal:)

Szerintem neked épp pont elég a 350W-os táp.
BIN: Crytopp 7.0, Boost 1.67, libjpeg 9c, lz4 1.8.2, cython, DevIL 1.8.0, granny 2.11, VS 2017 - c++17, directx9 (bugmentes) - Kész!

Elvben jónak kell lennie, bár adatot nem találtam róla, de 150 W-nál nem hiszem hogy többet emésztene el a VGA... Persze az sem lényegtelen, hogy milyen feszültségen hány A-t ad le a táp, de ezzel nem szokott nagy baj lenni "alap" konfigurációknál.

Köszönöm a válaszokat, de már voltam szaküzletben is rákérdezni a dologra és azt javasolták, hogy tegyek bele egy nagyobb tápegységet, mivel két merevlemez(320gb,2tb) van a gépben. Noha el is futna vele, de hosszútávon megadná magát a táp, szerintük.

Simán elég. Ha 150-et számolunk a videókártyának még akkor is marad 90 wattod, egy merevlemez maximális kihasználás mellett sem fogyaszt 8-9 wattnál többet, tehát még mindig marad 70 wattod a semmire. A kérdés inkább csak az, hogy mennyit tud leadni a táp, ha egy codegenről van szó akkor nem feltétlen lesz jó, ha chieftech-ről akkor pedig gondolkodni sem kell rajta, hogy menni fog-e.

2014-11-14, 15:19:14 #5 Utolsó szerkesztés: 2014-11-28, 18:34:14 Szerző: P3NG3R
Otthon megmondom de a régi codegen volt most valami delta electronic...  Pont úton vagyok a postára a prociért mert ma jött meg. Az új tápnak a súlya 2szerese a réginek.

Na, megvan fut, bár a hűtését(Zalman RDH9025B) már nem bírta így maradt a régi cpu venti egyenlőre.
Viszont most még van egy kis baj vele, mert nem ismerte fel a bios és a windows sem.

Aida64 Extreme is csak részben ismerte fel, vagyis tudta beazonosítani.
Most próbálom a bios-om frissítését, hátha. - Elnapolva nincs meg az alaplap lemeze -_-

(Remélem nem vágom haza az egészet^^)

BIOS frissítve r0301-ról r1301-re(M2N4_SLI_1301.bin).
A processzort felismeri végre, de ha terhelem a rendszert, nagyon melegszik a légkör a gépben és gyakran állnak le az alkalmazások pld FULL HD-s film nézés közben a lejátszó, sőt néha még Kékhalállal is jutalmaz. Holnap megyek és veszek egy 500W-os tápot. Addig is várom még a javaslatokat, remélem a táp cseréjével megoldódik a probléma.

Szerk.: Probléma megoldva, a táp nem bírta a strapát :)
A processzor és minden egyéb működik ahogy annak lennie kell.
Köszönöm a válaszokat, Zártam.