Mysql adatbázis létrehozás HELP

Indította Adrian, 2014-11-04, 22:48:33

Sziasztok!
Segítség kellene, mysql-ben adatbázist tudok létrehozni semmi probléma nincs vele,viszont most kicsit bele akadt a bicskám a dologba,nem vagyok nagy mysql-es sőt nem is nagyon vágom ezt a témát viszont segítséget kérnék tőletek, ha valaki ért hozzá egy kicsit és weboldalból kitudja venni a kellő dolgokat akkor nem lenne gond ( azt én is ki tudom,viszont táblázat formáját létrehozni nem. )

UCP -ről lenne szó,  user összekapcsolása a karakterrel stb...

$sql="INSERT INTO `characters` (`charactername`, `age`, `gender`, `height`, `account`) VALUES

Character adatbázisból,ezeknek a tábláknak elkészítése.. :D

Aki ért hozzá kérem jelezze nekem üzenetben :)
Nem metinhez köthető.

Üdv!
Pontosan mit is szeretnél? Nem értem a kérdést. viszont lehet tudok segíteni.

weboldal megvan írva az UCP csak nincs hozzá sql,és azt szeretném hozzá megcsináltatni röviden.

értem. írd meg privátba skyped. segítek. ha nem hosszú sql szöveg kell ...:D

Idézetet írta: raptor666 Dátum 2014-11-04, 23:01:25
értem. írd meg privátba skyped. segítek. ha nem hosszú sql szöveg kell ...:D

küldtem :)

$sql = "ALTER TABLE characters ADD (charactername VARCHAR(20), age TINYINT, gender VARCHAR(10), height TINYINT, account VARCHAR(60));
Szerintem ezt keresed, ha tévednék bocsi :)
"Yolo! Avagy Carpe Diem hülyéknek. Vágy amit akartok."

Ha maga a táblát szeretnéd létrehozni akkor:
Akkor szedd le a csatolmányt.
(Raktam bele egy id oszlopot is, amivel megkülönbözteti a karaktereket, és így letudod kérni hányan vannak, meg stb..)
Viszont ha a táblába szeretnél beszúrni egy adott karaktert akkor:

$sql = mysql_query("INSERT INTO felhasznalo(id,charactername,age,gender,height,account) Values(NULL, '$charactername','$age','$gender','$height','$account')")or die(mysql_error());

Remélem tudtam segíteni.:)

Üdv., Krisz.
â"¼ Respect for the successful restoration of the email!√ â"¼

2014-11-05, 16:56:37 #7 Utolsó szerkesztés: 2014-11-05, 17:12:13 Szerző: ZEK
Idézetet írta: DrG Dátum 2014-11-05, 13:27:36
Ha maga a táblát szeretnéd létrehozni akkor:
Akkor szedd le a csatolmányt.
(Raktam bele egy id oszlopot is, amivel megkülönbözteti a karaktereket, és így letudod kérni hányan vannak, meg stb..)
Viszont ha a táblába szeretnél beszúrni egy adott karaktert akkor:

$sql = mysql_query("INSERT INTO felhasznalo(id,charactername,age,gender,height,account) Values(NULL, '$charactername','$age','$gender','$height','$account')")or die(mysql_error());

Remélem tudtam segíteni.:)

Üdv., Krisz.

Egy ilyet ír ki :(

#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '$sql = mysql_query("INSERT INTO felhasznalo(id,charactername,age,gender,height,a' at line 1

Sikerült a táblát létrehozni ,viszont ha karaktert hozok létre más már nem tud más felhasználóból mert az enyém van csak ott :)

Tessék megírtam komplett php fájlban.
â"¼ Respect for the successful restoration of the email!√ â"¼