Asus Zenfone5 Android 4.3 to 4.4

Indította KicsiiGyerek98, 2014-10-14, 17:51:51

Sziasztok!

Szeretném a testvérem Zenfone 5-jét Android 4.3-ról 4.4-re frissíteni.

Eszerint a leírás szerint csinálom, viszont mikor  a 1.18.40.10 firmware-t akarom feltenni akkor hibát ír ki (régebbi frimware van rajta), szerintetek hogyan lehetne megoldani?

Telepítsd fel a telefonhoz lévő drivert illetve flash + fastboot drivert is. Ha így is hibát ír akkor vagy régebbi flashtool kell vagy nemtudom:D

Ha megnézted volna a linket, akkor látnád hogy ez nem flashtool-os módszer.
Itt a frissítéses cuccokat rámásolja a telóra, aminek érzékelnie kellene hogy frissítés elérhető.

Amúgy azt azért nem ártana tudni hogy mit ír ki, csak mondok egy példát, ha felhívod a mentőket, azoknak sem csak annyit mondasz hogy 'baj van', hanem elmondod nekik mi történt pontosan.

2014-10-15, 18:40:19 #3 Utolsó szerkesztés: 2014-10-15, 18:41:56 Szerző: Revolution
probáld recoveryből felrakni :)

vagy ha van recovery-ben adb update mod akkor ezzel a parancsal :

adb flash flash.zip [ értelem szerüen beirod a zip nevét ]

http://www.asuszenfoneblog.com/2014/07/asus-zenfone-flash-tutorial-via-adb.html

2014-10-15, 21:02:03 #4 Utolsó szerkesztés: 2014-10-15, 21:03:58 Szerző: Nostelite
Idézetet írta: TheSLZ Dátum 2014-10-15, 13:58:27
Ha megnézted volna a linket, akkor látnád hogy ez nem flashtool-os módszer.
Itt a frissítéses cuccokat rámásolja a telóra, aminek érzékelnie kellene hogy frissítés elérhető.

Amúgy azt azért nem ártana tudni hogy mit ír ki, csak mondok egy példát, ha felhívod a mentőket, azoknak sem csak annyit mondasz hogy 'baj van', hanem elmondod nekik mi történt pontosan.
Megnéztem az oldalt,de mivel azt a módszert már próbáltam és tapasztalatból tudom hogy sokkal húzósabb mintha flashtoolal rakná fel.
Viszont abba igazad van hogy nem a problémára válaszoltam,de ha rákérdezett volna biztos kifejtettem volna bővebben

2014-10-15, 21:31:47 #5 Utolsó szerkesztés: 2014-10-15, 21:35:26 Szerző: TheSLZ
Amúgy biztos nem a kockáztatós típus, ezért nem flashtool-al csinálja. Ha flashtool közben lesz egy áramszünet, vagy véletlen kihúzódik az usb, esetleg hasonló, akkor hard brick  :D Onnantól még ha garanciás, akkor sem cserélik ki, sőt elküldenek a halálba a papírnehezékeddel. (Meg azt mondják a flashtoolt már vissza lehet nézni, mert új telók már logolják, így 100% garanciavesztés)

Egy kis off:
Xperia telók azért jók mert ott van Pc Companion, ami egyenlő a legális flashtoolal. Ha azközben jön gubanc, akkor biztos nem fognak elküldeni áthúzott garanciával, persze Pc Companionnal csak felfrissíteni lehet, lefelé nem, ezért énis rászorultam már a Flashtool használatára.

Sajnos én is rászorultam hiába fejlesztettem fel, a RAM-ot teljesen lezabálta,ezért visszaraktam a gyári romot.
Hát sajnos igen,kicsit is hozzányúlsz  a telefonodhoz már garanciavesztést kaptál,viszont engem már ez a probléma nem fenyeget,mivel már lejárt a garanciám:D

Inkább hagyjuk, közbe volt 1 kicsi időm és utána néztem , eddig állítólag csak 4-re van hivatalos KitKat.