iPad Air

Indította ThePro~AkroMentos, 2014-08-06, 08:30:56

Sziasztok!
Most van egy androidos tabletem, ami eléggé gagyi (a hardware-ja elég komoly, csak android van rajta...). Kb újrarakás után 1-2 héttel nagyon belassul, szinte használhatatlan. Ezért gondoltam, hogy veszek egy iPad Air-t 16 GB-osat.
Most vagyok végzős programozó egy középsuliban. Tanulásra (e-bookok pdf-ek) olvasására jó lenne a nagy felbontás. Ha utazok valahova elég lenne az iPad, nem kéne a laptopot vinni. Koleszos vagyok, egyetemen is valószínűleg az leszek. Van mobilnetem, amit jó lenne használni a tablettel, ezért kellene bele egy 3g/4g lehetőség (ami az iPad-ben van).
Mi a véleményetek róla?
Meg tudnám venni 130.000 ft-ért, ami nagyon jó vétel az eredeti 150.000 ft-os árhoz képest!
Láttam pár tesztet, nekem tetszett, viszont ráakadtam a sony xperia z tabletra, ami szintén nagyon jól néz ki, csak félek attól, hogy az android azon is cseszekedni fog.
[Nem szeretem az androidot, telefonomon is és a táblagépemen is az van most, mind a kettőnek bivaly hardware-je van és mind a kettő egy kalap ****. Lassú újrarakás után is, vagy ha akkor épp gyors akkor rá pár hétre belassul]
Válaszokat előre is köszönöm!
Aki nem tud, és nem tudja, hogy nem tud, az ostoba. Kerüld el!

Aki nem tud, de tudja, hogy nem tud, az tudatlan. Tanítsd!

Aki tud, de nem tudja, hogy tud, az alszik. Ébreszd fel!

Aki tud, és tudja, hogy tud, az vezetÅ'. Kövesd!

Az Apple megmutatta ,hogy az optimalizációban a trónt jelenleg ők foglalják el,természetesen vannak akik próbálkoznak hasonló szintet elérni,és átvenni az Apple helyét,trónját,bár annyira magas szinten sikerült összehozniuk ,hogy már-már szinte érinthetetlenek.

Gondolom az androidos tableted "kis márka" avagy kína szokásos hadainak egyik példánya.
Hiába van 4 (sőt manapság sok a 8 ) mag a tabletben,2 (vagy már 2,5-3 ) gb rammal ha csak egy torrentről letöltött androidot rávágnak,és optimalizáció közel nulla.

Látható ,hogy az Ipad Mini SZIMPLA cortex A5-ös duplamagos (kis órajeles) 1 GHZ-s CPU-val,(kicsinek tűnő) 512mb ram-mal ellátott hardvere akadás mentesen futtat bármit megakaszthatatlan,nem beszélve a nagy hardverigényű játékokról...,sokan aztmondják,hogy apple-nél csak a nevet fizeted meg (persze így van a nevet is megfizeted) ,de inkább az optimalizáció amiért ennyit ér.Hisz hol van a Mini-ben 2GB ram? A15-ös 8 magos 1.7ghz/mag (bár sokszor kamu a15-ös duplamagos,hisz általában egy A9+A7-es kombója ) ?

Válasz: jobbat nagyon nem tudsz venni,bár én amondó vagyok feléd,hogy : egy Ipad3/Ipad4 is bőven elég,azokat sem nagyon lehetséges megakasztani. 130,000Ft-ból lehetséges 32/64gb-s Air-t is venni.
Viszont a minőségi android tabletek is jók,bár hátrányuk,hogy figyelni kell rá és rendszeresen karbantartani,mert könnyen itt-ott akad,lefagyós dologgá válhatnak (igaz több idő kell nekik).

Normális Androidot kell venni, pl Google terméket (Mert az Android a Google-é)
Nexus 7 2013-at, kb fele annyi még MO-n is mint az Air, mégis bőven tud annyit, és nem fog belassulni.

Nekem nincs gondolom az Apple-el, csak kicsit szerintem ár-érték arányában nem a legjobb választás.
(De ha a szüleidnek vaskos a pénztárcája..  ::) )

Nexus7 - jó kis tab,viszont mire jó? - JÁTÉK.
Szerintem eléggé picire sikeredett a képernyő a karima miatt.
10-es tabot nem (főleg) játékra vesz az ember,ergo most inkább a játékon kívüli opciók miatt irányul a kérdés az Air felé.
Jó kis cucc a nexus is...,de kb akkora mint 1 nagyobb telefon (képernyőt tekintve).

http://www.alcordigital.hu/termek/alcor_zest_q813i_tablagep
Ilyen tabletem van most, ezt is úgy árulták hogy tud annyit mint az iPad meg hasonlók.
iPad Air-t azért szeretnék venni, mert szerintem ha van egy olyanom akkor az jó lesz 5-6 évig simán + nem veszít az értékéből.
(értékeket hasra ütöm)
pl: átlag tabletet megveszed 50-ért 1 év múlva el tudod adni 20-30-ért
iPad Air-t megveszem most 130-ért egy év múlva érni fog 120-at kb.
Szinte az összes tabletnél látom, hogy rossz minőségű a hátlapja (műanyag pl)
iPad-nek alumínium háta van.

Tudnátok javasolni egy olyan tabletet, ami eltart 4-5-6 évig, minőségi anyagból van, jól van optimalizálva, nem akad 1-2 hónap használat után sem. Fontos lenne, hogy 10"-os legyen. Hozza azt a teljesítményt, amit el lehet várni egy jó táblagéptől (megnyitok egy weboldalt, játékot(ritkábban), ne kelljen rá váni perceket mire betölti [android jó net mellett is lassan tölti a weboldalakat])
Mint ahogy xXDaweedXx írta, nem épp játékra kellene (néha persze játszanék rajta, mert ki nem?) hanem pdf olvasásra, írásra, lehet hogy mondjuk egy külső billentyűzettel tudnék rajta programozni egy szövegszerkesztőben, hazaérek feltöltöm) Képszerkesztés, filmnézés.

Ha Apple akkor Ipad Air, ha Android akkor Nexus 10  :D

A weboldal betöltésről : a safari még gyorsabb lesz mint eddig bármikor,amint tölthető lesz (bár lehet már tölthető) a frissítés!

Ennek örülök!
Tudok valahogy szavazást kiírni ebbe a témába?

Nézd mi van a válasz gomb mellett.

Köszönöm mondanám, hogy rég használtam a fórumot, stb.. stb..
Megnézhettem volna, nem figyeltem, de köszi.

Nexus 7 legujabb kiadasat ajanlom... ne költs annyit de ha mondjuk van rá pénzed akkor inkább apple...
Apple cuccom soha de soha nem szarakodott... kivéve fél éve faterom iphone 4-e amin ios 7et futtattunk és teljesen elbaszta szóval az egy kuka lett... de az már alapból is egy régi hardveres telefon... 1mag 512mb ram... ilyen kaliberű androidos telefon pl. bekapcsolni alig tud :D
Szoval nexus 7et ajanlom...Z tabletet nem... nekem most z1em van és nem ajanlom senkinekse... bugos néha a kijelzője nálam pl... :)

OFF : ha olcsón ,55-60 körül kiakarsz jönni ,akkor a 2.kiadású Ipad2-est vedd meg.
60-ból már lehet 3G-s / wifis darabok 32gb-vel kifogni ...
Azt sem nagyon lehet megakasztani , szinte megegyezik a 2.kiadású "javított" ipad 2 az 1.gen ipad3-mal ...
+5000Ft egy bluetooth billentyűzet...

Daweed egy iPad 2 -3 jó lesz 4-5 év múlva is? (előrelátó terveim vannak az Air-el, jó legyen sokáig. Ne kelljen jövőre újat venni, vagy 2 év múlva)

Ipad 2 legelső kijött : March 11, 2011
Második tovább optimalizált cucc : May 6, 2011

Az elsőt sem hatja hatják nagyon meg a hardverigényes játékok ,a másodikat meg még főleg nem...
Netezni,filmet nézni jegyzetelni,játszani (bár 4-5 év múlva már jó eséllyel nem a legerősebb játékot futtatja) stb... elég lesz az 5 év múlva is... (persze vigyázni is kell rá)
4-5 év múlva egy mostani ipad2-es árába fog kerülni min. az ipad 4 de akár az AIR is.

Nekem a 2011-es készülék picit régi (már 3 éves[juheee matek 5ös;)])
4-5 év múlva az 7-8 éves készülék lesz, (megint egy matek 5-ös), ha ma megnézzük a 7-8 éves készülékeket, akkor nem hiszem hogy örülnénk nekik :)
Főleg, hogy gyorsabban fejlődik a technika.

Érdemes iPadet venni. Aki mondja hogy ilyen meg olyan jó a nexusa, az még nem használt iPadet. Sosem fagy le maga az OS, iszonyat gyors, szép kijelző, használható.

Üzenet összefésülés: 2014-08-07, 20:19:18

Érdemes iPadet venni. Aki mondja hogy ilyen meg olyan jó a nexusa, az még nem használt iPadet. Sosem fagy le maga az OS, iszonyat gyors, szép kijelző, használható.

Mai napig nem tudja azt a 3 éves "régi" ipad2-t megfogni játék,a 3 éves hardvert (ami akkor sem volt csúcs tablet hardver) & szoftvert.

4-5 év múlva ,miért lenne kevés? Arra talán netezni&jegyzetelni&videózni 8 magos snapdragon lapka kell? - nem a Safarit is csak egyre jobban optimalizálják...Maximum az 5 éves játékok BOSS-át már nem nagyon viszi el (igaz ha most megnézzük a játékokat : 100 játékból hány játék ami extrém hardverre épít? 5-6? általában a játék inkább a megfogásra ,függővé tételre,az egyszerű&nagyszerű élvezetre törekszik (pl:subway surf) ) ,akkor érni fog egy ~ 30-at (pl: 32gb-s)  egy air pedig kb 60-at... nem lenne nagy ráfizetés 4-5 év múlva az a 30k,a mostani 120-130k-hoz képest))

Az is fontos lenne, hogy 10"-os legyen (9.7").
Az iPad2-vel csak annyi a problémám, hogy nem IPS paneles a kijelzője (rossza betekintési szöge) + kicsi a felbontása
iPad 3 pedig 125 000
iPad Air-t tudok venni 130 000 forintért.

Ha 4-5 év múlva is használható tabletet akarsz, akkor ne iPad 2-t vegyél.
Egy éven belül már nem lehet majd frissíteni a legújabb IOS verzióra, ennek következtében a kiadott applikációkból csak a kompatibilis verziót tudod futtatni. Azt a verziót, amelyet az applikációból akkor csináltak, amikor az volt a jelenlegi verzió. Az onnantól kezdve új appoknál nem lesz kompatibilis verziód, így nem fogsz tudni rá semmi újat sem rakni. 4-5 év múlva a semmi új az nagyjából a semmi lesz.

iPad Air azért van, hogyha választanod kell a tabletjeik közül, akkor azt vedd. Ez az apple harca. Minden áron eléri, hogy vegyél újat, mert a régi elévül.

Android.. Na most, az android piacon nagyon sok féle készülékből lehet választani, de nem mindegy hogy mit veszel, a hardware ilyen szempontból nem tükrözi a tudást, nem feltétlenül az android hibájából.
Na most, az android készülékekben köztudottan nagyobb a hardware, mondhatjuk hogy kell is neki, de az android fejlődése mellett komolyan optimalizálják, és mivel nagyjából bármire felrakhatsz bármilyen android verziót, így 4-5 év múlva nem lesz rosszabb, ha nem jobb. Feltéve ha nem megy tönkre, amely elektronikus eszközök esetében gyakori.

Szóval vagy iPad Air vagy Google Nexus. Én Nexus-t javaslom.

Ebben egyet értünk, hogy a droid folyamatosan frissül és jobb lesz, viszont most kellene egy olyan rendszer, ami már jó, nem x év múlva majd jó lesz dolgot szeretnék venni.