Batch fájl kérdés-válasz

Indította raptor666, 2014-07-21, 23:55:03

Sziasztok!

Tudnátok segíteni abban hogy Batch fájlban hogy tudok kérdést fel rakni úgy hogy lehessen rá válaszolni?
És pl 2 lehetőség lenne a kérdésre: igen- nem

Ha igen-t nyom... akkor megnyillik valami... pl mondjuk 1 skype.exe

1 példát tudnátok írni?
Jah és úgy hogy jó legyen a magyar karakteres betűk! fontos lenne pls!

Max. C++-ban tudnám megírni, de azt még nem tudom megoldani, hogy konzolos ablakban támogassa az ékezeteket (nem is vagyok benne biztos, hogy lehet egyáltalán).

Régen csináltam... sajnos már nem tudom hogy kell :/

@echo off
SET /P Kerdes=El szeretned inditani a skype.exe programot? (Y/N)?
if /i {%Kerdes%}=={y} (goto :yes)
if /i {%Kerdes%}=={yes} (goto :yes)
goto :no
:yes
start skype.exe
:no
:: no-ra nyomott, semmi se történik

köszi disco... ha ezt többször be másolom akkor többször kérdezi ezeket pl?:D

2014-07-22, 00:08:09 #6 Utolsó szerkesztés: 2014-07-22, 18:34:00 Szerző: raptor666
Köszi szépen! Működik csak nincs benne ékezet... bár már meg találtam honnan szerezted a kódot :P! zárom. megy a + ! :D

Edit: ha valaki tudja pm-ben azért le írhatja...:) nem szeretnék ilyen számokat meg össze vissza kódokat használni ékezetnél...

Üzenet összefésülés: 2014-07-22, 00:20:49

még azt hogy tudom meg csinálni? hogy pl-ul ha nemre nyom... akkor meg kérdezi hogy biztos nem indítod el?

Üzenet összefésülés: 2014-07-22, 18:34:00

Bocsi a dumpért... de valaki tudja hogy hogy lehet olyan vissza számlálást csinálni másodpercben amit nem lehet tovább nyomni? mert pl a timeout 10 -et... tovább lehet nyomni...

Hahó?
Amúgy cmd-vel menne 1 parancs (cd) parancs így van:

set database_path=\server\db\
set web_path=\server\web\
set szoba_path=\server\szoba\
set admin_path=\server\admin\

és ezt szeretném cmd-vel lefuttatni cd %database_path%

stb és hát... nem úgy hogy meg nyiljon a mappa... hanem hogy onnan lehessen mondjuk indítani onnan egy exét... a start web.exe-t pl ami a server\web-be van... de neeem indítja mert... előtte a mappát nyitja meg és nem belelép... help...

2. kérdésem valaki tud hozzá 1 jó vissza számlálót?:D timeout helyett? (ne lehessen tovább nyomni)

Nem lenne jobb egy exe fájlban, mondjuk C# vagy .NET nyelven megírva?._. Egyébként ha leírnád mit akarsz pontosan, akkor tudnánk segíteni...

nem lenne jobb... mert nem értek hozzá... azt hogy bele lépjen cmd-n a mappába és a kóddal el lehessen indítani mondjuk egy web servert... tehát...:

van 1 batch fájlom abba ez az eleje kb: set database_path=\server\db\
set web_path=\server\web\
set szoba_path=\server\szoba\
set admin_path=\server\admin\

és mikor mondjuk be írom: hogy: osszes:inditas

akkor ez lesz belőle mikor ezekkel be akarja tölteni a mappát: cd %database_path%
meg nyitja mint mappa... és utána akarja elindítani a fájlokat... pedig én azt akarom... hogy ne nyissa meg a mappát hanem abból a mappából startolja az adott dolgokat stb...

És ha ezt mondjuk megírnám / megírná neked valami szexi formos felületre az nem lenne jobb?...

mármint hogy érted? Csak mert ez cmd szóval... nem hiszem hogy exével tudsz futtatni cmd-t mármint amibe lehet parancsokat írni stb... meg ez azért lenne jobb mert bármikor könnyen szerkeszthető lenne...! :D

Egy program forráskódját is bármikor szerkesztheted, amennyiben letöltöd a megfelelő fordítóprogramot hozzá.

C-be 5 perc megírni egy ilyet kulturált formában, ha nem értesz hozzá vannak online segédeszközök.

Argumentumokat is lehet adni.

timeout helyett a jó öreg ping-et használd inkább :D

PING -n 1 -w 5000 1.1.1.1 >NUL 5 másodperc...

pinges nem csinál semmit :D XD

lehet mások a kapcsolók, nézd meg: ping /?

2014-07-24, 18:41:18 #17 Utolsó szerkesztés: 2014-07-24, 20:00:47 Szerző: NeXu$
Nálam ezzel megy:ping 1.1.1.1 -n 1 -w 5000 > nul

hát éppen ez az :D hogy nem csinál semmit... 5 mp-ig "megállítja" a programot.