FreeBSD - felhasználó (k)

Indította Mondyf, 2014-07-15, 00:07:53

2014-07-15, 00:07:53 Utolsó szerkesztés: 2014-07-19, 17:47:32 Szerző: Mondyf
Sziasztok!

Most egy elég különös dolgot szeretnék tőletek kérdezni,mégpedig azt hogy FreeBSD operációs rendszeren a felhasználómmal csináltam egy új felhasználót. Az új felhasználónak megadtam alapkönyvtárnak az usr/game-t.. Nos minden jó FTP is működik,meg puTTY-n keresztül is betud lépni a FreeBSD-re.. azonban... ha elindítja a szervert (VZ SF) akkor elindul,csak azt írja ki amikor bárki fel akar jönni hogy: "Karbantartás van..Próbálkozz később". Leállítani is letudja a szervert..

Ez hogy lehet megoldani hogy eltudja indítani is,és ne ezt írja ha ő indítja? (nekem teljesen jól elindul,ha én felhasználómmal indítom.. szóval ezért nem értem.)
És mi okozza ezt a hibát? Erre kíváncsi leszek...ha kaptok választ...  :-\

Válaszokat előre is köszi ! ! !
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errÅ'l nem tud, és megvalósítja." Albert Einstein

Ennek sok köze nincs a FreeBSD-hez. Ezt pedig akkor kéne kiírnia, amikor a Metin2-es fiókokat karbantartási módba rakják mysql-en. Én a helyedben Zaitsevnél érdeklődnék.

Semmi köze?
De én eltudom indítani...de ha ő próbálja akkor meg ez van...
Pedig 7 -es jogosultsága van,azaz minden. Nem értem.
"Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki errÅ'l nem tud, és megvalósítja." Albert Einstein

Azt írtad, a player loginnál írja ki, nem? Szóval most vagy rosszul fogalmaztál, vagy én értettem félre, vagy tényleg nincs semmi köze egymáshoz. A metines szerverfájlnak és a FreeBSD-nek a működése szinte teljes egészében elkülöníthető. Karbantartási módot akkor ír ki loginnál, ha az accountok státusza OK-ról SHUTDOWN-ra van állítva. Ilyet a FreeBSD nem fog csinálni, de a szerverfájl scriptjeiben lehet olyan, ami ezt idézi elő helytelen használat esetén. Sose próbáltam ezt a szerverfájlt, ezért nem tudom, mi van benne. Ezért is mondtam, hogy először a helyedben az alkotóhoz fordulnék.

Nekem akkor írja ezt a Karbantartás van... amikor beírom /shutdown azaz /offedxxx mert ugye át van írva.
Eredetileg azt kellene írnia hogy A szerver még nem nyílt meg, csak a locale_game vagy interface.txt-ben átírta Zaitsev.

A szituáció a következő..leírok részletesen mindent..
Na szóval leállítani a szervert mindig úgy szoktam hogy elsőnek ingame /offedxxx ,és utána a konzolba pedig a leállító parancs.És utána az indító parancs. Nálam ez tökéletesen működik!
Na most az a felhasználó,akit létrehoztam ő is ugyan ezt csinálja..viszont akkor lehet rájöttem egy fontos dologra,hogy nála nem ér semmit hogy ha beírja a leállítás / indítás parancsot?
Mert hibába írja be akkor is "Karbantartás van,próbálkozz később" hiba jön elő.
De viszont akkor miért van az hogy leállítást ha beírja vagy indítást ,akkor ugyanúgy zölden kiírja neki is mint nekem hogy a "Szerver elindult"... "Mennyi CH-t indítasz"...stb?

Szóval ezt nem értem!!  :o

Valakinek valami ötlet? Esetleg nincs teljes jogosultsága...? Pedig megadtam neki... Ezt nem értem..
Minden választ köszi!!!

Ha előtte roottal indítottad el, akkor felhasználó "szinten" futtatva nem fogja tudni megnyitni a fájlokat. Amit tenned kell:
chown -R felhasználó:csoport /usr/game
A csoport alapból a felhasználónévvel szokott megegyezni.

2014-07-15, 12:08:30 #7 Utolsó szerkesztés: 2014-07-15, 12:18:29 Szerző: Mondyf
Köszi szépen!
Megpróbáltam mindenféle variációval és továbbra sem jó,pedig hibát nem kaptam amikor beírtam a parancsot. Leteszteltük mindenhogy,és most is ugyanaz a helyzet sajnos.

chown -R alma:alma /usr/game
chown -R alma:root /usr/game
chown -R alma:wheel /usr/game
chown -R root:alma /usr/game

stb..

És még az is elég érdekes hogyha beirom hogy users akkor csak azt írja hogy: root
Pedig van más felhasználó is,hiszen be tud lépni puTTY-val és FTP -vel is egyaránt.

Akkor csináljátok úgy, hogy bejelentkezés után su paranccsal átléptetitek rootra.

De az meg megint nem jó,mert akkor meg szinte olyan mintha megadnám közvetlen az én felhasználómat neki.. Szóval akkor ugyanúgy kéri a root -jelszavát ha "Su" -t beirja.

Mért nem használjátok akkor mindketten a rootot? :D Azt úgyis logolja, hogy melyik ipről mikor léptek be, ha erre volnál kíváncsi, és azért van másik felhasználója...

Ööö most valamit elcsesztem nagyon.. és elment a jogosultságom.. mivel tudom root felhasználóra újra a legnagyobb jogot megadni?
/usr/game/share/locale/hungary/quest
Ha ezt beírom: Permission Deined.

szerintem nagyon sehogy.... esetleg ha van másik felhasználó azzal próbálj jogot adni neki...
Ha nem jó akkor vps újra telepítés kell...

Már megoldottam. Nem kellett semmiféle újratelepítés.
A válaszokat köszi,zárom!