Hogyan kerüljük el az átveréseket?

Indította roloszab, 2014-06-01, 12:53:53

Sziasztok!
Ezt a témát azért nyitottam, mert már elegem lett az olyan emberekből/játékosokból, akik számos módon próbálnak lehúzni más embereket, tisztességes játékosokat.
Ezzel kapcsolatban szeretném megosztani, körülbelül 30 perccel ezelőtti élményemet. 2 év kihagyás után úgy döntöttem, hogy újra elkezdek játszani itt (ez a visszatérés 2 nappal ezelőtt történt), lényegében egészen máig "jól éreztem" magamat, amíg nem jött egy alávaló csaló, aki simán lehúzott 1 röggel, úgy hogy azt se tudtam mi fán terem.
Annyiból állt az egész, hogy 2m SÉ-t adtam neki egyben, míg ő 2 rögöt tett be egyben a kereskedésbe, nem is gyanakodtam és elfogadtam, aztán láttam, hogy 1 rög landolt a leltáramba. Gondoltam valami szerver hiba lehet, írtam is neki, ő is ezt mondogatta, eddig el is fogadtam volna hogy ilyesmiről lehet szó. Ezután írt, hogy kellene még neki 30 perc múlva SÉ csak addig összeszed 2 rögöt. Na itt már valami felvillant, mert közbe hívásba is hírdette, ráírtam másik karakterrel és ott simán állt az üzlet. Nagy karival kérdőre vontam, nyílván nem vallott, nem hogy még visszaadja az 1 rögöt. Kis karival próbálkoztam lebonyolítani vele az üzletet, hogy videóra vegyem, de sajnos azzal az ürüggyel írt hogy "kiskariján vannak a rögök" és majd azzal elintézzük. Sajnos videóra már fölösleges volt venni, mivel kiskarival jött, volt nálam 2m SÉ, viszont csak 1m-t kínáltam neki (a másikról azt hazudtam hogy lent maradt, mert dt-nél voltunk) és egyből elküldött, idézem:"mind1 csa".
Sajnos a rejtélyre nem tudtam fényt deríteni,hogy hogyan csinálja, pár képet készítettem de szerintem semmi értelme nem volt.
Azt tudnám tanácsolni ez esetben (ilyen gyanús esetekben leginkább, kis tétel esetén),hogy 1m SÉ-t tegyetek be 1 rögért.
Így általánosságban véve az ilyen negatív személyek privát szervereken gyakrabban megfordulnak, mint például gf-en, tehát jó lesz vigyázni.
Írjátok meg ti is hasonló élményeiteket és segítsük ezzel tisztességes játékos társainkat, hogy ne kerüljenek ilyen helyzetbe!

Szia!
A rög és a sé beváltása azt hiszem 1 percre van beállítva,talán a sé-nek kicsivel többre. Ha beváltottál pl 1 röget,utána 1 percig nem tudsz újra beváltani,hiába is akarod vagy akarja a másik. Egyszerű a dolog,ha betesznek röget vagy sét a kereskedő ablakba,és elfogadra kattint a másik,nyugodtan zárd be az ablakot,és tegyétek be újra.
Ha újra bent van a rög és a sé,1 perced van arra hogy átverés nélkül boltoljatok. Mert nem tudja beváltani..
Régebben nem volt időkorlát,akkor több röggel és sével csinálták ezt meg,most már max csak 1 db-al lehet,de ha bezárod az ablakot akkor 1 percig bátran boltolhatsz,mert akkor nem fog tudni átverni.

2014-06-01, 13:17:47 #2 Utolsó szerkesztés: 2014-06-01, 13:19:29 Szerző: [SGM]Brett
a trükk lényege hogy a rögöt be lehet váltani yangra, mégpedig úgy hogy rákattint jobb klikkel.
tehát beteszi a két rögöt kereskedésbe amit te elfogadsz, utána visszaváltja az egyiket és ő is elfogadja.
ezt sé-vel is meg lehet játszani.
hogy lehet elkerülni?
na most ugye egy rög 500m yang.
tehát három rögig (ebben nyugodtan javítson ki bárki ha nem jó) simán meg lehet oldani bolttal is vagyis kiteszed neki boltba a cuccot
ha erre nem hajlandó akkor egyértelmű hogy át akart verni.
képet és videót is fölöslegesen csinálsz.

Ezt mindet megpróbáltam eljátszani kiskarival, de nem tudom beváltani a rögöt ha már betettem kereskedésbe, sok variációt megpróbáltam de nem sikerült.