[F.A.Q]Gyakorian ismételt kérdések kezdőknek

Indította Crusad3r, 2014-03-30, 21:13:37

2014-03-30, 21:13:37 Utolsó szerkesztés: 2014-04-15, 19:46:13 Szerző: Ezion
(A témát folyamatosan bővíteni fogom! Amennyiben van olyan amit nem találsz itt írj egy pm-et és kirakom ide!)

Sziasztok!
Mivel elég sok téma ugyan arról szólt a csevegőben így gondoltam nyitok egy ilyen témát! Nem csak kérdések hanem hasznos programok/linkek is helyet kapnak!

Linkek:
Az oldal saját keresője
A fórumon elég sok minden megtalálható de ha ez nem válna be akkor:
Google.hu
na igen ha értesz a használatához mindent megtalálsz :D
Pár trükk/tipp a google használatához:
Itt
És itt
Na ha ezeket végig olvastad és megértetted nem kell több keresési instrukció a kereséshez! :D
Akkor jöjjön most a Google Translate mivel előbb-utóbb de inkább előbb olyan problémába fogunk ütközni hogy egy általunk nem ismert/beszélt nyelven találjuk meg a problémáinkra a megoldást és ilyenkor jön jól a google translate!

A linkekről most ennyit (ha van olyan amit te is megszeretnél osztani mert hasznosnak véled írj egy privát üzenetet)

Programok:
notepad++(v 6.0): http://notepad-plus-plus.org/download/v6.0.html
a legújabbat nem igazán ajánlom senkinek mivel problémák merülhetnek fel vele!
HxD: http://mh-nexus.de/downloads/HxDSetupHU.zip
Hex editor biztosan használni fogod jó ha van!
Dif patcher by BlackYuko: http://blackyuko.com/download/software/dif_patcher.rar
Ezt is használni fogod elég sokszor (szerintem a használata elég egyértelmű ha nem pm :D)
A programokról ennyit (ha van ami szerinted hasznos ír egy pm-et)

Gyakorian Ismételt Kérdések: (GY.I.K)
(Ezt most csak elkezdem már nagyon fáradt vagyok holnap folytatom/bővítem az eddig leírtakat)
Idéz1. franzi sf-hez milyen klienst használak?
Válasz: Bármely 2010/11-es kliens 100%-an megfelel de azért  leírom amiket én a leggyakrabban használok:
Hell kliens 1.0 by Metin2segito12345
DDMT2 (patcheletlen)

(Itt megjegyezném hogy linket itt nem adok mivel már tudod használni a keresőt ;) a kliens linkelése pedig tilos a fórumon...... IGEN még pm-ben is mert a fórum része )
Idéz2. honnan tudom megnézni hogy milyen a game fájlom verziója?
Válasz: elég egyszerű FTP-n felmész a ch(bármelyik ch mappa jó) mappába és a VERSION.txt-t megnyitod és ott írni fogja, vagy a game fájlt letöltöd ftp-n megnyitod notepad++-al (hex editor is jó) és rákeresel arra hogy VERSION és ott is írni fogja!
Idéz2.1 Hogyan tudom megnézni a kliensem revízióját?
Válasz:Ez sem bonyolultabb mint az előző:
Az indítód mappájába nyitsz egy új szöveges dokumentumot megnyitod netepad++-al majd bemásolod ezt:

@ECHO Ird be az inditod nevet:
@echo off
title Revision Checker by Ezion
color a
set /p a=

start %a% --perforce-revision
pause

elmented .bat kiterjesztéssel majd elindítod be írod az indítód nevét és ha nem védett az indító akkor létre fog jönni egy inditoneve.revision fájl amit megnyitsz notepad++ -al és ott is lesz a kliens revíziója
(ha esetleg nem sikerül vagy nem érted nyugodtan keress fel pm-ben az a témában leírtakra is vonatkozik ha valami nem megy segítek)

Idéz3. Milyen szerverfájlt + klienst használjak?
Válasz: Ez az egyik számomra legidegesítőbb kérdés mivel tökmindegy milyen szerver fájl mivel egy franziba is bele lehet tenni 34k-s game fájlt meg hozzá tartozó db-t de szerintem még a 40k-s dolgok is bele mennek! A kliensnél is annyi a kikötés hogy az indító kompatibilis legyen a game fájllal a python fájlok meg az indítóval! Na de most jön a minden második téma "milyen kliens + szerverfájl-t használjak pvm/pvp/fele-fele szerverhez" na erre a válasz tök mindegy mert mindegyikből lehet ezt is azt is.

További jó fórumozást!
Üdv Ezion!