Hangkártya, milyet?

Indította LeveliS, 2014-02-18, 21:55:50

Sziasztok!

Nem tudom miért, de nálam 2 hónap alatt behalnak az alaplapi hangkártyák (2 alaplap eddig), így úgy döntöttem, hogy vennék egy normálisat, "nagyobb" nevűt, de mégsem atom drágán.

Nos amit én kinéztem az egy: Asus Xonar H6 7.1-es kártya.
Szeretném róla véleményeteket kérni, illetve, ha tudtok jobbat, esetleg hasonlót olcsóbban, írjátok meg kommentben! :)

Ui.: Egy mellék kérdés.:
- Ha az adott hangkártya van a gépben, akkor az előlapi bemenet arra fog-e csatlakozni, vagy össze kell vele kötni? (Tudom, amatőr kérdés, de még sosem volt külön hangkártyám...)
Fairy Tail & Naruto Shippuuden :3

1. Nem tudok a hangkártyáról semmit...
Nekem egy kis 3 ezer forintosom van az is jól szól.

2. Össze kell kötni vele, mivel alaplapra volt/van csatlakoztatva.
Nem az a fő, hogy örökké élsz-e. A trükk az, hogy önmagad maradj, örökké.

A drágább jobb :)
Akkor van értelme ha van is hozzá felszerelésed.

IdézNem tudom miért, de nálam 2 hónap alatt behalnak az alaplapi hangkártyák (2 alaplap eddig), így úgy döntöttem, hogy vennék egy normálisat, "nagyobb" nevűt, de mégsem atom drágán.
Mi jót csináltál velük?

Nem tudom... Egyszer csak mindegyik elkezdett zúgni-búgni mikor fülest teszek be, így még a mikrofonom is eléggé szép hangokat szokott kiadni... Skype beszélgetések általában jók szoktak lenni miatta. :D

Ha általános dolgokhoz kell akkor szerintem fölösleges profit venni.
Csatlakozók jók voltak?

Ja, rendesen működnek.
Amúgy játék + film, igaz csak 2.1, de abban bízok, ha már veszek, akkor vegyek olyat ami biztos kibírja egész sokáig. Asus Xonar H6 meg szerintem annyira nem is húzós árban, de mégis talán tovább bírná, mint 2 hónap. :D

Vagy tényleg, ilyen márkátlan hangkártyákat veszel, vagy a gépnek van valamilyen zárlatja, ami kinyírja a hangkártyát.
Szép és jó a 7.1-es hangkártya, de attól nem lesz jó a hallása, ha csak egy fejhallgatóval használod...maximum ha van hozzá pár mélynyomód, vagy házimozi rendszerhez kellene, akkor érthető.
Ez esetben te tudjad, hogy milyet akarj venni...

Idézetet írta: NeXu$ Dátum 2014-02-19, 15:25:55
Akkor van értelme ha van is hozzá felszerelésed.

Előzőek milyen kártyák voltak?

Előzőek alaplapi hangkártyák voltak, de már írtam.

Pisti95 - Nem azért veszek 7.1-eset, mert minden álmom, hanem, mert ezt a hangkártyát találtam minőségben számomra elfogatható áron!

az alaplapi hangkártyák nem évszázadokra vannak tervezve nekem is 1 3ezer forintos van még is működik több mint 6 éves játékra és filmre teljesen jó és nem hiszem hogy hamar tönkre menne ha még is a te gépeddel van a gond :D

Üdv !
Vedd le a mikrofonod hangját és nem fog zúgni nekem is ez van valamiért mindig felveszi.
Hogy tudod le venni?
Egyszerű!
Kis ikonra rá kattintasz behoz egy panelt rá kattintasz a keverőre és ott ki keresed a Mikrofon (Realltek HD stb stb ) leveszed és nem fog zúgni .
Szerver:DDMT2
Név:KicsiBMas      KicsiMas
Kaszt: Sura           Warri
Lv:96                     98
Céh: Kiraj              Kiraj

Itt nem csak maga a mikrofonom a baj, hanem maga a hang is amit hallok a fülhallgatóban. Mellesleg, ha leveszem a hangot, nem hall senki. :)

Xonar mindenek felett! sodrófaa kis hangkártya, lehet vele alaposan döngetni :) Egy barátom speciel DJ-skedik és otthon Xonar kártyája van és 2000 zenei Wattal használja a 10 négyzetes szobájába nem kis hangerőn, szóval bírja, remek kártya.