Számítógép hiba

Indította ariston86, 2013-11-17, 18:06:18

2013-11-17, 18:06:18 Utolsó szerkesztés: 2013-11-17, 19:43:18 Szerző: [MOD]Aceagan
Sziasztok.

Az volna a problémám, hogy amikor fut a metin és a net vagy lehet csak a metin a gépem egy pár perc után fogja magát és kikapcsol. Nem tudom mire gyanakodjak, h a tápegység szar e vagy kevés lenne a 2gb ram win7 mellé?

Tanácsokat kérek. Köszönöm

Áthelyezve
~Aceagan
"Inkább hÅ's egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át!"

Melege van a gépednek.
Valami hardware hiba.
Software idiotizmus, vagy vírus.
-Táp.

Könnyen lehet táp ,mivel nem bírja és "összeomlik".
Tapasztaltam ilyet én is haverom gépével,ott 1 tápcsere oldotta meg az egészet.

Egy kis példa : "te most gyúrsz,s az 50 kilót még elbírod a kezeidben,én ráteszek +10 kilót,s azt már nem bírod el,s leejted".

RAM lényegtelen most.

A vírus kérdéses lehet,mivel nem derült ki,hogy a kikapcsolás milyen mértékű?
Szépen lassan kilépeget mindenből,s csak kikapcsol,vagy mintha hirtelen az áram elment volna?!

Nem hiszem,hogy vírus mert akkor másnál is  kikapcsolna ,egy szimpla  telepítésnél is.

Én tápra gyanakodom,mivel ha kisebb rendszerigényű munkát végzünk,s futtatunk valamit akkor elmondásod szerint nem kapcsol ki,jelenleg csak metinnél.
Nől az igény a W-ra.
Érdemes egy új tápot újítani,de előtte más játékokkal ,s nagyobb w igényű programokkal is játszd el.

"melege van a gépednek".

- érdekes megközelítés,mivel a számítógép alapból hőt termel,de a hűtő (Pl:Proci hűtő,VGA hűtő,táp venti,ház szellőzése) azért van ,hogy ne melegedjen nagyon túl.

- ha ilyen mértékben melegedne ott nagyon nagy gáz van:)

Én amit javaslok:

1. Töltsd le a SpeedFan nevű programot ,indítsd el,s hagyd a gépet kb 5-10 percig csak úgy,ne csinálj vele semmit,így aránylag megkapod ,hogy melyik hardver átlagosan hány fok-os terhelés nélkül,indíts el egy játékot amit tudsz ablakban futtatni,s közbe nézd hogyan növekedik a hőmérséklet.
Ha egy terhelés nélküli (PL: Proci,VGA) 48 és 40 fok 70-75 fölé emelkedik "ugrásszerűen" akkor ott gáz van a hűtéssel.Viszont ez sem feltétlen hiba.

Szerintem ez a hibás hűtés kilőhető mivel  akkor nem csak feltétlen játéknál melegedne addig,hanem egy youtube,ilyen olyan netezésmaraton során is.

2. Nyiss meg más játékokat,illetve más nagyobb (táp számára) terhelést előidéző programot ,s ha csak nagyobb terhelésre akkor itt is itt lehet nagyeséllyel a kutya elásva.

De lehet ez millió más gond is,hirtelen logikai megakadás a prociban ,illetve  hirtelen GPU hiba ,stb...

Köszönöm a válaszokat!:) Holnap megy is a szervizbe tápcserére, mert nem a hűtéssel van a gond!
"Inkább hÅ's egy pillanatig, mint rabszolga egy életen át!"

Nos én is előállnék egy lehetőséggel. Minden képpen nézd meg úgy a hőfokot ahogyan Daweed mondta. Új variáció: AIDA64 Extreme editiont letöltöd, felcrackeled. Indítasz egy mindenre kiterjedő stressz tesztet, szét fog laggolni a géped, még az egér is megfog akadni ne ijedj meg. Viszont látni fogsz egy grafikont a hőfokokról, ventilátorok fordulatszámáról, szépen lassan elkezdi terhelni a gépedet, látni fogod a grafikonon. Ha a CPU 85 90 vagy 100 fölé megy kikapcsol a gép a BIOS-ban beállított hőfok szerint. Viszont ha azt látod hogy a CPU 50 fokos és kikapcsol akkor táp a hiba.
Taelon Development Group ~ » TDG « ~ Alapító