Filmek irasa DVD-re

Indította Cor4x, 2013-09-26, 16:43:52

2013-09-26, 16:43:52 Utolsó szerkesztés: 2013-09-26, 16:48:37 Szerző: Kitarto
Sziasztok forumozok !
Most nekem is kellene a ti segitsegetek megpedig abba, hogy hogyan tudnek meg irni dvd-re 3 db filmet (a dvd 4.7 gb-os) nero 7-el probaltam es 4x sebesseggel (probaltam 8x-el is) a dvd sebessege 1x-tol 8x-ig van, de sehogysem jon ossze, de viszont zeneket tudok irni CD-re 48x sebesseggel (es sikeresen megirja).Legyetek olyan szivesek segitsetek nekem ezugyben, nagyon szepen megkoszonnem :)

Meg annyi, hogy nem lepi tul a 4.7 gb-t a lemezhely csik (full zolden adja ki) ugyhogy nem ez a gond !

Szia

Én laptopról úgy írok hogy berakom a lemezt, és kiad egy kis ablakot hogy pl. megnyitás a fájlok megtekintéséhez meg ilyesmik, de nekem van olyan hogy: Fájlok lemezreírása, arra rákattintok és kikell választanom a fájlt. Majd magától kiírja

Idézetet írta: DeathJack Dátum 2013-09-26, 16:47:32
Szia

Én laptopról úgy írok hogy berakom a lemezt, és kiad egy kis ablakot hogy pl. megnyitás a fájlok megtekintéséhez meg ilyesmik, de nekem van olyan hogy: Fájlok lemezreírása, arra rákattintok és kikell választanom a fájlt. Majd magától kiírja
Nekem az a baj, ha berakom a lemezt nem ad ki semmit, mert Windows XP SP3 Black Edition-om van, es itt nincs beallitva ez, de esetleg valami mas otlet ? Eddig az volt  a bajom, amiatt nem tudtam irni CD-ket, hogy be volt a net kapcsolva, de most fullra offolom mikozbe irok valamit, de igysem megy mar csak a cd iras :S

És érdemes lasabban írni ;)
Minden Windowson van ilyen funkció, az elöttem leírt.
Esetleg Sajátgép/Üres DVD jobb klikk

Idézetet írta: NeXu$ Dátum 2013-09-26, 16:52:41
És érdemes lasabban írni ;)
Minden Windowson van ilyen funkció, az elöttem leírt.
Esetleg Sajátgép/Üres DVD jobb klikk
Lassabban ? Ezt, hogy erted, mert legfeljebb emlitettem, hogy 4x-el probaltam irni (ennel lassabban nem tudok).

Ha majd meg tudod írni.

Idézetet írta: NeXu$ Dátum 2013-09-26, 16:55:26
Ha majd meg tudod írni.
Epp ez, hogy nem tudok irni DvD-re sehogysem, mindent kiprobaltam mar kb...meg hozzatennem, hogy vannak a filmeknek a mappajaban mas fajta fajlok is mint a .avi kiterjedesu fajl es nem tudom, hogy irjam meg + azokkal a fajlokkal vagy nem, na meg mappakkal egyutt vagy mappa nelkul :D

Na várjunk mert itt alapismeretekkel problémák vannak....

1, Nos ha te 3 filmet szeretnél kiírni (.avi-ban) egy DVD lemezre (4,7GB), akkor ugye te DivX vagy Xvid lejátszóval vagy PC-vel tudod csak lejátszani....

2, DVD-re írsz ki DVD formátumban filmet (audio és video mappákon belül) kell lennie a fájloknak, vagyis nem .avi kiterjesztésben. Vagyis 1 DVD lemezre 1 film. Ezt Házimozi rendszernél szokott így működni, mivel nekünk nem visz DivX-es lemezeket, ezért én DVD formátumban írok...

Magyarázat: (1 DVD-re 3 film)

Nos ez úgy működik, hogy először is (.avi) kiterjesztésben szoktam kiírni a lemezre a filmeket, ezt Nero-ban Adat DVD-ként írom ki...oda beteszed, megnézed a csíkot, hogy ne érje el se a piros, se a sárga zónát....és utána elkezdhetsz írni...
Mappákat tehetsz a filmeknek külön-külön....a mappázás nem lényeg, mivel a lejátszóval tudsz navigálni....
Ami film, és nem .avi kiterjesztésben van, azt helyedben átkonvertálnám aviba, hogy ne legyen vele semmi probléma, ha már kiírta, akkor működjön normálisan.... (.mkv kiterjesztést is lehet nyugodtan konvertálni stb.

Azt, hogy mekkora sebességgel írod, nem lényeg....csak akkora sebességel tudod írni amennyit a DVD-lemez képes produkálni....minden DVD lemezen megtalálható, hogy mennyi a max írási sebesség....(én 16x-orosakat szoktam venni, de nem rossz a 8x-oros sem, nem ez a lényeg).

Nem akar sehogysem menni, ugy sem ahogy te leirtad :(

Pontosan mi nem megy? nem kezd el írni?

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2013-09-27, 07:18:30
Pontosan mi nem megy? nem kezd el írni?
Error-t ad ki egyszeruen

kkor próbálj más programot használni a film kiírásához....pl.: Ashampoo

Talan az  a baj, hogy a dvd-t eleinte elrontottam es azert mar nem irhato ujra, ugyhogy nagyon szepen koszonom a valaszokat, hatha jo lesz, ha venni fogok uj dvd-t.