Bannolás játékon belül

Indította [VIP]Disco, 2013-07-01, 11:27:27

Egy külföldi fórumon ricky92 tette közzé a játékon belüli bannoláshoz szükséges dolgot, itt most annak láthatjátok a magyar leírását.

Letöltés & Telepítés

Első lépésben töltsd le a lib_ban_ricky92.rar-t majd csomagold ki az "UniversalElements" jelszóval. Miután ezzel végeztél nevezd át arra amire szeretnéd a kicsomagolt lib_ban_ricky92.so fájlt, ezután pedig töltsd fel egy tetszőleges helyre FTP-n. Az  alábbi képen látható, hogy én lib.so-ra neveztem át és a /usr/home/game mappába töltöttem fel. Most nyisd meg azt a fájlt amelyikkel indítod a szervert, nekem ez a start.sh. Keresd meg azt ahol a core indítása történik, nálam itt és írd át azokat a sorokat erre: env LD_PRELOAD="/elérés/a/megadott/fájlhoz/lib.so" ./corenév, tehát nálam így néz ki: env LD_PRELOAD="/usr/home/game/lib.so" ./game &. Miután átírtad az összes CH-nál így, töltsd vissza a fájlt FTP-re és indítsd újra a szervert.

Tesztelés & Használat

Most menj fel egy GM karakterrel a szerverre és próbáld ki, hogy működik-e a bannolás. /ban <név> <idő, ms-ben> Példa: /ban BannKarakter 3600, ezzel a GM parancsal most BannKarakter nevű játékos felhasználóját 3600MP-re, szóval egy órára bannoltad. Feloldani is ilyen egyszerű, az idő helyére egyszerűen csak egy nullát írj, tehát: /ban <név> 0

Képek

Amennyiben a felhasználó kitiltása sikeres az alábbi szöveg jelenik meg.

Amennyiben a felhasználó feloldása sikeres az alábbi szöveg jelenik meg.

Amennyiben nem létezik a bannolni kívánt karakter az alábbi szöveg jelenik meg.

Üdvözlettel,
Disco