NPC-k és magyarosítás (K)

Indította snapyboy, 2013-02-27, 21:56:42

2013-02-27, 21:56:42 Utolsó szerkesztés: 2013-03-07, 20:27:40 Szerző: [MOD]Aegist
megtudná nekem mondani valaki hogy a magyarosításokat hova kell beilleszteni pontosan hol és milyen progival tudnám megnyitni?? és a server file ban vagy hol is pontosan? esetleg egy olyat hogy az NPC-ket hogyan lehet leszedni a maprol koordi szerint pl 1-1et ? nagyon hálás lennék!! :)

Idézetet írta: snapyboy Dátum 2013-02-27, 21:56:42
megtudná nekem mondani valaki hogy a magyarosításokat hova kell beilleszteni pontosan hol és milyen progival tudnám megnyitni?? és a server file ban vagy hol is pontosan? esetleg egy olyat hogy az NPC-ket hogyan lehet leszedni a maprol koordi szerint pl 1-1et ? nagyon hálás lennék!! :)

Na szóval npc-k magyarositása itt usr/home/game/germany/quest/object és itt vannak a npc-k.
Notpad++ al megnyitod és ott szerkeszted.

- ha segítettem

2013-02-27, 22:26:13 #2 Utolsó szerkesztés: 2013-03-07, 20:27:27 Szerző: [MOD]Aegist
Hmm

Gondolom Franzi SF-ed van,hogy le akarsz szedni néhány NPC-t

NPC leszedése:

1.Filezillával csatlakozol szerveredhez
2.Visszalépsz a főkönyvtárba(lehfelső "..."-ra kattogtatsz,amig engedi) utána mész mappákba :

/usr/home/game/share/locale/germany/map

3. itt meg keresed azt a mapot amin akarod módosítani a fix npc listát

*a1 piros map1- a3 piros map2
  *b1 sárga map1-b3 sárga map2
  *c1 kék map1  - c3 kék map2

4. bennevagy az általad választott map(pálya) mappájába
5. készítesz egy biztonsági másolatot az " npc.txt " -ről
6. Ha megvan a másolat megnyitod -> ajánlott Notepad ++
7. A gm kódjaid között megkeresed annak az NPC-nek az ID-jét,amit LE AKARSZ VENNI
8.Ezt az id-t megkeresed az utolsó oszlopban valamelyik sorban
9.ezt a sort kitörlöd
10.elmented
11. reboot

Ha valami baj lenne reboot után,akkor filezilla,visszarakod a lementett npc.txt-t és írsz,hogy szar leírást adtam :D

Magyarosítás :

NPC-k nevének magyarosításához Navicat kell,ott is felmész szerveredre,player adatbázis azonbelül a mob_proto táblázat és azt kell,hogy hogyan tudom de olvasd el hogy szokd meg az olvasást mert ahogy elnézem még sokat kell ezen az oldalon(dehát így tanul az ember :D )

Az npc-k menüjének,szövegelésének magyarosítása Filezillán keresztül történik

Soknak itt :

/usr/home/game/share/locale/germany/quest

és soknak itt :

/usr/home/game/share/locale/germany/map/quest/object

az utóbbit az előttemszóló leírta.

Egy oldal a magyarosításokkal :

!!!!!!!  http://metin2hungary.net/index.php/topic,133356.0.html  !!!!!!!!

Itt,látod a 2010-estől érdemes nézni(persze ha 2010es SF-ed van),az alján található egy elég nagy csomag magyarosításokról

*Mielőtt valamit kicserélsz," fordítassz " mentsd el,mert aztán várhatod míg valaki feltölti az eredetit ha elrontod.

Ha valamit /MODERÁLVA/ magyaráztam énkérek elnézést,ha valamit nem értessz akkor is,de akkormár PM-et is írjál egyúttal :D

☜☆☞  Az életemért harcolok,de ugyanakkor a harcnak élek! ☜☆☞