Mentál Harcos

Indította ATAG, 2009-03-07, 16:33:54

Közelharc helyett inkább közepes hatótávú készségeivel harcol, elsősorban védelemre épít. PvE-ben (szörnyek ellen) kihasználja, hogy általában bármennyi szörnnyel elbír, persze csak a saját szintjén, vagy kicsit feljebb.

PvP-ben (játékosok ellen) idővel némi előnye lesz rohamos társával szemben, viszont futkározó mágusok ellen (támadó sámán, BM-sura) még nála is gyengébb, még lvl 71 vs 49 meccset is elveszíthet. Immune pajzs ellenében főleg.

Könyvei nem olcsóak, a Strong Body (Erős Test) ára pedig az Aura of Sword-ét (Kard Aurája) követi körülbelül.

Készségei neki sem feltételnül találnak, cserébe két bénító hatású is van, ezek azonban nem 100%-osak.

Build

Nála is olyan arányban kell VIT és ERŐ, ahogy jónak tűnik, de a sok VIT ajánlott.
A sok VIT + erős test mentalokra jellemző, hogy az egyszerű ütések, de néha még a skillek is alig sebzik őket, persze cserébe gyengébben támadnak.
Ezért olykor az sem lehetetlen, hogy két mental nem képes egymást megverni párbajban.

Mivel főleg készségeire épít támadásban, fegyvere kard helyett sokszor a bárd. Ezek bár nagyon lassan ütnek, adnak némi plusz támadóerőt.

Készségek

Minden támadó skillre mehet egy pont, a bénítási esélyt a "fainting effect" jelzi.
Az erős test az egyetlen nem támadó, ez extra védelmet ad fizikai támadás ellen. Mágia ellen nem működik. A gyorstippben ígért "soha nem esik el" tulajdonság G1 szinttől működik!

(by runUfool)

Első M: erős test, minden másra 1-1 pont
Második: szörnyek ellen dübörgés, párbajra áthatolás (ez a metin legerősebb skillje!)
Utána tetszés szerint bármi. A kard ütés a leggyengébb én azt hagynám utolsónak.

Stat meg VIT és ERŐ. Nekem kicsit több VIT-el működött jól a mentál, de van aki szerint a több erő a nyerő... az eltérés úgy 10 pont legyen a kettő közt. Ha mindkettő megtelt, akkor ÜGY. INT-re nemkell pont, mert semmi haszna, csak MP-t növel (az meg bőven elég egy párbajra...)

A heves csapás sem a gyenge skillek közé való, viszonylag gyorsan tölt és több célpontot is sebez, ráadásul nem is túl drágák a könyvei. Hátránya hogy lassan süti el, így mozgó célpontot elég könnyen téveszt. Szerintem univerzális skill (párbajban kardütéssel bénítasz és máris telibe vághatod a hevescsapással) :)

A mentál csak párbajban veszít az erejéből, mert mágia ellen nincs semmi védelme. Szörnyek ellen tökéletes marad :)

Ha azt írja hogy:
"ó  a francba, nem sikerült
A tréning nem sikerült, próbáld újra később"
akkor lehet bosszankodni, mert elrontotta a könyvet.

Ha olyasmit ír, hogy valami még hiányzik ogy megértse, x a tréning nem sikerült (sajna nem emléxem, mert ezt elég ritkán látom xD) az x helyén egy számmal, akkor örülhetsz, mert sikerült olvasni, csak még x darab sikeres kell hogy szintet lépjen a készség.

Idézetet írta: Baricade Dátum 2009-09-28, 14:12:21
Nekem így nagyon tetszik meg 42-es szinten DT-t magamba bírom úgy hogy jól csináltam
Mármint az első szintját, gondolom :D Érdekes lenne ha végigmennél egyedül xD

Nekem tetszik a mentál harcos...Kézségekre építő karakter, amit nem lehet beelőzni abban, hogy több szörnyet legyőzz, sokszor versenyeztünk is minden faj, és mindig a menta bírta a legtöbbet.Persze erős test M-en volt...
A menta nem sokat ér erős test nélkül!Azzal kell kezdeni mindenféleképpen, különben semmivel nem bírsz majd el...
PVP skillei az áthatolás és a heves csapás...
A kard ütés max a bossok ellen jó, vagy távolról segítséget nyújtani...PVP-ben sem az első, de hasznos, mert lebénítja az ellenfelet.Csak annyit ér, hogy 10% de hidd el, nagyon ritkán van olyan (kb.5000/1), hogy besülne...
Én így szoktam a mentállal PVP harcokat vívni:

Előszőr:kard ütés (lebénítja az ellenfelet)Valószínűleg távolra használom (:D) ezért heves csapás, majd ha közelebb jön, dübörgés, és áthatolás...Utána meg nyomd a skillt, ahogy akarod, de ezzel ajánlatos kezdeni...Főleg a dübörgés is lebéníthatja!!!
(Az viszont már tényleg nem bénít sokszor)

A mentáloknak van egy olyan modoruk, hogy midnent megtehetnek PVM-ben...
"G1-től soha nem esik el"(erős test)...De ne bízd el magad, mert én megpróbáltam 28-as mentállal a majmokat, simán végighúztam a folyosókat, de meglepődtem a majomharcos, és majomgenerális csapatoknál...Egyből leverték, pedig 360-as volt a védekezése...Nem szabad elbízni magunk...

Végigolvastam a hsz-okat, az egyik szemet szúrt mert nagyon nagy hülyeségek vannak benne.

Kiskam írta:

"mint ahogy leírtam a testinek nagyion maga s szinten jönnek ki az előnyei.
amugy meg kard surra álmodba verte el a testit.
nekem a sura 1skill volt
forgó és feküdt
erről ennyit
a forgó akár 31k-t is sebezhet krittel lsd.: youtube.com xXDisasterXx
a száguldása is óriási
a többi kasztból max a ninkák sebeznek ennyit!
a kard sura ésa bm sura is meghal.
-_-"
a metál meg kicsit sebez mert a védelmet hangsúlyozza ki"  (bocsesz h csak így tudtam de nem tudom még hogy kell idézni ezen a fórumon :D)

1.: a testi minél nagyobb annál rosszabb, de ezt Atag is leírta, és én is tapasztaltam.
2.: ha egy testi harcos forgóval 31 ezret kritel akkor ugyan az a harcos, ugyan azokkal a cuccokkal, mentaként kritel neked vagy 40-45k-t vagy még annál is többet
3.: BM sura elsőszámú pvp kari az agész játékban végig, beb...na ha ilyen magas szinten lazán legépelné egy testi
4.: ha kard sura ellen mész akkor van rá esély hogy lehúzza rólad az aurát és akk nyaltad. Mert aura nélkül semmit nem ér a testi, ha mentáról leszedi a testet attól még ugyan olyan erős mint testtel és van esélye nyerni. (csak a def kisebb)
5.: a menta sokkal nagyobbakat sebez 1 skillel mint a testi. Attól hogy nagy a defe erős is lehet. Sőt erős is.

Nem azért írtam h lehurrogjam a testit, mert a test harcost is szeretem, de nagy szinteken elég idegesítő hogy rádmegy 3 csopi mob és dead.

2010-06-21, 12:22:27 #8 Utolsó szerkesztés: 2010-06-21, 12:25:18 Szerző: *_*_*CJ*_*_*
Én mindent leírnák amit tudok skillben erős test,áthatolás,düörgés,heves csapás és kard ütés stat:vit erő ügy és vit
mint ahogy sokán tudják 2 kezes ajánlott,lehet a nagyrésze nem talál el de ha eltalál nagyon erős lehet
80-90en fegyver:(hold kard max 1 kezes),sárkányisten penge,kéksárkány gyilkos
70-80on lélekrabló penge
60-70en is lélekrabló pengét mondanák
50-60on tizenkétszellem
40-50en tizenkétszellem
30-40en óriás penge vagy mi
20-30 harci kasza
10-20 póklándzsa
1-10 lándzsa
kövezési sorrend fegyverbe:halálos csapás,áthatolás és vagy harcos elleni vagy sura elleni kő
vértbe:életerő,védelem,a neve nem jut eszembe ami gyorsítja a skill feltöltést
skillezés sorrend playerre:kard ütés(bénítás miatt),áthatolás,dübörgés(hogy elessen)és benyomod a hevest ;)

GF szerveren esetleg még a heves csapás a 2.. Mivel áthatolás kk olyan 300k mostanság míg a heves 100k. Tehát sokkal olcsóbb. És igen a heves jobban célt tud téveszteni és kicsit gyengébb. Erősség megoldva, hogy olcsóbb a kk, találat meg annyi, hogy amikor kard ütéssel bénítasz hevest nyomsz és talál.
Vagy akár a dübörgést is lehet 2.-nak. Barátom mesélte,hogy látott egy mentát M2 test, M6 dübi és nevetett rajta, hogy a dübit vitte 2.-nak. Aztán a gyerek test, összeszedett csomó orkot, dübi, áthatolás és mind halott. Akár bekötött szemmel is tud fejlődni.

am mentál harcosom (úgy bizony valaha menta is voltam én) skillezése ami vágta az utat mint kés a vajat, valahogy így nézett ki:
1.Erős Test
2.Áthatolás
3.Dübörgés
4.Heves Csapás
5.Kard Ütés
ez egy elég jó megoldás (érdemes a Dübörgést 3-nak vinni de akár a heves is mehet helyette)

2010-11-06, 13:35:44 #11 Utolsó szerkesztés: 2010-11-06, 13:38:36 Szerző: marcell98
Kicsit lemaradtam, én még a statoláshoz szeretnék írni(ez sima metinen).

Az én mentámnál a statot úgy osztottam hogy:az elején 1:1 arányban osztottam amíg az erő el nem érte a 20-at akkor váltottam és csak a vitre adtam.
Nálam ez nagyon jól bevált(23-ason 30-ast levertem, igaz kicsit gyenge volt).Miután a vit fullra ment újra jöhet az erő, utánna pedig már nem tudom mert feljebb még nem juttottam.:S

Nos ennyi lenne.

Remélem valaki kipróbálja.