Szerver készités! Segitek!Akinek ilyen problémája van!!

Indította Eraman, 2012-02-16, 08:25:03

2012-02-16, 08:25:03 Utolsó szerkesztés: 2012-02-16, 09:28:33 Szerző: Eraman
Hello!

Én szeretnék segitésget kérni a root szerverkészitéssel kapcsolatban.

Az a probléma hogy a GM et nemtudom megcsinálni.Néztem róla videókat és ott az volt ,hogy az inditó kreátorba a saját IP cimem kell.Sajnos itt jött az első hiba nemfogadta el csak a router IP-t.Megcsináltam úgy.Második hogy  a navicatban host hoz saját ip,saját ip .100ra aztán router IP.Na most én megcsináltam azt is.Mindent úgy ahogy a videóban.1 reboot és nemjó...Akkor próbálgattam próbálgattam..Egyszer csak sikerült de úgy hogy FreeBSD ben amikor elkezdtem csinálni ugye megkaptam a router IP-m nek .105 re végződve.Én  azt is lecseréltem  .101re és csak akkor volt jó csak azt nemtudom honnan kaptam a .101-et..?!Tudom ,hogy  valahol megnéztem.Na mind1 nem ez a lényeg hanem egy darabig jó volt..Aztán egyszer fellépek és ismét nem GM..Hozzáteszem h előtte meg utána sem piszkáltam semmit mert minden megvolt és akkor is működött hanem kb fél órára rá felmegyek és nincs GM rangja.

Nos aki ezzel a problémával küszködik annak megadom a választ!!
CSAK ROOT SZERVERNÉL!!
1.Csatlakozunk Navicathoz!

2.Megnyitjuk a "Player"adatbázist-->Azon belül ismét "Player"

3.Megkeressük az "ip" oszlopot és  az ott látható IP cim szükséges.DE csak a te karaktered IP je.
4.Megnyitjuk a "common"bázist azon belül a "gmhost"-ot ott áirjuk az IP-t arra ami a "player"táblában szerepelt
.
5.Megnyitjuk a "log"bázist ott ismét a "gmhost"-ot ugyanigy járunk el.(mint common-ban)

6."common"bázis azon belül "gmlist".Ott a router IP-nket irjuk az "mContactIP"-hez  persze itt is arra a végződéssel amit "player"táblán találtunk.

7.Megnyitunk 1 böngészőt beirjuk a router átjárónkat  pl.(192.168.1.1),Bejelentkezünk.Aki nemtud bejelentkezni az a bejelentkező ablakból másolja ki a router nevét és irja be google ba és keresgéljen de az ID,PW általában admin,admin.Na szóval bemegyünk Forwarding ba.Ott nyitunk portokat,ide szükséges a portmap.A portmapban található portokat beirjuk a "Service port"-hoz,az "IP address"-hez pedig a router IP-nket pl.(192.168.1.1)<-- ez az IP de nem ez irjuk be hanem ezt-->(192.168.1.10x)Az  -X-  helyére azt a számot ird amit a "Player"bázisban a "Player" táblában találtál.

8.Egy reboot a Virtual PC-be vagy Virtual Box-ba és már kész is a GM karakter.

Ennyi a megoldás remélem segitettem :)