Fórum motorok ( m )

Indította Vilmos, 2011-12-07, 14:58:50

2011-12-07, 14:58:50 Utolsó szerkesztés: 2012-07-23, 20:16:41 Szerző: [MOD]Niix
Sziasztok! Gondoltam nyitok egy ilyen témát, ide mindenki leírhatja hogy ő milyen fórum motort használ és hogy miért és miért pont az :)

Fórum motorok pl: IPboard, SMF, phpbb stb...

Én például SMF motort használok SP portállal :)

PHPBB and SMF  legjobb :)

Burning Board & SMF

SMF (Meg a sajátom)

SMF az nem jó mert ha nem figyelsz oda akkor teli spameli a google stb....

PHPBB az stabil :D

szeretem mert kva jó motor :D

IP Board mégjobb

Azt hiszem az SMF mellett teszem le a voksom, mert könnyen alakítható

Igen...Ajánlatos sok pluglin is van hozzá :D ^^

2012-02-24, 15:33:30 #11 Utolsó szerkesztés: 2012-05-15, 21:16:08 Szerző: [MOD]Wallace
Akik SMF-t használnak azok frissítsékbe a fórumukat 2.0.2 es verzióra amiben újabb hackek elleni védelem van betéve.
Ez az ért van mert már az smf-portal.hu-t megtámadták már

Akit esetleg érdekel, nem rég jelent meg a XenForo fórum motor
http://www.weboldalkeszites.org/2011/02/08/a-xenforo-telepitese

http://xenforo.com

Igy nézki: http://xenforo.com/community/

Csak szólok előre mindenkinek hogy a www.smf-portal.hu
cím azért nem működik mert a www.wuun.net tárhelyen gondok vannak ezért nem működik az oldal.
De ha a hiba nem oldódik meg elvileg eladják a domaint...

Post Merge: 2012-03-12, 17:51:13

Tegnap újra megnyitotta kapuit az SMF portál.hu
Sokak kérdezitek mi lett vele eddig?
A wuun.net összeomlott, és ezen ment az egész oldal, hát mostmár nem ezen megy hanem más tárhelyen, egyenlőre nem tudom megvan-e az adatbázis ha nincs akkor sincs gond mert több ember gépén ott vannak a fontos adatok amik elvesztek :)

További szép napot!

Vilmos

SMF re teszem a Voksom én is :)

Woltlab Burning Board <3

ez: http://xenforo.com/community/

úgy néz ki mint egy teljesen alap SMF alap témával...
de am SMF-re teszem én is a voksom... am meg van hozzá spam elleni plugin... csak érteni kell hozzá :))
Patcher/Weblap bekonfigolásában segítséget vállalok !!! PM! GM jogért!

Jó megbízható tárhelyet keresel? Keress fel engem!

SMF könnyen szerkeszthető kis hozzáértéssel Ügyes kis fórumot össze tudunk vele dobni :)

WBB Woltlab
HTML5,CSS3,PHP,C#,C++,JS,Java,Python,LUA

Én az smf -re teszem a voksom mert könnyen kezelhető botok ellen ott a Plugin gyorsan lehet saját témát is
Kreálni rá amivel már is nem olvad bele a többi fórum közé

2013-12-26, 23:59:19 #19 Utolsó szerkesztés: 2013-12-27, 00:02:59 Szerző: Roxanne
Hát, kipróbáltam már egy párat, az tény...

A rangsor végén nálam a phpBB kullog. Naaagyon nem jön be, és szép dizájnt én még nem láttam phpBB motoron (persze attól még biztos lehet rá csinálni). Hackforums egyébként tele van a biztonsági réseivel, de ez kicsit szarkasztikus, meg Hackforums is phpBB-ről megy o.O

Utána jön valahol a WoltLab. Na, nála tettem kemény próbálkozásokat, hogy megkedveljem, nem jött össze. Alapjáraton kicsit keveset tud, de ezt a rengeteg kiegészítővel orvosolták, ami jó. De nincs rá csak angol nyelvi csomag, ami rossz, szóval elkezdtem lefordítani. Voltam olyan hülye, hogy nem backupoltam; erre felrakok még egy kiegészítőt, és az összes nyelvi fájlt visszacserélte angolra. Hogy lehet ilyen trágya módon megírni egy fórum motort?!?!?!?!? Ahhoz már nagyon el kell keserednem, hogy újra ezt használjam, no way... De ami jó pont, hogy nagyon szép dizájnokat lehet rá találni is és készíteni is, úgyhogy aki nem akarja lefordítani, de szép fórumot akar, annak szerintem simán jó.

Majdnem holtversenyben második nálam az SMF. Ahogy a nevében is benne van, simple. És ez teszi jóvá. Persze, ha valami értelmeset akarunk belőle kihozni, rengeteg csomagot le kell ehhez is szedni, aminek a 90%-a inkompatibilis lesz még akkor is, ha pontosan ahhoz a verzióhoz szedted le, de az is lehet, hogy másnap kapsz egy SMF frissítést, naiv módon élsz is a lehetőséggel, és megint buktad a csomagjaid felét (true story bro). Szóval vannak hátulütői, főleg, hogy egy értelmes thank you modot én még erre nem láttam (ezen a fórumon lévő sem éri el nálam a normális kategóriát), pedig elég hasznos dolog, meg még van, amit hiányolnék. Viszont az adminpanel egyszerűsége azt hiszem, mindenért kárpótol, és sok álmatlan éjszakától kímél meg. Sok vacilálás után egyébként én is az SMF mellett döntöttem, hogy mit használjak, nekem valahogy ez éri meg a legjobban.

De a győztes mégis a vBulletin. Na de ezzel van egy kis böki. Először is, megveszed vagy krekkeled. Nem nehéz utóbbihoz hozzájutni, csak ha kicsit nagyobb fórumot tervezel, akkor nem árt rá befektetni, mielőtt jön a csekk, és gondolom nem olcsó mulatság. De azt kell mondjam, megéri. Ha belenézel az adminpanelbe, úgy, hogy még fel se raktál semmiféle kiegészítőt, már elvesztél. Napokig nézegetheted, és még mindig nem biztos, hogy minden beállítást megtaláltál. Ez annyira nem jó, de abból a szempontból jó, hogy még egy ilyen fórum motort nem fogsz találni, amit ilyen szinten testre lehet szabni, és ennyi mindent felkínál neked. Professzionalitás a köbön minimum. Aztán ehhez is számtalan kiegészítő társul, amit a krekkelt verzióhoz megint csak kissé nehéz szerezni, de nem lehetetlen, míg az eredetihez ezüsttálcán nyújtják feléd a jobbnál jobbakat. Arról nem is beszélve, hogy ezt nem csak fórumnak tudod használni, de akár magazinnak, hírportálnak, blognak, egyszerűen bárminek, amit csak akarsz (lásd a sokoldalú epvp-t, ami szintén vBulletin). De igazából ezt használja az, akinek 3 anyja van, és olyan fórumot csinál, aminek lesz naponta legalább ezer látogatója, és még vagy 10 admin foglalkozik vele rajta kívül. Na az használja nyugodtan. Egyébként meg inkább csak messziről érdemes csodálni, vagy rászánni fél évet a kiismerésére. Sok sikert :D