Böngésző készítése C#

Indította [VIP]Disco, 2011-10-15, 11:55:32

2011-10-15, 11:55:32 Utolsó szerkesztés: 2013-11-24, 16:34:22 Szerző: [VIP]Disco
Sziasztok!

Szerintem már nagyon sokat gondolkodtatok egy saját böngészőn, melyet ti formálhattok úgy ahogy szeretnétek.

Első lépésként indítsuk el a Programozói programunkat.Én ehhez a Visual Studio 2010 Ultimatet ajánlom, mert nem kell minden programozási nyelvhez külön programot letölteni.Egyszerűen csak válasszuk ki, hogy VB.Net, C# vagy C++-ban szeretnénk egy új projektet nyitni.

Mi most C#-ben fogjuk elkészíteni a böngészőt.Nos, ahogy előbb írtam indítsunk el egy új projektet.

IdézLocation: A projekt helye.Itt fogjuk majd megtalálni az elkészült programunkat, és összetevőit.
Name: Egyértelmű, ez a neve.

Miután az OK gombra kattintunk megkezdhetjük a programunk fejlesztését.Egyenlőre még csak egy Dizájnos részt látunk viszont, ha 2x kattintunk az ablakra akkor megjelenik a forráskód is.Most menjünk vissza a Dizájn részes fülre, majd kattintsunk 1x az ablakra.Ezzel jobboldalt megjelennek az információk.Keressük meg ezt:
IdézText: Form1
Ez az ablak nevét jelöli, írjuk át kedvünk szerint valamire. ( Nem szükséges ) Én Böngészőre írom át, mivel az készül.

Rakjunk rá 3 buttont (gombot) a programunkra. ( Ezt a Toolbox-al tehetjük meg )

Button 1: Ezt helyezzük az ablakunk bal majdnem felső sarkába.
Button 2: Ezt helyezzük Button 1 mellé.
Button 3: Ezt helyezzük a Button 1-től sokkal távolabb jobbra. ( Legyenek vízszintbe egymással )

Button 2, és Button 3 közé rakjunk be egy TextBox-ot. ( Ezt a Toolbox-al tehetjük meg ) Nyújtsuk megfelelően hosszúra, mint egy címsort.

Button 1 neve legyen Vissza.
Button 2 neve legyen Frissítés
Button 3 neve legyen Mehet

Most adjunk hozzá egy WebBrowser-t. ( Toolboxból húzzuk az ablakunkra ) Nyújtsuk akkorára, hogy az egész ablakot elfedje kivéve a felső részt. ( Vissza, Frissítés, TextBox, Mehet )

Most kattintsunk egyszer WebBrowser-re, majd jobboldalt az Információs sávon keressük ki ezt:
IdézAnchor: Top,Left

Kattintsunk rá, majd aktiváljuk még a jobb, illetve az alsót is.

Most kattintsunk kétszer a Vissza gombra, és írjuk bele ezt a kódot:

webBrowser1.GoBack();

Kattintsunk a Frissítés gombra, és írjuk bele ezt a kódot:

webBrowser1.Refresh();

Menjünk vissza a Dizájn fülre, és kattintsunk 2x a Mehet gombra, és írjuk bele ezt a kódot:

webBrowser1.Navigate(textBox1.Text);

Most menjünk vissza a Dizájn részre, és nyomjuk meg billentyűzetünkön az F5-öt.

Ezzel tudjuk csodálni a programunkat, hogy milyen ügyesek is vagyunk.

Hogyan tudjuk publikálni a programunkat, hogy más is használni tudja?

Kattintsunk felül a Build-ra, majd a Build Böngésző pontra.

Most alul írja, hogy hova lett elkészítve a projekt. Amennyiben nem változtattuk a mentési helyet itt találjátok:

C:\Users\Felhasználónév\Documents\Visual Studio 2010\Projects

Böngésző > Bin > Debug > Böngésző.exe. Ez a kész .exe kiterjesztésű programunk.

Egy kép a teljesen elkészült, és kicsit továbbfejlesztett böngészőről:

Akit kiváncsivá tettem, és megpróbálja a program elkészítését annak sok sikert kívánok.Amennyiben valami problémába ütköztök írjatok ide, és megoldjuk.

Üdvözlettel,
Disco

Szia a kereső boxot hogy csináltad?

Idézetet írta: !GoLD! Dátum 2011-10-19, 20:36:36
Szia a kereső boxot hogy csináltad?
Szia!

Hozzáadsz Toolboxból egy textboxot, meg egy Buttont.A textbox elé beraksz egy PictureBox-ot, majd jobb klikk a PictureBox-ra és Properties.Ezzel jobboldalt megnyílik az információs sáv.Ott keresd ki az Image részt, és tallóz be egy képet.Dupla klikk a Buttonra, és írd bele a kódot... Forráskód nem nagyon publikus, mert én is nagyon sokat szenvedtem vele mire sikerült, de annyit elárulok, hogy
webBrowser1.Navigate("googlekereseslinkje" + textBox2.Text + "googlekereseslinkveg");

Szép leírás, köszönjük :D
UI:El is készítettem,de csak fb-hez jó, mert lassú :S erre esetleg valami megoldás?:D

Hogyérted, hogy lassú? Nekem teljesen normálisan tölti be az oldalakat.

2011-10-22, 09:50:51 #5 Utolsó szerkesztés: 2014-02-22, 09:57:24 Szerző: [BA]THymea
Disco

1000x köszönet :D 

Először is Disco remélem nem haragszol hogy kiegészítem a témád, de miközben szórakozgattam ezzel rájöttem pár dologra.

Előre gomb készítése

Majdnem ugyanúgy kell elkészíteni mint a vissza gombot. Toolboxal kihelyezel egy buttont. Jobb gomb, properties, jobb oldalt az információknál kikeresed hogy text és beírod vagy azt hogy előre vagy amit akarsz.
Aztán dupla klikk a gombra és másold be a kódot: webBrowser1.GoForward();

Facebook vagy egyéb gyorsgomb készítése

Először is elhelyezel valahol egy picture boxot a toolboxal.
Jobb klikk, properties, Image. Itt betallózod a képet amit akarsz. (én most facebook gyorsgombot csináltam ezért egy facebook képet teszek be.) Érdemes kis ikonképeket keresni hogy jól elférjen.
Aztán duplaklikk a képre. Másold be a következő kódot: webBrowser1.Navigate("www.facebook.com");
Természetesen ha mást akarsz akkor annak az URL-jét illeszted be .

Üzenet készítése

Ha valaki szeretne pl. olyat hogy egy gomb amit ha megnyom az amber akkor kírja hogy ki készítette vagy valami ilyesmi. Na megmutatom hogyan is kell ilyet készíteni: Helyezzel el valahova a toolboxal egy buttont. a properies, text-be azt írsz amit akarsz, attól függ milyen célt szolgál majd a gombod. Aztán duplaklikk rá és másold be a kódot: MessageBox.Show("Ide írd a szöveget amit szeretnél hogy kiírjon");

edit: Ha valakinek valami nem sikerül itt írjon
majd még frissítem

IdézSzép leírás, köszönjük
UI:El is készítettem,de csak fb-hez jó, mert lassú :S erre esetleg valami megoldás?

Ez valószínűleg azért lehet maga a web browser ahol megjeleníti az oldalakat az az internet explorer.
Csak ugye hozzáraktunk ezt azt.

EDIT:
Kerüld a dupla, tripla postot, használd a Módosítás gombot!
Wolfy

Kösszentyű.
Disco: Egy forráskódot dobsz PÜ-ben? nincs helyem a progihoz. N++-ban megnézem köszi.
Nagy az Isten álatkertje... de kicsi a kerítés...

Melyik verzioju Visual Studioval csináltad?

Szia!
Nagyon szép leírás!
Azt megkérdezhetem, hogy hogyan állítom be, hogy mi legyen az Ikonja, ha megcsináltam a böngészőt?

Jobboldalt felül rákattintasz a projektedre, és ott a beállításoknál lesz olyan, hogy Icon.Ott betallózod a .ico kiterjesztésű ikon-t, és kész is.

Idézetet írta: Disco Dátum 2011-11-07, 19:50:05
Jobboldalt felül rákattintasz a projektedre, és ott a beállításoknál lesz olyan, hogy Icon.Ott betallózod a .ico kiterjesztésű ikon-t, és kész is.
Igen így,de ha már esetleg megvan 1 program ami nincs tömörítve, de már nincs meg a projekted a Visual Studio-ban, akkor Resource Hackerrel tudsz hozzáadni új ikont ;)
Ha valakinek kéne a res hackeres megoldás akkor írjon 1 PM-et :D

Grat hozzá.
Én visual basic-el valósítottam meg mindezt.

Disco nagyon köszönjük!

Megtudod mondani holvan a "Button" mert én nem találtam :S
"Mondják a csajok, hogy ku*vák a nÅ'k"
By.:MrBusta

na, nem tűnik nehéznek, holnap(vagyisma..) kipróbáljuk, bár nemhiszem hogy nagyobbat alkotnék mint a Chrome^^

Valaki tudja hogy lehet egyszerre több lapot megnyitni és felül váltogatni közöttük ? :)

Tabcontrol, Picturebox vagy akár saját Controllal.

Arra rájöttem, néztem videót :D De köszönöm, másik, ja tabcotrolt illesztek be akkor mit írjak a vissza előre ugrás stb srb gombokhoz ? mert a tabControl nem jó :/

Másik kérhetnék egy letöltés linket ehez a Visual Studiohoz ? Mert én sehol nem találok jó linket, találta párat de az mind renget dolgot +-ba letölt