IP-Tiltó Rendszer |NORMAL-FULL| és Könnyebb IP tiltás

Indította attila1995, 2011-08-24, 01:11:00

2011-08-24, 01:11:00 Utolsó szerkesztés: 2011-08-24, 01:37:30 Szerző: attila1995
Üdv mindenkinek, itt van egy normális ip tiltó rendszer. :) (Látszik Unionon, hogy kezdő... De azért...)

KÓD(Akár php, html):

<title>IP-Tiltó Rendszer</title>
<?php
//Tiltott ip címek tömbje
$tiltott_ip_cimek = array('127.0.0.1''127.0.0.2''127.0.0.3');
//Látogató ip címének változóba helyezése
$latogatoip $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
//IP címek feldolgozása "freach"-el. (Ezt a funkciót minden ingyenes szolgáltató kezeli, ezért ezzel írtam meg + gyorsabb. :))
foreach ($tiltott_ip_cimek as $tiltott_ip_cim) { //Ellenőrző sorozat kiküldése (Ez annyi feltételt sorol fel amennyi a listában szereplő ip cím. Ez is egy rossz pont a több vagy körhalmazban változó ipseknek.

if($latogatoip == $tiltott_ip_cim){ //Ellenőrizzük, hogy az aktuális látogató tiltott-e

echo "<h1>Tiltva vagy!</h1>Sajnálom, de ip tiltást kaptál!"//Kiküldünk egy hiba üzit, ha tiltott

exit(); //Blokkolunk minden más betöltését (Ha weboldalba tesszük.)

}
}
?>

<!---Ide pedig mehet az oldal. (Ha nincs tiltva beadja az oldalt.)--->
<h1>Nem vagy tiltva!</h1>Szupi, te nem vagy ip tiltott! :)

Hy All!

Már láttam egy-két módszert, hogyan lehetne ezt megoldani, de én a sajátomat kicsit egyszerűbbnek tartom 8)
Hogy is kéne megcsinálni?
1. Menj ide: ...\xampp\htdocs (EPHP esetén ...\www mappa)
2. Hozz létre egy .htaccess nevű file-t (tehát a neve legyen .htaccess, ne a kiterjesztése)
3/a Ha csak te akarsz hozzáférni, akkor a hamachi IP-d így írd bele:
order allow,deny
allow from 5.194.121.210
deny from all

3/b Ha esetleg csak 1 embert akarsz tiltani, akkor így csináld:

order allow,deny
deny from 5.194.121.210
allow from all

A lényeg, hogy mindig egy hamachi IP-t írj be, rendes végződéssel... Ha nem hiszed, tesztelheted a saját IP-del. (Nem kell félni, amikor kitörlöd oldja)

Ha sikerült akkor ezt írja ki jó nagy betűkkel nálad/a tiltott személynél: Access Forbidden (hozzáférés megtagadva)

UI: Ez tulajdonképpen az egyész htdocs / www mappát levédi, nem kell külön mindenhova beírni... Ha egyszer tiltasz ezzel valakit, az többet nem fér a regoldalhoz.

UUI: Rott regoldal figyelmébe ajánlom, néhány tárhelynél tiltott/nem engedélyezett

Ennyi lenne tulajdonképpen... ha kérdésed van, PM-ben megtalálsz ;)