Ninja építése(építgetése)!

Indította hunattila, 2009-03-20, 22:31:25

2009-03-20, 22:31:25 Utolsó szerkesztés: 2012-06-15, 19:24:50 Szerző: [TMOD]Firefly
A Ninjánál vannak bizonyos státuszpontok!
PvM: Játékos vs. Szörny ilyenkor elvileg 2 pontot az ügyességre 1 pontot a vitalitásra kell tenni!
PvP:. Játékos vs. Játékos  így 2 pont az ügyességre egy meg az erőre megy!
Én ajánlok még egy variációt mely mind a kettőnek kedvez:
PvP/M:Játékos vs. Játékos/Szörny így 1pontot a Vitalitásra,1pontot az Erőre és egy pontot az Ügyességre kell rakni(saját)
Mindenki eldöntheti milyet akar!

Vannak bizonyos képességek melyeket ki lehet tanulni a Metin2-ben!
Leírom azokat amik eszembe jutnak a Ninjánál:
-Villámcsapás
-Kardforgatag
-Méregfelhő
-Álcázás
-Leshely
Ezeket a képességeket 17-20-ig lehet tanulni!Ha kitanulod teljesen akkor abból Mester leszel!
Harcilag a Leshelyt ajánlják sok helyen és szerintem is jó, de hogyha a kinézetet nézzük akkor a Kardforgatag a legjobb!
Meg még a krdforgatag harcilag a 2.helyen áll!

Ajánlott mindig fejlesztgetni a felszerelésünket(Csak óvatosan), hogy erősebbek legyenek és jobban tudjunk harcolni!
Fejleszteni,ún. javítani úgy tudunk hogy a tárgyat ráhúzzuk a kovácsra és elfogadjuk amit kiír!Ha sikerül oké!Ha nem a cuccnak annyi!

Ha később úgy gondoljuk rossz helyre raktuk a képesség pontokat akkor nyugottan lenullázhatjuk hogy újra elosztjuk a pontokat!
Ezt az Öregasszonynál tehetjük meg(de nem ingyen).Nekem kb. 40 000 Yangba kerülne!

Elről eddig ennyit!

Üdv!

A ninjának az erő mit ad? Meg az ügyesség? Mert nemnagyon tudtam pontosan leszürni hogy mivan.. és melyikre kéne pakolnom.
Amúgy a képességek fejlődését is el tudnátok mondani, hogy mikor lehet magasabb szintü skilleket használni, gondolom az alapot fel kell pumpálni... de meddig?

Az erő a támadási értéket növeli CSAK. Az ÜGY ezzel szemben  védelmet és a kitérést is növeli, nagyon hasznos dolog.

A készségek 17-20 pont között váltanak át M1-re (mester) véletlenszerűen. Természetesen az a legjobb ha 17 pontból van meg.

Alapvetően a ninja ügyességre épülő karakter, ezért a legtöbben a vit : ügy 1 :2 pontozási arányt favorizálják.
Az erő azonban valóban erősíti a skilleket, főként a leshelyet és a villámcsapást. Az előbbit az álcából történő használat is
hatásosabbá teszi. A csak vit : erő építése viszont igen nagy butaság, arra ott van a harcos  :D.

Ahogy fentebb már leíródott 5 készséggel rendelkezik a ninja, ebből 3 kifejezetten támadó skill, a másik kettő pedig olyan extra ami inkább csak színesíti a karakter harcmodorát. Érdemes előbb a támadó skilleket ( kardforgatag, leshely vagy villámcsapás) magas szintre vinni. Bármelyik jó. Az álcát és a méregfelhőt pedig csak egy ponttal indítsd, hogy használni tudd, illetve hogy támogatni tudd vele a támadási készségeket.

Íjásznak nem kell erő egyáltalán, amíg az ÜGY és a VIT nincs tele. INT-re is csak 1-2pont kellhet, hogy egy párbajra elég legyen az MP.
ÜGY:VIT 2:1 vagy 3:1 arányokkal érdemes próbálkozni eleinte. Lényeg hogy az ÜGY legyen a legtöbb.

Először is köszönöm válaszod... több, mint kielégítő volt.  :)
Egy balgának tűnő kérdésem azonban még lenne.
Azzal, h a védelmem fejavul a támadásom nem csökken le??
Úgyértem összehívok pédául egy 50. szintekből alló pókcsopit, erő híján egy +6-os véressel sebzem egyáltalán majd őket????

2 variáció van: vagy lóhátról ütöd őket karddal, vagy íjjal (skillekkel) vered le őket. Az íjásznak nagyobb szinten nem hiszem hogy karddal kéne mobot ölnie, mert a 2 legerősebb készség csoportra hat. Futsz a tömeg előtt, megállsz és közéjük durrantasz párat...

Másrészről mivel az íjász egy párbaj kari, kár lenne PvM miatt elrontani, mert abban úgy sem lesz elég jó.

Még egy kérdés és többet nem zargatlak. ( legalábbis ez ügyben)  ;)
Ha beállítom a fent írtak alapján a státuszokat, akk a képességek nem vesztenek a támadóerejükből??

Én ugy tettem h 2Vit 1Ügy, most megtelt a vitem 43vagy 44es szintre most ügyre pakolom mindet. lv 57re meglessz a 90,3,3,90
lv 57 meg nem nagy "cucc". addig felhuzom magam a harcosommal x)

Nem, sok ÜGY-el lesznek a leg erősebbek a skillek. Az ERŐ nem nagyon erősíti őket és a közelharcos ninjának is csak a leshelyt erősíti nagyobb mértékben, a többit nekik is az ÜGY tolja fel.

Aki húzza az íjászát, annak tényleg tök mindegy hogy osztja el a pontokat, lényeg hogy mire használni szeretnénk tele legyen az ÜGY.

Hali ATAG!

Ezen a topicon azt írtad hogy hogyan lehet kiosztani újra a pontokat. A feltett kérdés a karakterpontokra vonatkozott és én azt nem tudom visszaállítani, pedig azt mondtad hogy az öregasszonynál lehet. Ott csak a készségpontokat állítja vissza. Az ÜGY, VIT,...-eket vissza lehet állítani? Én is szivesen osztanám újra őket :) Nincs kedvem még1x a 33 szinthez...

Köszi válaszod!

Tévedés, nem mondtam ilyet :)
Státuszt csak tárgy piacos cuccal (Állpot Visszaállító) lehet újra osztani.

de ha 40 es ninja vagyok, tőr inja akkor már biztosan nem lehetek íjász nem? nekem az álcázás M8 meg a villámcsapás M4. státuszból pedig a VITalitást nyomom mert plusz TP és +1 védelem mindig jól teszen vagy osszam ujra?

Hát nem a leg szerencsésebb. Íjász már nem lehetsz...

Ha már álcázást választottál, leshely illett volna mellé szerintem, úgy akár 1 csapással is elintézhetsz valakit ha szerencséd van. Leshelyhez viszont nem árt ERŐ-re is pakolászni.
Minden egyéb esetben sokkal szerencsésebb a sok ÜGY. Ha újrarakod, mindenképp azt javaslom elsődleges státusznak, mellé fele annyi (vagy még kevesebb) VIT-et :)

Persze a tőrninja építés nem valami egyszerű, kb olyan összetett karakter mint a kardmágus :) Több irányba lehet kezdeni a fejlesztését...

2009-07-14, 15:34:50 #14 Utolsó szerkesztés: 2014-04-08, 20:12:55 Szerző: [MOD]Bluebell
Hali,

46-os szintű ninja vagyok(közelharcos, ami ugye a mobok ellen jó,de hogy lehetnék PvP-be is erős?
Szerintem a fegyverem, pajzsom stb...az jó csak a melvértem a kicsit rossz de ezt majd megoldom
Szerintem itt a státusz pontjaimmal van a probléma, hogy rosszul osztottam el.
Az a baj, hogy én inkább az erőre, és a VIT-re raktam a pontokat. Az ügyeség-re és az INT-re nem raktam mert szerintem Mp az nem nagyon kell, az ügyességet meg nem tudom(bár az ügyességet növeli a ló 21pontal):S Összesen 151pontot tudok szétosztani, szerinted azt akkor mire tegyem?

Előre is köszi

Akkor most hozzászolok a Témához ugyanugy Tőrninjából elég jó vagyok.. P serveren hamar eljutsz a maxra kitapasztalod hogy lesz "s" mi namost tőrninja  a leshelyről annyit hogy mások szemében elég idegesitő de te tudod hogy mien véleményt akarsz kialakitani magadról viszont ha azt nézzük 70 lv-re meglenne 4 db támadó skill ( ja és Leshely egyáltalán nem támadó skill nem tudom ki írta már)aztnézve tőrninja ha bonuszol fél emberrel nekme 40 % van magyaron...   namost vegyük csak m1-ek skillek lv 70-en de van 4 db  1600-as a szurás aminek kb a fele 800 igy 2400 lesz rögtön.. 1 K-t sebez forgásonként  a kardforgatag viszont ha csak 1x forogsz át az ellenfelen akkor +valamennyi % de vegyük hogy 1 K ennek 40 %-is kb 500(400..) demost 500 lesz máris 3x sebzünk 1500-at ami ugyebár 4500+2400-as támadás és ezcsak 2 skill.. de akkor vegyük a méregfelhőt.. jó kezdés pvp-ben mivel m1-en már 25 %-al mérgez és amit nemtudnak sokan amig a skillnek mennek fényei addig van esély mérgezésre nemcsak 1 pillanatban szóval szinte mindig.. ezis olyan 1 K lehet m1-en de ennek is 40 %-a azmár 1500-as esbzés kerekitve + améreg ami ezen szinten 500körül van + félember azaz 750 kb.. 3 mp-ként asszem,, és akkor a villámcsapás ami a szuráshoz közel van kb 2400 azis akkor számoljuk össze : 4500+2400+2400+1500 = 11 ezer kb mivel sok ember lebecsüli a ninjákat ezeket nemgondojják végig (türelmetlenek és egyből kemények akarnak lenni mint a magyarok többsége :D ) de ha az elöbb mutatott példát nézzük lv-70en is 1 sor skillingel vagy 11 K sebezheto ami akkor is kiüti az ellenfelet :D + tegyük hozzá hogy mivel ennek oclso kk-i vannak szinte lv 30-tol midneből tudsz napi 1-et igy amire 70 vagy és megvan a 4. m talán már G skilleid is lehetnek .. azokkal számolva lazán 15-6 K össz sebzés elérhető :D ja és 1 tipp ha lv30-as törrel vagy skill %-ot keress nagyban mert kis lv-en oké hogy ütögetsz de aztán már kell az erős skill azt nézve lóról elég lassan üt

nekem ez a véleményem és hiddjétek el ha ezt igy megtartjátok (elfelejtettem 4-es köveket az 25 % gondojjatok csak bele :D) nagyobb szinten verhetetlenek lehettek.. persze a ninjához könnyen tévesztő skill miatt sok odafigyelés kell :D) Bocsánat  ha rosszul írtam eltörtem egyik karomat :D

Én is ninjával tolom ddmt2-n 70es vagyok és itt egy jó építés

Skillek.:
1.Leshely
2.Villám Csapás
3.Kardforgatag
4.Álcázás
5.Méregfelhő

nagyon hasznos így PvP-ben is és PvM-ben is jó leszel(én azvok szentem)

pontok VIT:ÜGY 1:2 arányban ha ÜGY betelik csak VIT utána csak ERŐ (intet elég ha eltolod 10ig)

nem egy nagy leírás :D de én így toltam és még mindig nagyon megy
Am szerencsés vok mert minden skill 17nél váltott így 70esen 4 P skill és a méreg felhő 1

Én is hozzászólnék a témához, mint egy 32es íjásszal rendelkező játékos! Régta tervezgettem, hogy csinálok és most megcsináltam és teljesen beleszerettem. A statolást eleint vit1:2ügy-gyel kezdtem, de amikor a defet gyengének éreztem akkor pakoltam a vitre. Képességeim mérgezett nyíl m3 tűznyíl 11 ismételt 3 és nyíl eső 1, de ezt az 1 pontot le fogom szedni mert nagyon nem jött be a nyíl eső, mint skill. Most egy aggancs +4el tolom 13% átlagoskár és 5% kritik, de már készül a 30%átlagoskár os aggancsom. Már elkezdtem a szinem körüliekkel PvP-zni és eleinte azt vettem észre, hogy lassan tölt újra a képesség, egy kis utánna olvasás és rájöttem, hogy a varázssebesség növelésével csökkentem a felöltési időt, így most arra játszom, hogy minél jobb köveket és ékszereket szerezzek be, aminek nagy a varázssebessége.

Szintelés: Nos igen nehéz egyedül, de pl 26os szinten kifogtam egy feka ork party lure-t és 2 óra alatt 5 szintet léptem! Ha rátalálsz egy jó partyra akkor ne hagyd ott mert ki tudja mikor lesz rá lehetőséged mégegy jó party-ra. A pénzel is gondok vannak ezér csináltam mellé egy kis harcost amivel farmolgatok. Röviden tömören és hirtelen ennyi jutott eszembe!

2009-11-23, 12:12:44 #18 Utolsó szerkesztés: 2010-09-07, 15:17:47 Szerző: [SMOD]THymea
csak egy kicsit tennék hozzá mégpedig azt hogy ha agancsijat használsz akkor az átlagkár nem fontos , ijásznak a készségkár legyen minnél magasabb. sokkal erösebbek lesznek a skilljeid ha a készségkár a +os

Nekem régen mindig is a ninja volt a kedvencem.Vele kezdtem a játékot,és vele fejeztem be( nincs 1 hónapja,hogy újra játszom)

Kb. 11 ninjám volt.Ebből a legkisebb egy próbakari volt,aki 22 után törlést kapott.....Mindig is a villámcsapás volt a kedvencem,ám észrevettem,hogy sajnos első M-nek nem a legjobb. Először tehát a kard forgatagot nyomtam M-re (leshelyt nem szeretem)
Utána villámcsapás és vagy leshely vagy méregfelhő.

Kb. a 7. ninjám  Koxi22 volt.Vele egy számomra új ismeretlen dologba vágtam bele:
Leshely +álcázás...... 55-60 felett nagyon erős karakter lesz.Előtte is erős,viszont ha első M-nek a leshelyt választod és utána tolod az álcázást,igen kellemetlen,ha hübelebalázs módjára csak ezt a 2 skillt használod! 18. szinten váltott át M -re a leshely,aztán toltam az álcát.Ennek a következménye néhány perc anyázás és egy 29-s szintű restart lett.Kard forgatag M.Ezután rá a leshelyre a maradékot.Később jött az álcázás és a villámcsapás.

A 3. ninjám Evilnight volt,akivel a mérgezésre gyúrtam.

1.M:Kard forgatag
2.M:Méreg felhő
3.M:Villámcsapás.