Unknow database

Indította Jonathan, 2024-06-24, 03:22:53

2024-06-24, 03:22:53 Utolsó szerkesztés: 2024-06-28, 14:37:20 Szerző: Jonathan
Sziasztok, (Hátha van még itt valaki)

Vps-re fel telepítettem a szervert. A szerver gond nélkül indul, sikerült csatlakozni a navicathoz és be tudtam lépni a játékba és egy keveset játszani is. A regisztrációs oldal is felismerte a szervert, és a "test" felhasználót is megjelenítette a ranglistán.

Mivel a szerver 2 napja üzemelt ezért kíváncsiságból újraindítottam a szervert az esetleges hiba előbukkanása miatt. A szervert sh close.sh paranccsal leállítottam, majd újraindítottam a vps-t.
Indítás után a képen látható hibaüzenetet kaptam, nem tudok belépni a játékba, nem látszik a regisztrációs oldalon sem a ranglistában a "test" felhasználó.
Jelenleg TMP4 szerver fájlcsomaggal dolgozom.
A mysql manuálisan lett telepítve (PKG mappa) parancs lefutattásra került. Mit tehetek a hiba elhárítása érdekében?

Hiba üzenetről kép: https://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=485K_pkiv_g_s2.png

Egyébként megnézem, hogy a mysql elviekben feltelepült az alábbi adatok alapján:

root@:/usr/metin2/server # mysql -v
Welcome to the MySQL monitor. Commands end with ; or \g.
Your MySQL connection id is 240
Server version: 5.6.51 Source distribution

Copyright (c) 2000, 2021, Oracle and/or its affiliates. All rights reserved.
Oracle is a registered trademark of Oracle Corporation and/or its
affiliates. Other names may be trademarks of their respective
owners.

Reading history-file /root/.mysql_history
Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.

Annyival kiegészíteném, hogy amikor a mysql fájlok kicsomagolásra kerültek puttyn keresztül akkor a szerver elindult és ment is kb 2-3 órán keresztül majd leállt. A fájlok is törlödtek amikor lecsekkoltam, hogy még is mi lehet a probléma. Ez miért van ?

Töröld le a francba a mysql-t

Telepíts egy mariadb-t és megoldódik a probléma.

De annyit hozzá tennék még hogy a szerver oldali forrásban is módosítani kell  a makefile-odat

UI .: Irrrrrdatlan sok információ van erről az interneten.  How-to etc..
töröltem [BA]Thymea

A
Idézetet írta: keksz022 Dátum 2024-07-07, 17:49:30Töröld le a francba a mysql-t

Telepíts egy mariadb-t és megoldódik a probléma.

De annyit hozzá tennék még hogy a szerver oldali forrásban is módosítani kell  a makefile-odat

UI .: Irrrrrdatlan sok információ van erről az interneten.  How-to etc..
A mariadb teljesen kompatibilis a mysqlclient-el, így nem muszáj a forrásban semmit sem változtatni. Én is a mariadb használatát javaslom! (mariadb106-server, amíg támogatott verzió...)