Network problem

Indította djmester, 2021-01-02, 14:05:09

Sziasztok!

Olyan gondom van, hogy egy VPS-en remekül futó szervert átpakkoltam egy otthoni dedikált szerverre.
Viszont ezt nem tudom elérni távolról.
Port forward megvan , auth be enged viszont karakter választás után vissza dob.
Probáltam Bind_ip és public ip akkor igazából :
tcp_socket: can't assign requested address
És elérhetetlen a game.

Ha meg a szerver ip-je  ami fixen állítva van 192.168.... akkor is ugyan úgy kidob.

configban a 192.168... vizsgálatot átírtam 999.999 re, ami nem segített.
desk_client.cpp be is probáltam hogy oda írtam a public ip-t akkor se ment.

Ötletem sincs mi lehet, mivel a vps-en semmivel nem kellet szenvenem,lazán ment távolról, így gondolom valami freebsd beállítás lesz de nem jövök rá mi..

Freebsd 12 am.

Ötleteket köszi.

2021-01-02, 14:39:47 #1 Utolsó szerkesztés: 2021-01-02, 14:46:56 Szerző: TMP4
A probléma az hogy az otthoni routered mögött van, így hiába fizikai gép, a hálózatot tekintve semmiben nem különbözik attól mintha vboxos lenne.
Azt kellene elérned mint vps-ek esetén hogy a gép direktbe legyen kötve a hálózatra és legyen neki egy fix ip címe, tehát ne 192.168.0.x-et kapjon hanem publikus ip-t.
Hogy ezt hogy lehet elérni passz, gondolom van egy modemed amiből jön net, de a gond az hogy az is kioszt egy lokális ip-t (cisco esetében pl 192.168.100.x) így magának a routerednek is van egy lokális ip címe. Ha meg pl Telekomos vagy és egybe van a modem és a router akkor meg eleve veszett dolog.

Alternatív megoldásként itt van ez: https://metin2.dev/board/topic/14626-fix-source-kick-after-selecting-character-40k/
Vagy műküdik vagy nem, nekem egyszer működött, máskor meg nem. Nem is elegáns megoldás :)

Viszont én ugy emlékszem, hogy ugyan ezt a szerver egy vboxban futtatva elértem távolról. ahogy most nem a dedikált szervert gépen lévőt. Viszont akkor utánna nézek van e valami freebsd config vagy akármi ami nem engedi..

Picit szerkesztettem a hozzászólásom meg bedobtam egy deves linket.

nem tudom mit szenvedtem össze amúgy de a deck-es megoldás volt régen is jó aztán délelőtt nem volt okés, most meg okés..

csak a desk-be a public aztán a bind be a belső ip. és megy.

Köszi