Mount berakás 40k sf

Indította Snythol, 2019-09-03, 13:57:31

Sziasztok!

Tudna valaki adni egy részletes-szájbarágós leírást a mountok berakásáról?

Köszönöm.

Becsomagolod, npclist.txt-ben pedig meghívod...:)
Az ember csak fiatalon találhat ki igazán új dolgokat. Utána már túl tapasztalt, túl híres (...) és túl ostoba.

Aha, köszi.

Mit és hova? Nem véletlenül kértem "részletes" leírást. :)

mountot, amit letöltöttél:) Oda ahova kell, ezt mountja válogatja, de célszerű  a textúrával egy helyre tenni, amit pedig a nagyival tudsz megnézni:) de 90% hogy npc, és 5% hogy monster, maradék 5% pedig hogy npc_mount:)
Az ember csak fiatalon találhat ki igazán új dolgokat. Utána már túl tapasztalt, túl híres (...) és túl ostoba.

2019-09-03, 16:22:36 #4 Utolsó szerkesztés: 2019-09-03, 16:27:51 Szerző: trodhenta
Szia! Elmagyarázom én hogyan szoktam.
Mi meglepő elsőnek én is tutorialokat néztem róla.
Na de nézzük is.
Első sorban keresel neten vagy valahol egy tetsző mountot, letöltöd. Fontos, legyen granny viewered, megnyitod a fő modelt, .gr2 a kiterjesztése,megnézed hova mutat atextúra. Utána a mountot berakod a megfelelő helyre,  ami általában npc mappa szokott lenni, amúgy én az új mountoknak csinálni szoktam új mappát, ne keveredjen össze a gf-es cuccal, szóval pack mappába te is hozhatsz létre pl egy: ujmountjaim mappát például, belemész, csinálod a következő mappákat: ymir work, azon belül npc, és az npc mappába bele másolod a modellt, fontos ha máshova mutat az elérése akkor a ymir work mappán belül megcsinálod. Majd megnyitod az npclist.txt-t ami a root mappában található, választasz 1 szimpatikus ID-t a mountodnak. Rárakod. Utána ezeket visszacsomagolod, az új mappát berakod az index-be, és FONTOS! Hanem akarod hogy írja az syserr-t akkor kliens forrásnál hozzá kell adni az új mappa nevét és funkcióját. Na de tehát ha bentvan a mount, felmész szerverre. És beírod a szerveren /mount_test id. ( Az ID helyére azt rakod amit az npclist-be beírtál. ) Egyébként ajánlom a mob protoba is megcsinálni a mountot.

Mount pecsétet úgy szoktam csinálni hogy megnyitom a gr2 fájlt, print screen, berakom ps-be, kivágom, és valahogy ps-be összedobom.. Igaz én nem nagyon vagyok profi ebben, de hát csak kell valami hivó ami meghívja. :D

Egy átláthatóbb vázlat ha sietsz:

1. Keresel, letöltöd a mountot.
2. Megnyitod a gr2 modellt a granny viewerrel, megnézed a textúrákat honnan olvassa ki.
3. Elkészíted a mappa szerkezetét.
4. Beírod npclist-be
5. Visszacsomagolod a dolgokat
6. Felmész a szerverre, /mount_test és az id
7. Ha jó a mount amit választottál tetszik akkor csinálsz neki ps-ben vagy valahol egy hivót, pecsétet.

Ja és egyébként, ha van d meghajtód akkor oda is csinálhatsz egy ymir work mappát, így anélkül megtudod nézni a mountot hogy a szerveren lennél, bár én mindkettőt megszoktam, mert nem mindegy hogy a karakter rajta ül vagy sem. Ha nincs d jelű meghajtód könnyen csinálhatsz, neten utána lehet keresni.

Kiegészítés:

Általában a hívók item type-ja ITEM_QUEST. Ha nem megy valami majd írsz és segítünk
Ha segítettem vagy akármi érted, akkor a +-t elfogadom.