Quest vagy forrás.

Indította djmester, 2019-03-03, 02:30:17

Hali!
2 quest vagy forrás kérdéssel fordulnék hozzátok.

Tudom valahogy frissíteni a nagy térképen a zöld npc jelzéseket? mármint pl ha berakok egy npc-t a npc.txt be szerver oldalon és tolok egy /relaod regen-t akkor ne csak betöltse az npc-t hanem a nagy térképen is mutassa a zöld pöttyöt?

A másik , tudok esetleg területben dmg mondjuk mérget rá helyezni minden ott tartózkodó játékosra?

Értem pls ha egy lávás részen sétál a karakter akkor pl kapjon égetést. amint elér egy koordinátára vagy egy adott zónán belülre elmúlik.
Itt ugye kérdéses,hogy lehet e valami zónát kialakítani x-y koordinátán belül vagy fordítva aktiváljon egy tüzet vagy mérgezést vérzést aztán ha olyan helyre ér ami "biztonságos" leszedje le a buffot.Vagy valami areat egy radiussal.  Nem tudom mennyire érthetően írtam le :'D

Nincs ötletem a megvalósításra ..

Bár én nem nagyon értek még ezekhez, de szerintem lehetséges, ha azon az úton indulsz el, hogy vannak "védett területek" is, pl. map1-eken, akkor elv. lehetséges.

Ez csak 1 gondolat.:)

Forrásban megoldhatod a bizonyos koordinátán belül kapjon egy BadAffect-et a karakter, ami lehet mérgezés, ájulás, tűz kár, lassítás, vérzés. char_skill.cpp-vel kezdeném a keresgélést.