Szerver készítés 0-ról.

Indította Tween, 2019-02-18, 04:49:11

Üdv.

Segítséget szeretnék kérni. Elgondolkoztam azon, hogy készítenék a jövőben egy saját szervert, de sajnos az alap dolgokat sem ismerem.:)

Az alábbi témából :http://metin2hungary.net/index.php/topic,201466.0.html

letöltöttem mindent. (Sf, kliens, forrás, freebsd 9.2), illetve a következő programokkal rendelkezem:

Navicat
Putty
Filezilla
Virtual Box

A kérdésem az lenne, hogy ezeken kívül mire lenne még szükségem, egy teljesen alap szerver elkészítéséhez? Illetve hogyan kezdjek neki? Hiába néztem több posztot/videót is, sajnos nem jutok sehova, és a letöltött dolgok nagy részéről azt sem tudom mit-mire használjak.:)

Ha valaki ráérne és leírná a lépéseket, 1 alap szerver elkészítéséhez a letöltött dolgaimmal, esetleg küldene videót ha már van valahol/kiegészítené, hogy még mi szükséges, azt nagyon megköszönném.

Szép napot!:)

Szia!

Én szerintem hanyagold ha az alapok sem mennek.
Mivel annyi leírás + videó van fent a neten magyarul meg más nyelveken és ha az alapján sem sikerül akkor szerintem nem is érdemes belevágni.
Próbálkozni persze lehet.

De azt hogy valaki itt neki álljon elmagyarázni mit hogyan merre mikor azt már nem fogja senki.
Sajnos a legtöbb segítő kész emberke már itt hagyta az oldalt persze vannak még akik aktívan segítenek de szép lassan elfogynak. :/

Igazándiból az a baj manapság a szerver készítéssel hogy a magyar szerverek 99,99999999% arra megy hogy kinyit max 1 hónapra megszedi magát pénzel bezár. Majd új néven nyit egy újat aztán bezár amit beszedett kellő pénzt.
Külföldön ilyen nincs.
Sajnos az amit én látok/tapasztalok hogy szervert nem éri meg nyitni mert a metin nem fejlődik sehova nincs új grafika új motor a jobb játék miatt stb. ami lefogná a játékost.

Én jelenleg haverjaimmal játszunk a szerveremen mert mindig úgy alakítjuk ahogy nekünk éppen jó.

Régen én is akartam szervert nyitni de hidd el nem éri meg!
Csak úgy hogy baráti társasággal. (Szerintem)

Én annó a legalapabb dolgokat innen tanúltam, mikor én sem tudtam hogy mi mire jó, konkrétan még azt sem tudtam mi az a Navicat vagy a VirtualBox.

https://www.youtube.com/watch?v=indvKeUAxJA&t=188s

Emlékszem mikor fent lett a videó, rá 2-3 hétre kezdtem el foglalkozni szerveres dolgokkal.  ::) :-X

RIP Régi emlékek...  :P

Köszönöm a válaszokat.

A nagyon alapokra már kaptam hálisten segítséget.
Elsősorban nem a saját szerver motivál, hanem egyszerűen szeretném kipróbálni magam ebben.:) Tanulni, mit-hogyan, mikor-miért.

Hátha belőlem is válhat olyan "segítő" mint akikről itt olvasgatok, ha pedig jól menne, akkor lenne talán saját szerver, ha lenne rá igény.:)