Kliens védelem, kicsit másképp?

Indította UnKn0Wn, 2018-10-22, 16:53:17

2018-10-22, 16:53:17 Utolsó szerkesztés: 2018-10-22, 16:56:02 Szerző: UnKn0Wn
Sziasztok.

Ezt a témát amolyan kibeszélő és ötletelő témának hoztam létre.
A téma címéből adódóan a hackek kivédéséről lenne szó. Alapból a hack védelmek
a hack észlelését helyezik előtérbe, esetleg egy konkrét hackra vannak specializálódva,
mindent inkább kisebb mint nagyobb sikerrel. Persze egy-két újragondolt védelem akad mint az svside.
Igazából olyan védelem ma sem létezik ami közel 100%-os védelmet biztosít. A komolyabb dolgok mint
például amit említettem svside, komoly összegekbe kerülnek.

Az én elgondolásom erre az egészre az lenne, ha nem a hackeket próbálnánk elkapni, hanem ellehetetlenítenénk őket. Tehát a forrásban és Python fájlokban módosítanánk amit csak tudunk.

Például PythonNetworkStreamModule.cpp:
PyObject* poModule = Py_InitModule("net", s_methods);
Itt át lehet nevezni a net module-t. Átírjuk pl mt2net-re vagy bármire, majd a rootban a python fájlokban
az import net-et is átírjuk import mt2net as net-re. Ezzel még nem sok hacket védtünk, csak egy példa volt, mikre gondolok. Amúgy akár az összes modult meg lehetne keresni és átnevezni kezdésnek.
Igazából úgy gondolom ilyesmi dolgok megcsinálása nagy hozzáértést nem igényel, inkább csak időt.

Ha van véleményed akkor hozzászólásba leírhatod, illetve ezt a témát én tutorial-nak nem tervezem megcsinálni, ha te átneveztél, módosítottál valamit amit úgy gondolod hogy hack kivédés céljából is értelmes akkor leírhatod, hátha a végén még egy normálisabb gyűjtőtéma lesz ebből.

2018-10-22, 17:27:04 #1 Utolsó szerkesztés: 2018-10-22, 17:36:43 Szerző: masodikbela
Modulokat átnevezni nincs értelme, pythonban le tudod kérni a létező modulokat amiket már egyszer beimportoltak valamit a létező methodok nevét is egy adott modulon belül. Leginkább aminek van értelme python részen az egy statikus lib, amiből ki vannak véve azon funciók amikkel scriptet lehet executeolni, illetve kivenni teljesen a pack modult és ami azt használja (1-2 txt file) máshogy megoldani. Természetesen erre még rájöhet egy cython is.

Sajnos ennek nem túl sok értelme van így sem, mivel a nagyobb hackek mint mondjuk a bob gond nélkül mennének így is. Amire leginkább szükség lenne az egy profi anticheat, azzal megoldódna a legtöbb probléma, mivel szinte az összes létező hack alapja, hogy valamit beinjektál a programba.
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

2018-10-22, 18:24:39 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-10-22, 18:26:31 Szerző: UnKn0Wn
Tehát ennyire reménytelen az ellehetetlenítés?

Más játékoknál van egy minimális update és máris a hackek 90%-a nem működik ;D

Más játékok forrása nem publikus...
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

2018-10-23, 11:52:31 #4 Utolsó szerkesztés: 2018-10-23, 12:00:03 Szerző: AntiPositive
Hozzászólnék én is :D

Én aktív BOB felhasználó vagyok, elmondhatom ha valaki csak azért vesz védelmet hogy kivédje, akkor az teljesen felesleges pénzkidobás volt. Ha sikerül kivédeni, akkor a bob weboldalán lehet jelezni melyik szerveren nem megy, és ha többen jelzik, ránéznek, pár nap és megy megint ;D Illetve nem saját védelem nem csak a te szervereden lesz, ergo ha máshol elintézik hogy menjen, megy az nálad is onnantól. Tehát aki bob-ot akar védeni, mondhatni hogy teljesen fölösleges, kivéve ha maga nem ért annyira hozzá, hogy csináljon ellene valamit.

Az említett svside védelem: Lófa..t nem ér. De annyit, amennyiért adják egy hóra, biztos hogy nem. Simán megy a bob svside-os szervereken, max nem lehet otthagyni hosszabb időre a szám beírások miatt, de itt kifújt a dolog.

Visszatérve az eredeti témára. Én programozóként dolgozok, és igen, ez az "ellehetetlenítés" alapból jó ötlet. Bár így még nem láttam leírva, de tudom mire gondolsz. A példa viszont nem a legjobb, module-ok átnevezésével max ilyen kis python alapú, intelligencia nélküli sz.rságokat lehet kivédeni. Bár ha van az embernek fölös 1-2 órája, ártani nem árt. Az én kliensem pl van annyira módosítva hogy a lalaker cuccok nem mennek rajta, de a bob vígan megy. (Nem, nem dokumentáltam mit írtam át, nem is fogom)

Amúgy én nem gondolom hogy a forrás miatt vannak ilyen sok, kliensverzióktól független működő hackek. Volt élet 2013-ban és előtte is a hackek terén, szimplán ez a játék nagyon egyszerű felépítésű. A forrás szerintem max időt spórol a bob fejlesztőinek.

Amúgy tuti hogy nem lesz ebből gyűjtőtéma, ha valakinek sikerül valamit kivédeni, úgyse ossza meg a nagyközönséggel ingyen, ezt elhiheted ::)

Ah ez a modul átnevezés tényleg csak példa volt, ahogy mondtam nem szándékozom
tutorialnak megcsinálni a témát ;D Amúgy köszi a választ.