Karakter belépés lagg/freez

Indította Deangerious, 2018-10-21, 11:57:18

Üdv mindenki!

Bizonyára már vannak köztünk olyanok akik észrevették azt az elemi Metin2-es hibát, ami következtében ha egy játékos belép, vagy mellénk teleportál a játékban, akkor a mi képernyőnk egy 3-8 másodperc körüli (gép teljesítmény függő) időre megfagy.

Most ez már alapjában véve nem igazán számít, hiszen megszoktuk/nem érdemleges, viszont én szeretném ez a laggot/freezt optimalizálni, vagy némileg redukálni.

Bele is ástam magamat és annyira jutottam, hogy az új karakter regisztrálásának során történik ez, az instancebase-ban. Aztán meglett a konkrét helye is, ahol megszületik a probléma, méghozzá konkrétan itt:
bool CInstanceBase::Create(const SCreateData& c_rkCreateData)

Viszont itt már elakadtam, illetve csak teóriám van a pontos probléma forrásáról, mégpedig úgy gondolom, hogy ez a gond akkor jelenik meg, mikor az adott karakter modelljét/vértjét/haját/fegyverét állítja be a kliens.
Ergó feltehető az, hogy a pack fájlok kezelési sebessége lehet a hunyó, mivel nyilván több fájlt kell egy azon pillanatban egy dekódolt és tömörített állományból kiolvasni a memóriába, hogy ezek után meg tudja jeleníteni az adott karakter modelljét,, vértjét,fegyverét,haját és nyilván mind ezek textúráit.

Erról van némi bizonyosságom, mivel ha egyszer már beléptük egy karakterrel, akkor utána már nem laggoltatja meg, csak az új még a kliensünkben nem felbukkant játékosoknál jelenik meg a lagg/freez, illetve azt is észrevettem, hogy ha például egy surával játszok, majd egy szintén sura (nemében is azonos) mellém teleportál akkor sem jelenik lagg, tehát bizonyos lehet a tény, hogy a modellek illetve minden a karakter személyre szabott elemének betöltése miatt történik ez a lagg/freez jelenség.

Elviekben ha a felvetésem helyes akkor a megoldás esetleg a karakterek minden elmeinek betöltése a memóriába még a loading screen közben?

Ti foglalkoztatok már ezzel a témával?
Nektek mi a véleményetek, illetve van hozzá épkézláb ötletetek?
Valamint szerintetek helytállhat a teóriám a témával kapcsolatban?

Várom a témát érintő, illetve a segítő/célra vezető hozzászólásokat.

Üdv nektek!