Érdekes ötlet

Indította _Luc1fer_, 2018-10-15, 09:20:31

Üdvözlök mindenkit!
Lenne egy érdekes ötletem és szeretnék egy kis segítséget kérni a kivitelezéséhez.
Az ötlet a következő:

1.) Adott egy map, amelyre szeretnék egy véletlenszerű koordinátára ledobni egy NPC -t, amit nem fog jelezni a minimapon.

Ha az első feltétel megvalósul akkor jön a következő:

2.) Nos megvan az NPC, egy random koordinátán. A következő lépés, hogy ha egy adott karakter rákattint erre az NPC -re akkor az NPC kidob egy tárgyat a földre és az NPC eltünik.

Ha sikerül eljutni a 2. pontig akkor jön a következő:

3.) A tárgy kiesett a földre, de annak a karakternek a nevével essen ki a tárgy, aki rákattintott az NPC -re.

4.) Az adott NPC csak akkor tünik el a random koordinátáról, ha valaki rákattint OR egy adott idő után eltünik.

5.) Ha ezek mind müködnek akkor ezt a "rendszert" berakni egy ismétlésbe, ami mondjuk 15 percenként lefut, magyarul 15 percenként ledobja az adott NPC -t egy random koordinátára.

Remélem érhetően írtam le :)  Esetleg akinek van kedve és energiája segítenie ezt teljesen megvalósítani az nyugottan irjon PM -ben.

Köszönöm ha elolvastad. Várom a tippeket, hogy hogyan is lehetne neki kezdeni és megvalósítani. :)

További szép napot mindenkinek!
A kudarc olykor sikerhez vezet!

miért npc :D akkor miért nem 1 mob amit ha megölsz kidobja a tárgyat a neveddel.

Mert nekem egy NPC-vel kell, hogy ne legyen túl könnyű.   :D

quest clickteszt begin
state start begin
when 20021.click begin
game.drop_item_with_ownership(19, 1)
npc.purge()
timer("teszt",60*15)
end
when teszt.timer begin
local x = number(1,1000)
local y = number(1,1000)
mob.spawn(20021, x, y, 1)
end
end
end

A random spawn ötlet ATAG érdeme

nem lesz ezzel baj , hogy olyan helyre is teheti ahol nem éri el a játékos?

Meg tud adni olyan intervallumot, ami neki ideális

Köszi a tippeket. Ötlet megoldva, külön köszönet "Chookez™" -nak.

Témát zárom.