vps ram

Indította Levi999, 2018-10-07, 17:59:05

sziasztok lehet olyan tünetek vps esetében hogy van 1gb ram 0 swap isoaltor  vidije swapolt 768m et ír top parancsnál de a vps nél el fogy az 1gb ram és  random szét kapcsolja pld az adatbázist okozhatja az hgoy kevés a vps ramja és a 40k game db miatt meg el fogy a ram?

Ugyan ezzel a problémával szenvedtem. Túl kevés metinnek az 1gb ram, vegyél nagyobbat.

2018-10-07, 18:27:28 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-10-07, 18:32:35 Szerző: UnKn0Wn
1GB ram DB-hez, Auth-hoz, ch1-hez (ch1_1-hez már nem biztos) és ch99-hez elég. (De elég szűkösen)
Illetve mindig számolni kell azzal hogy a vps nem teljesen olyan mint otthon. Vannak jobbak, vannak rosszabbak, de inkább az utóbbi a jellemző, mindenhol spórolnak.  Amúgy ram és ram között is nagy különbségek vannak, főleg hogy rengeteg szervergép még ddr2-es memóriákkal dolgozik, abból is a lassabbakkal. Aki tanult hálózatbiztonságot az tudja hogy ebben a szférában a váltást elhalasszák ameddig csak lehet, a stabil bejáratott dolgokkal dolgoznak a végsőkig. Ez néha jó, néha nem.

azért kérdezem hogy okozhat e ilyen tüneteket hogy pld vps el  dobja pld adatbázis kapcsolatot hogy kevés a ram neki mivel szeretnék böviteni vps csomagot így gondoltam utána kérdezek hogy az meg oldaná a problémákat (nekem nem dobja el a kapcsolatot mivel nem is fut a szerver) de volt itt egy téma amiben volt ilyen csak ot nem írták le menyi ram van a vps esetében hogy el dobja az adatbázis kapcsolatot. és hogy egy 6gb-s vps elég lenne e

Nem tudom hol bérled, én annó a GNR-től béreltem asszem valami JTZ lett a neve , 8GB-osat vettem az úgy teljesen jó volt nekem. (kb 3-4 éve )
"A mai világ, a sátán világa,
Ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom" jár.https://www.youtube.com/watch?v=A0euseeiIFM&list=WL&index=

6GB már elég lenne. De a többi paramétert sem árt nézi, hogy mit kapsz. Mondjuk képesek odaírni hogy 2/4 mag 2/3Ghz, ezeken kiégek, nem mind1 hogy milyen processzor ketyeg náluk, pl egy 10 évvel ezelőtti és egy mai procinál aminek megegyeznek a paraméterei ég és föld a különbség. (Mondjuk ahol nem írják le pontosan, valószínűleg nem véletlenül nem adják tudtodra ::) )

---Nem ide tartozik--- Unk dobtam egy üzi lesd meg légyszíves.---
"A mai világ, a sátán világa,
Ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom" jár.https://www.youtube.com/watch?v=A0euseeiIFM&list=WL&index=

Idézetet írta: DeathRangers Dátum 2018-10-07, 18:35:48
Nem tudom hol bérled, én annó a GNR-től béreltem asszem valami JTZ lett a neve , 8GB-osat vettem az úgy teljesen jó volt nekem. (kb 3-4 éve )

tölük bérlek de nem szeretnék olyan gondot hogy pld ram miatt el dobja kapcsolatot de nem is azért lett a nyitva hanem hgoy ram miatt el dobhat e pld a vps kapcsolatot adatbázis fele.

2018-10-07, 18:46:48 #8 Utolsó szerkesztés: 2018-10-07, 18:50:01 Szerző: UnKn0Wn
Idézhanem hgoy ram miatt el dobhat e pld a vps kapcsolatot adatbázis fele.
Nem eldobja (hisz az adatbázis is a vps-en fut), hanem "kifagy".
Én 2GB-os VPS-en indítottam egyszer 4ch-t, ch-ként 2core-al, és megtörtént.
Nagy nehezen le killall-oztam az egészet ami elindult (mert az ssh is döcögött gondolom a telített ram/procihasználat miatt), de az adatbázis nem ment utána. (Volt Apache, az is elszállt.)
Újra kellett indítani őket.

Amúgy ezt az egészet úgy kell eképzelni mint a Windows-t, ha betelíted, ott is kifagyhatnak a dolgok.
Aztán vagy észhez tér ("válaszol") egy idő után, vagy xy.exe működése leállt)

egyik témába is ez volt ami azota törölve lett hogy  1ch-val fut a szerver majd adatbázis miat újra kel inditani :D  vagyis én töröltetem csak nem írtam oda semmit hogy mi mennyi :D