Csak pár apróság...

Indította fabtam11, 2018-09-05, 18:00:12

2018-09-05, 18:00:12 Utolsó szerkesztés: 2018-09-05, 18:14:43 Szerző: fabtam11
Üdvözlégy M2H népe, ábe ATAG!

1.dolog

Próbálkozott már valaki a 200 darabos 6.7. optolóval úgy, hogy az antiflaget 41216-re és a flaget pedig 57335-re állította az adott tárgyaknál(71051 -52)? Ha igen, akkor gratulálok neki, de általam valahogy előjött egy hiba.

A probléma:
ha egy mob 2 vagy több darab 6-7. opt. cserélőt\rakót veszek fel, akkor nem buggol a cucc, de ha 1 darabosan veszem fel a földről, akkor egy karaktercsere frissíti csak a kapott tárgyat a leltárban.

Kép csatolva.:
Ötleteket\javaslatokat várnék a hiba megoldása kapcsán, előre is köszönöm a segítséget és a megoldásra fordított időtöket!

Kép leírva:
Az első mikor felveszem a cuccokat, akkor foghíjjas... a második pedig már a karicsere utáni relog

2.
Az egyes bónuszolók/bónusz forgatók összerakhatósága kapcsán megérdeklődném, hogy hogy is kéne az azonos ID-n lévő bónuszolók stackelését engedélyezni, mármint azt a commandot, mikor például a 71084-es itemeket összehúzom és összerakja őket a kliens... Igen ez is char_item lenne, de mégis egy picit fogós kérdésként dobom a csontot.

Ehm... még max kétszer nyitok szerintem témát , de mindkettő hasznos módosításról\kérdésekről szól majd.

Fölösleges antiflag értékekkel szenvedni, nemtudjuk hogy milyen sorrendben vannak és milyen értékük van. Nálam pl a nem használt flagokat kitöröltem, és így a sorrendje is más lett, más lett az értékük.
Ezért találták ki a txt megoldást, hogy szöveg alapján olvasson be és úgy adja az értéket.
Hamarosan...

2018-09-05, 19:43:36 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-09-05, 19:45:30 Szerző: fabtam11
Nekem ez nem szenvedés, mert vannak eszközeim...

https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/4203337-release-flag-calculator.html
https://www.elitepvpers.com/forum/metin2-pserver-guides-strategies/1888405-release-paar-ymir-enums.html -- antiflag értékek

Viszont ez így fura:
256 == nem adható el az npcnél
8192 == nem kereskedhető
32768 == nem stackelhető
41216 == nem adható el az npcnél+nem kereskedhető+nem stackelhető...

https://gtfkephost.hu/files/2018/36/05/lcb0jucyvo.png

eztán gondolom a flagem a kövi dolgot csinálta: a 4-es végződés miat összerakhatóvá vált, szal... öhm buggot csináltam? :)

:-X
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

Idézetet írta: [VIP]Rin the Exorcist Dátum 2018-09-05, 22:34:31

:-X
Ez tetszett (Y)
Ettől az átállásos dologtól még úgy 1-2 napnyira vok szal most töröltem ki párezer haszontalan itemet a droppokból meg kb mindenhol porig romboltam a dolgaimat szóval...
akkor még mindig jön a második kérdés:
Dereng másnak is az, hogy valamelyik p-szerón voltak már stackelhető optok, szal az azonos ID-jű pl 71084-es itemek egymásra húzva összerakódtak és nem pedig azt a rendszerüzenetet adták, hogy "az adott itemben nem cserélhetsz bónuszokat"?

Ezt pythonban kell megcsinálni. Az uiinventory.py-ben ebből a függvényből indulj ki:
def __CanUseSrcItemToDstItem(self, srcItemVNum, srcSlotPos, dstSlotPos):
"Tisztelet a kivételnek! Mindig tisztelet a kivételnek!"
"KezdÅ' vagyok, ne nézz le... (:"

szuper, nagyon szépen köszönöm!  ;)