Icon átlátszóság

Indította Zhyte, 2018-08-22, 17:40:07

Sziasztok, milyen programmal,és hogy lehet egy icon-t átlátszóvá tenni?

előre is köszönöm!

Szimplán legyen átlátszó a háttér. Lehet png,tga és bármi ami képes rá, ps/paint.net, stb...

ps-be átlátszó a háttér (vagy is én úgy látom ) de a játékban nem az

Esetleg a metin rendszerét is használhatod hozzá:
SetDiffuseColor(r, g, b, a)

Magyarázat:
r = red, g = green, b = blue, a = alpha

Tehát neked alapértelmezetten, ha csak áttetszőséget akarsz állítani akkor nem kell nyúlnod az első három r,g,b színkódhoz, ezeket 1.0-ra tesszük, mivel nem akarjuk a színeket manipulálni, aztán jön a képbe az "a", amely teljes nevén alpha csatorna, ezzel tudjuk a képünk áttetszőségét állítani, csak az alpha csatornás képekre van hatással (Pl.: .tga, .dds, .png), a teljes láthatósága az alphának 1.0 szintén, ez az alapértelmezett ennél is, ezt floatban kezeljük az rgb kódokkal együtt, viszont az alpha az csak század értékig érzékel.

Tehát egy konkrét példa, ahol 45% áttetszőséget adok egy képnek amely (ImageBox vagy ExpandedImageBox, lásd: ui.py)

SetDiffuseColor(1.0, 1.0, 1.0, 0.45) //Itt látható hogy ha nem 100% a láthatósága, hanem kevesebb, akkor jóformán a százalékot egy "0." után írom be (Lásd: 0.45), de ha 100% akkor "1.0" lessz.

Azzal kapcsolatban, hogy hol használd ezt a funkciót már remélem eltájolódsz.
Alapból erről a lehetőségről is kevesen tudnak.

2018-08-22, 18:59:44 #4 Utolsó szerkesztés: 2018-08-22, 19:06:04 Szerző: K3zX
És abban hogy fogod beállítani hogy csak a háttere legyen átlátszó? Egyáltalán valami új mesterséges intelligencia nélkül hogy a francba határozná meg hogy hol van a tárgy a képen, hol a háttér? ;D

Szerintem ezt ne bonyolítsuk ennyire túl neki, mert nem is működne, egyszerűen csinálja meg normálisan a kép hátterének átlátszóságát. :)
[spoiler]Mivel nem vagyok nagy PS-es, inkább csak Gimp2-t használok ha muszáj egy képet módosítani, így annyit tanácsolok hogy egy alap ikont szedj elő egy kliensből, töröld le róla a képet, jelöld ki a tiedet és illeszd rá, így a kép háttere biztos úgy lesz átlátszó, ahogy a metin kezelni is tudja. Amúgy Gimp2-ben csak jobb klikk a rétegeknél és alpha hozzáadása, majd le kell venni a "fehérséget" radírral vagy kijelöléssel és a metin kezeli, átlátszó lesz a háttér.[/spoiler]

Idéz
És abban hogy fogod beállítani hogy csak a háttere legyen átlátszó? Egyáltalán valami új mesterséges intelligencia nélkül hogy a francba határozná meg hogy hol van a tárgy a képen, hol a háttér? ;D

Szerintem ezt ne bonyolítsuk ennyire túl neki, mert nem is működne, egyszerűen csinálja meg normálisan a kép hátterének átlátszóságát. :)

K3zX:

Nem kell durrogni, írnék egy szép beszámolót, hogy elmondhassam, hogy te vagy a buta mert minden lehetséges, és az ajánlatom csak egy lehetőség volt, nem volt szó kurvára arról, hogy ő egy tárgy ikonját akarná ilyen módon beállítani, mivel egy tetves ikon lehet egy gomb ikonja is és az interface elem ikonja is.

De hogy a PS-nél maradjunk...

Zhyte:

Megfogod magad és ha transparent a háttere, tehát látod hogy nincs a photoshopban háttere, elmented PS-el a képet .png-be majd csak átírod a kiterjesztést .tga-ra.

És így erre mondhatnám én is célozván K3zX-re, "Szerintem ezt ne bonyolítsuk ennyire túl neki, mert nem is működne a GIPES baromság, plusz több időbe telik és minőségromláshoz vezet, mivel nem tudsz élet szépen körbevágni, pláne ha cicomás a szóban forgó "ikon".

2018-08-22, 19:40:47 #6 Utolsó szerkesztés: 2018-08-22, 21:01:06 Szerző: K3zX
Idézhogy te vagy a buta mert minden lehetséges

https://www.youtube.com/watch?v=1TZcFUPSbb0&feature=youtu.be&t=134
Örök kedvencem marad, gondolom neked is ::)

Idéznem volt szó kurvára arról, hogy ő egy tárgy ikonját akarná ilyen módon beállítani, mivel egy tetves ikon lehet egy gomb ikonja is és az interface elem ikonja is.

Miben más ha egy interface ikonjáról van szó? A 2. hozzászólásából kiderül hogy az a gond hogy nem átlátszó a háttér, ergo legyen az interface ikon, tárgy ikon, a helyzet ugyanaz, a te "ajánlásod" nem jó erre a helyzetre.

Idézaz ajánlatom csak egy lehetőség volt,
mivel nem jelezted hogy oké ez csak egy ajánlás/lehetőség és amúgy át kellene alakítani a funkciót --ami lehetetlen egy hozzá nem értőnek, de még egy hozzáértőt is megizzasztana, dehát lehetetlen ugye nincs haha-- hogy jó legyen erre a helyzetre, így én nem is tudhattam hogy ez csak ajánlás/lehetőség/információ/érdekességközlés hanem segítségnyújtásnak értettem amit kijavítottam hogy az itt úgy nem lesz jó, neked ez meg nem tetszett és most itt vagyunk.

Amúgy én nem durrogtam, mivel itt csak írni lehet, így nem mondhatod hogy olyan volt a hanglejtésem vagy bármi, sőt a te írásodból lehet inkább durrogást és indulatot kikövetkeztetni, őszintén szólva félve küldtem el a hozzászólást mert pont egy ilyen reakciót sejtettem, mert láttam már másik témába tőled hasonlót ;D

Szerk: Amúgy egyáltalán nem kell GIMP-ben a kijelöléssel vacakolni, szimplán a "Varázspálca" kijelölőeszközt kell alkalmazni, sőt ha már megnyitáskor sem lesz fehér a háttér, ha csak egy mentésre nyom szinte biztos jól menti el, és a metinben is átlátszó lesz.

köszönöm mindenkinek a segítséget,de még mindig nem tudom össze hozni.
egyébként egy tárgy ikonjáról lett volna szó.

Ha feltöltöd megcsinálom (amennyiben csak 1 vagy pár ikonról van szó)

Az túl sok munka lenne neked (kb 100 korul van) de azért köszönöm.