Win7 érdekes mutatványai.

Indította Deangerious, 2018-08-17, 10:39:45

Hi all.

Imént elkezdtem tesztelni a kliensemet több operációs szerveren és azt vettem észre, hogy Win7 rendszeren a Map2 pályán nincs talaj textura, a másik meg ha felveszek egy szint küldit, amelyben mobokat kell ölni (Itt éppen a 2. szinten az első küldi.) kimutatja az információkat, hogy öljek farkast stb, elfogadom... de miután a karakter fülön a küldetések fülre rámegyek és ott kattintok újra a küldire a listában, hogy lenézzem mi is kell és mennyi, akkor megnyitja a questet majd azonnal bezár a kliens, minden hibajelzés nélkül jelennek meg ezek a felsorolt problémák.

Viszont Win8-on, Win10-en ezek a jelenségek nem esnek meg.

Any idea?

Hát elég érdekes az biztos..
Nem lehet hogy ahol műküdik a talaj textúra, azon a gépen van egy D:\Ymir Work mappa? Hisz azt beolvassa, és elég sok embernek van amióta van World Editor. Vagy épp azért rossz mert van, mert abban sz@r a textúra.
Át kell nevezni a WE mappáját Ymir Work2-re amikor nem használjuk.

Grafikai megjelenítést lehet változtatni, config.exe-ben a CPU -ról GPU-ra kell tenni vagy fordítva. Így a talaj textúra megjelenik.

[spoiler]Egyébként ki használ win7-et már?[/spoiler]

Idézetet írta: K3zX Dátum 2018-08-17, 21:56:05
Hát elég érdekes az biztos..
Nem lehet hogy ahol műküdik a talaj textúra, azon a gépen van egy D:\Ymir Work mappa? Hisz azt beolvassa, és elég sok embernek van amióta van World Editor. Vagy épp azért rossz mert van, mert abban sz@r a textúra.
Át kell nevezni a WE mappáját Ymir Work2-re amikor nem használjuk.

Köszi a felvetést én is tudok erről a lehetőséről de erre figyeltem.
Nem tudja betölteni, mert egy ciklikus ellenőrzéssel figyelem, hogy létezik-e olyan mappa és bezár a kliens, ha van.

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2018-08-17, 22:01:26
Grafikai megjelenítést lehet változtatni, config.exe-ben a CPU -ról GPU-ra kell tenni vagy fordítva. Így a talaj textúra megjelenik.

Ez a beállítás nyilván hatna a többi mapra is, de ez a jelenség csak a map2 pályánál igaz, a map 1-en az rendesen mutatja a terxturát.

Idézetet írta: Pisti95 Dátum 2018-08-17, 22:01:26
Egyébként ki használ win7-et már?

Valóban nem sokan, de egy rendes "fejlesztő" gondol a játékosok kisebbik csoportjára is, akik win7-et használnak. Illetve majd az éles szerver futás közben elkerülhető a nyavajgás, hogy hát mert miért nem megy win7-en, mi a baja, szar a szerver, stb. Tudod a szokásos...

nem lehet, hogy a kliensben duplán szerepel a map2 map, és azért lehet ez a jelenség?

Akkor win8-on és win10-en is jelen lenne a dolog, de csak win7 esetén ilyen... :S

Alap textúrákról van szó amúgy?

Pár éve valahol configoltam, és az volt a gond hogy egyik gépen megjelent a textúra, másikon nem (fehér), ott az volt a gond hogy valami iszonyat szarul volt elmentve, mert 5mb-os volt a kép. Elmentettem Gimp2-vel, 1mb-os lett és meg is javult mindenkinél.

Amúgy neked fehér textúrák vannak, vagy "semmi"? Mármint átlátszó a föld?

Nálam barna színű konkrétan.

Akkor simán lehet hogy ez a hiba, természetesen ha nem alap képfájlokról van szó.
1MB-nál szerintem semmi képpen ne legyen nagyobb a kép, már az is sok.

Alap érintetlen egyszerű map2, nem nyúltam semmihez. (Spectra kliensből alakítottam a kliensemet.)

2018-08-18, 13:18:16 #11 Utolsó szerkesztés: 2018-08-18, 16:35:55 Szerző: Deangerious
Ez fura, mert állítottam a grafikai feldolgozón, áttettem GPU-ról CPU-ra majd újra vissza GPU-ra és most van talaj. xD

Viszont még a quest bezáródás nem oldódott meg.

Üzenet összefésülés: 2018-08-18, 16:35:55

Problémák megoldva, egy SetTop parancs volt a quest ablak megnyitást követő bezáródásért a felelős, köszönöm annak aki próbált segíteni. :)