Furcsa hiba (bsd 9.3 és forrásos 9.2-n is )

Indította vipzoli, 2018-08-14, 08:02:56

Mivel nemrég elkezdtem forrással dolgozni először M2M  fájlokkal majd tegnap átváltottam VZ-re ahol folyamatosan hibát dobott, majd megpróbáltam franzi fájlokkal is ahol szintén fent áll a hiba.

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=307startmt2.jpg

A képen látható, mivel van bajom. config fájlokban ugyan azok az adatok vannak mint az M2M-es fájlokban, ott mégsem dobott hibát. Navicat és kliens nem csatlakozik viszont WinSCP igen bár a hiba üzenetből is látszik, hogy csak a mysql nem működik. Már csak az a kérdésem lenne, hogy mi okozhatja ezt a hibát? Keresgéltem a fórumon és amiket találtam azok nem oldották meg mivel az adatok egyeznek.

Köszi a válaszokat előre is!

2018-08-14, 09:09:22 #1 Utolsó szerkesztés: 2018-08-14, 09:48:21 Szerző: K3zX
Szia,

Először is ne használd a kepfeltoltes.eu-t, monero-t bányászik és gusztustalan reklámokkal töltik meg az oldalt, amikből sok vírusos (rá kell kattintani hogy baj legyen, de akkor se...)
Ha mindenféleképpen ezt használod akkor tedd [img] tag-be, akkor nekünk nem kell megnyitni.
(szerk: most nézem már nem is 1 hanem 2 script fut náluk... A gond amúgy azzal van hogy nem tájékoztatják a felhasználót. Pl filmezz.eu is bányászik, azonban ott tájékoztatják a felhasználókat)
Én ezt szoktam használni: https://imgbb.com/upload De amúgy 1MB-ig csatolni is tudod ám ezen a fórumon :)

A hibád azért van mert az adatbázis és a game mappa valószínűleg nem illik egymáshoz.
Bővebben kifejteve 2db adatbázis felhasználó van, egy amit te használsz root@%, és egy amit a szerver használ localhoston belül mt2@localhost. Ennek az mt2 felhasználónak a jelszava a CONFIG fájlokba (+conf.txt db mappában) van megadva.

Itt egy config fájl példa:
IdézHOSTNAME: channel1
CHANNEL: 1
PORT: 10010
P2P_PORT: 11010
DB_PORT: 10500
DB_ADDR: localhost
MAP_ALLOW: 1 3 4 5 21 23 24 25 43 41 44 45 61 63 65 64 66 67 68 69 70 71 72 73 104 108 109 112
TABLE_POSTFIX:
PASSES_PER_SEC: 25
SAVE_EVENT_SECOND_CYCLE: 180
PING_EVENT_SECOND_CYCLE: 180
PLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# player
COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common
LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log
LOCALE_SERVICE: hungary
adminpage_ip: 127.0.0.1
adminpage_password: ASD
TEST_SERVER: 0
MALL_URL: google.hu/?/?
VIEW_RANGE: 8000
CHECK_MULTIHACK: 0
empire_whisper: 0
MAX_LEVEL: 99

A kék a felhasználónév, a piros a jelszó.
Igen a jelszó így ez: mt2!@# (és nem csak !@#)

De persze a tiedben lehet hogy más. Franziban asszem a jelszó is mt2 volt simán, VZ-ben asszem ez a mt2!@#-es van, de mindenki megváltoztathatja. Tehát a megoldás hogy arra módosítod adatbázisban ami itt van. Azonban még egyszer mondom, valószínűleg nem passzol egymáshoz az adatbázis és a game mappa, mert nem adnak ki olyan szerverfájlt amibe nem egyezne a jelszó (általában...) :D

Szerk: Amúgy ha egyezik a jelszó, és most cserélted le a mysql-t, game-t, utána újra kell indítani a FreeBSD-t vagy legalább a MySQL-t.