Szerver indítás gond

Indította soslove, 2018-08-08, 16:46:31

Sziasztok!

Felraktam a FreeBSD operációs rendszerrel ellátott vps-emre a szerverfájlt, és megadtam a jogot neki a 777-est. De mégsem akar elindulni. Azt írja nincs elég joga a start.sh-nak meg a többi fájlnak.

Mi a teendő ilyenkor?

Szia.

Tudnál róla képet küldeni?
Illetve így adtad meg neki a 777 jogot?

cd /usr/ [ENTER]
chmod -R 777 game [ENTER]

Ne felejtsd az adatbázisnak is megadni a 777 jogot.

cd /var/db/ [ENTER]
chmod -R 777 mysql [ENTER]

2018-08-08, 17:09:59 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-08-08, 17:20:03 Szerző: soslove
Aha. Megadtam a game mappának teljes mértékben a jogot. Viszont a mysql-nek, nem így lehet az a gond. De megnézem egy pillanat. És szerkesztem a kommentem

Nem igazán működik így sem... :| Megadtam neki a jogot de semmi. Feltöltöm a képet hogy mit ír.

Egyébként nekem /usr/home/game mappába van. Nem /usr/game. az baj?

Ha küldesz a hibáról egy képet, sok minden kiderül.  ;)

https://imgur.com/a/6vTb5mO

és vagy 4x kiad ilyen hibát, a db-re is, a start.sh-ra is, az authra is meg nem tudom mikre.

Rossz elérés van megadva a start.sh fájlodban. Töltsd fel és kijavítom.

Na átraktam a /usr/home/game helyről a helyes helyre /usr/game-re

És most ezt írja ki indításnál

Database starting...
Shared object "libmysqlclient.so.18" not found, required by "db"

32-bites FreeBSD verziónál ide tedd:
usr/lib

64-bites FreeBSD verziónál ide tedd:
usr/lib32

Remélem mostmár jó lesz :D

Mindjárt kiderül.

Shared object "libstdc++.so.6" not found, required by "libmysqlclient.so.18"

:|

2018-08-08, 17:45:37 #9 Utolsó szerkesztés: 2018-08-08, 17:47:45 Szerző: K3zX
https://www85.zippyshare.com/v/oiKZ8ZEB/file.html

Szedd ki ebből és tedd a többi mellé a libstdc++.so.6-ot.

Nagyon Szépen köszönöm, a segítségeteket! :) Hogyan tudnám meghálálni?

[spoiler]Küldj bitcoint erre a címre: 32w1koVjrFeKpEdpisJD75TMbxZ9wdQCJS[/spoiler]

Vicceltem :D
Már nyomtál egy +-t, elég az bőven, más még ennyit se tesz ;D

Kellene még a segítséged :D

Sikerült elindult minden, de ha GM jogot adok, akkor a betöltés után rögtön visszadob a bejelentkező menübe a szerver :|||

GM jog nélküli kari meg simán felmegy?
Adott ch adott core-ja + auth + db syserrbe firkál valamit?

Már mindegy :D Töröltem. Amúgy passz.

GM jog nélkül ment a kari jaja.

Metin2 ALAP 40k szerverfájlról vélemény?

"Metin2 ALAP 40k szerverfájlról vélemény?"

Hát ez így magában azt jelenti hogy vagy a Gayforge vagy az SG vagy az Ongame vagy a Ymir 2013 végi eredeti szerverfájláról van szó :D
Ami így gondolom nem igaz, tehát pontosítsd melyik :D

2018-08-08, 19:52:25 #16 Utolsó szerkesztés: 2018-08-08, 19:55:41 Szerző: fabtam11
metin2hungary.net/index.php?topic=200116.0
A piros map1-et hiányoltam a klienses dolgok közül, jópár felesleges kóreai map meghagyva, a vz-s dolgokból nem rémlik minden tényező szval... aszondom talán legit azt leszámítva h a quest mappában van némi "duplikált kontent a szerveroldalon" -- öt sikító vadkutyából nekem négy sikító vadkutyát ért ez a dolog, szal nem rossz projekt. Csak annak ajánlanám,  aki figyelmesen képes törölni a felesleges dolgokat és szelektíve újratudja építeni a neki kellő részeket úgy, hogy az ne a vz hányadék 40k-s lowbudget stílusát idézze fel.

Egy kis segítség kellene, felraktam de nem akar elindulni a szerver.. Valaki tudna esetleg jönni velem privátba FB, vagy TS?

FB: https://www.facebook.com/kalman.istvan73

TS3: 195.70.44.49:9990

2018-08-08, 20:42:57 #18 Utolsó szerkesztés: 2018-08-08, 20:47:37 Szerző: fabtam11
ch1-es ch1_1-es game99-es és egyéb használatban levő config fájlok: átírod az IP-t a legalján... ::)
wait az előző hibáról van syserr v errlog v hibaüzi? mármint azt leszámítva h gondolom a piros map1 nincs benne az előbb írt szerveralapban... nincs más ötletem mintsem h megkérdezzem miután kidobja a karit valahol nem logol a szeró v a kliens arról h mégis mi hiányzik a dolgok közül?

Már megoldódott, töröltem, és új szerverfájllal próbálkozom. Igazából csak saját tanulmányozásra, mert szeretnék picit jobban érteni hozzá.

Most az a gondom, hogy pályát nem igazán sikerül berakni.

Kreton Ruined Forest névre hallgató mappal próbálkozom, találtam itt egy leírást, ami alapján elméletileg jól be is raktam. Újraindítottam a szervert, kliensbe is beraktam. Viszont a warpolás után, hihehetetlenül buggol az egész, és ahogy mozgok úgy húzza a textúrát vagy nyújtja vagy nem tudom megmagyarázni.

Az egész egy bughalmaz. És nem tudom hogy az én hibám, és valamit rosszul csináltam, vagy pedig a pálya lenne hibás. Ha esetleg valaki tudna nekem segíteni PM-ben, nagyon nagyon megköszönném. Előre is köszönöm!