Háttér eltűnés

Indította ixtreeme, 2018-07-01, 07:57:25

Sziasztok.
Gondolom mindenki ismeri ezt a hibát amikor a belépsz játékba és a háttér szépen lassan eltűnik.
Ezt ugyebár köddel szokják takarni, de nálam a köd is eltűnik vele együtt.

Esetleg lenne rá valami megoldás hogy ne tűnjön el, hanem pl.: a háttérben lévő dolgok csak kisebbek legyenek?
vagy ehhez a grafikai motor teljes cseréje lenne szükséges ?

a) a skyboxok ködét kell állítani (?)
b) alapból minek is kéne köd, ha a rootokban a constinfo.py kezelheti a view range-t?
c) dunno

Egyéb válasz esetleg ? .. minden ötletet meghallgatok

Fabtam leírta. Állítsd a distancet constinfoba, az működhet megoldásként. Bár nem viccből van ám ez így kialálva, elég gép specifikusra tervezték anno a játék motorját, hogy a régi gyengébb gépek számára is erőforrás barát legyen, ezér minden nem fontos elem ürítésre kerül a memóriákból (PC RAM, VIDEO RAM). Persze always cachelve van minden, készenlétre.

Distance-t már próbáltam nem sokat segít .. valahol forrásban keresem a megoldást view radius -al kapcsolatban
Konkrétan a kamera látótávolságát szeretném növelni .. kb. még egyszer annyi területet lehessen belátni, szerintem itt lenne az ideje mert már ugye nem 2004-ben élünk és szerintem mindenki már "izmosabb" gépre váltott

Könyörgöm, pont a view disctance hatátolja a látóhatárt objectek megjelenítése szempontjából... -_-  Beszélsz itt bolondságokat... Mellesleg a Metin2 játékosok nyomós része kis épp hogy XP-t futtató gépeken játszik... , pont azért mert nem mindenki teheti meg h anyuka gamergépet vesz neki, a Metin meg elfut még a kenyér pirítón is... a többi része a játékosoknak pedig veterán és kezdő mmo játékos...

Te sem érted igazán mi a problémám .. pont hogy distance-t állíthatom ahova akarom de nem történik semmi .. ezért szeretném másképpen megoldani.
Nekem sem anyukám veszi/vette a gépet .. önerőből raktam össze hogy ne egy kenyérpirítóm legyen.

2018-08-17, 21:05:08 #7 Utolsó szerkesztés: 2018-08-17, 21:08:44 Szerző: K3zX
ixtreeme-nek van igaza, constinfo-ban az lóf@szt nem csinál, én is próbáltam már.
Nyitottam amúgy erről egy témát nemrég:  http://metin2hungary.net/index.php/topic,201135.msg1063521.html#msg1063521

PÜ-be kaptam egy videót: https://www.youtube.com/watch?v=xUXiWaK9olQ (Nem tutorial sajnos)
Nekünk nem pontosan így kellene, mert az egészet betölteni egy nagy map esetén elég tré (ahogy a videón is látszik, bár nem tudom milyen gépe van), de kiindulásnak jó lenne, legalább látnánk merre kellene elindulni.

Amúgy szerintem most kb úgy van hogy a mi helyzetünktől minden irányban betölt 0.5 (vagy 1) area távolságot , ezt kellene növelni 1.5-2-re legalább :D Az már elég távol lenne ahhoz, hogy ahol véget ér ne zavarjon, hisz úgyis van a előtte valami ami eltakarja (kivéve sivatag, de 1 map még belefér)

Ha tegyük fel ezáltal 2x-esére nőne a gépigény akkor mi van? Tudjátok mi az eredeti Metin2 (Volt Metin2.co.kr, nem metin2.hu, oda már annyi sz@rt betettek...) gépigénye? Egy krumpli. De Metin2.hu-nak is max 2 krumpli.
Amúgy meg ebbe ne is menjünk bele hisz ez teljesen off, nem vélemény téma ez :D

De, én értelek, csak te nem veszed a lapot, nincs más módod a distance az distance marad, csak az a kérdés, hogy te tudod-e hogy mit hol kell, mert lehet te állítasz butaságot, illetve milyen módosított kliensel szenvedsz, mi a jelenség előzménye. Utána beszélhetünk a forráson belüli modifikálásról. Más sem fog másként vélekedni. Eltérve a témától, nem rád céloztam az "anyuci veszi a gépet" megjegyzéssel. Nyugodjál le... -_-

2018-08-17, 21:11:23 #9 Utolsó szerkesztés: 2018-08-17, 21:18:23 Szerző: K3zX
Szerk: Ja most esik le hogy nem is nekem válaszoltál még, hanem valszeg ixtreeme-nek xD Sry

Nem is vettem magamra hisz előtted nem válaszoltam a témára, gondolatolvasó meg nem vagyok :o ;D

Idézcsak az a kérdés, hogy te tudod-e hogy mit hol kell

Pont ezt nem tudjuk, ezért nyitottunk témát.

Idézilletve milyen módosított kliensel szenvedsz, mi a jelenség előzménye.

Nézd meg a témámat amit linkeltem, lehet jobban megérted. Tehát skybox esetén zavaró inkább, és ahogy látod majd a képen egy teljesen normális kliens, bármelyiknél ilyen.

Idézconstinfo-ban az lóf@szt nem csinál, én is próbáltam már

Akkor nyilván megnézzük miért nem tesz semmit, levezetjük mit hol modosítana, majd lehet kiderül h valahol nem megy végbe az utasítást, mert ismerve a metin rendszerét, sok funkciót ott hagytak csak higy returnal visszaküldik üresen a funkciót vagy fals változókat állítgatunk. Szóval vezesd végig a funkciókat/változókat pythonból forrásig és meg lesz hol úszik el illetve mi hibádzik, és még a müködését is kiismered, aztán forráson belül modosítod pld. az alap distance értékét.

:)

Én úgy gondolom hogy constinfo-ban az egyáltalán nem a talaj distance, csak a ködhöz kapcsolódik.
De majd megnézem mihez kapcsolódik, bár ha tippelnem kellene a rendszer beállítások köd távolság.

2018-08-17, 21:16:11 #12 Utolsó szerkesztés: 2018-08-17, 21:21:39 Szerző: Deangerious
Idéz
Pont ez nem tudjuk, ezért nyitottunk témát.

Fura mert iextreme azt írta már állitotta, illetve próbálta, akkor csak tudja, nemde? XD mert értelmezve amit írtam ezt kapod.

Üzenet összefésülés: 2018-08-17, 21:21:39

Keress rá a distance szóra a client source mappáiban notepaddal, és egy apró angol tudással szerintem kikövetkeztethető, majd just try it és kiderül, konkrétan nem tudom hol találod, most foglalkozok vele először, de amint hazaérek megpróbálom megtalálni konkrétan. ;)

2018-08-17, 21:22:05 #13 Utolsó szerkesztés: 2018-08-17, 21:27:59 Szerző: K3zX
Szerintem ő is csak annyit mondott hogy próbálta állítani a constinfo-t :)

De amúgy
Idézde nálam a köd is eltűnik vele együtt.
Valóban van ilyen jelenség, de ez potato pc-kre jellemző csak (legalább 10éve nem láttam már ilyet), veterán P4-ekre vagy rosszabakra, mert már egy Core2Duo is vígan elviszi a metint. Ha újabb gépe van, akkor ott tényleg valami bezavar a kliensbe. (Esetleg ha több százan vannak map1-en akkor még lehet ilyesmi..)
Nem fut valami miner akarva akaratlanul? :D

Na mindent végig olvasva végre .. elkezdtem vissza követni constinfoból na meg mapok setting.txt-iből .. arra jutottam hogy view radius lehet a ludas "ez csak egy tipp" mert amikor állítgattam a kamera távolságot akkor jobban ki tekertem kariról és egy kört láttam magam körül mert ugye "radius" és kb. 0.5 area-t olvas be .. setting.txt ben alapértéke 128 1area meg 256 .. lehetséges hogy itt a hiba ?

setting.txt-ben az csak egy dummy, én már próbáltam azt is állítani :D
Én szerintem az indítóban van meghatározva mennyit töltsön be, ahogy Deangerious mondta meg kellene találni.

De viszont a köd nem tűnik el, és a talaj csak akkor szűkül feléd a ködöt hátrahagyva ha nincs elég nafta a gépedben (vagy alapból, vagy vírus 99%-on hajta valamidet), vagy esetleg map1-en majd ezren vannak, bár még az még lightosabb. Ha neked ilyen gondod van akkor nézd meg a feladatkezelőt, meg hogy megvan-e az a nagyon nagyon minimális gépigény (az csak megvan... ;D)

AMD proci 4mag 2.60GHz
RAM 6GB DDR3
Igaz grafom az most szaros alaplapos mert elment a rendesen .. de rá raktam laptopra .. az meg erősebb mint az asztali és 2GB GPU val fut .. ott is ugyan ez a jelenség

Üdv.

Megtaláltam, hol tudom bármeddig kiterjeszteni a látóteret. :)

Két órába tellett, tesztelgetés, próbálgatás, átírogatások sora, de meg lett.

2018-08-18, 12:56:18 #18 Utolsó szerkesztés: 2018-08-18, 13:09:00 Szerző: K3zX
És amúgy megosztod vagy csak hencegés? ;D
(Vártam hátha nyitsz neki témát vagy valami, de gondolom nem szándékozol most már)

ixtreeme simán lehet hogy az integrált miatt van, én anno egy Core2Duo E8400 integráltjával is szenvedtem pár hétig, az se vitte szépen a metint. Mellesleg nem írtál pontos processzort, de az AMD 4 mag 2.6Ghz az az alsókategória, biztos hogy az integráltja is hasonlóan gyenge.

[spoiler]Itt a GayForge jelenlegi ajánlott követelménye: (Egy vicc, de annyi minden sz@rt beraktak hogy simán lehet valós)
IdézAjánlott rendszer-előfeltételek
OS   - Win 7, Win 8
CPU   - Pentium 4 3 GHz
memória   - 2 GB
Merevlemez   - 4 GB
Grafikai kártya   - Grafikus kártya több mint 512 MB RAM-mal
Hangkártya   - DirectX 9.0 támogatás
egér   - Windows kompatibilis egér
[/spoiler]

Elküldtem neked üzenetben.