Putty mysql jelszó hiba

Indította Colin, 2018-05-23, 17:10:05

Sziasztok !

A minap változtattam a navicatnek jelszót.
Amit csináltam
:
IdézNavicate->MySql->User->Localhost sor (ahol az Mt2 van és nem a root user name) és generáltam egy másik jelszót. Szervert újra indítottam és ez a hiba jelenség fogadot képek csatolva. (Egyébként a művelet sikeres volt csak zavar ez a "log".)

MySql:

Putty:

2018-05-23, 17:37:09 #1 Utolsó szerkesztés: 2018-05-23, 17:46:53 Szerző: K3zX
CONFIG fájlokban (Ch-k, gam99, auth) + conf.txt (db mappa) is meg kell változtatni.
Illetve ha van olyan quest (os.execute), esetleg quest funkció (questlib.lua-ban pl régi mysql_query funkció) ami használja akkor ott is át kell írni az új jelszóra.

[spoiler]
IdézPLAYER_SQL: localhost mt2 jelszó account
COMMON_SQL: localhost mt2 jelszó common
LOG_SQL: localhost mt2 jelszó log
[/spoiler]

Amúgy te nem root (Host: %) jelszavát akartad megváltoztatni? Mert az a felhasználó az, amivel kívülről el lehet érni a szervert. Az mt2@localhost egy belső felhasználó, kívülről nem lehet elérni, ergo ha üres lenne a jelszava vagy pl 12345, akkor sem okozna igazából nagy gondot.

Köszi, ment a thx és igen konkréten a külső rá csatlakozás miatt változtattam meg a jelszót. A conf.txt elérését azt meg tudnád mondani ? ( VZ sf ).

Illetve a jelszavakban most itt a @#! jel is a jelszóba tartozik vagy csak az mt2 ? ( Bocsi a hülye kérdésért. )

IdézPLAYER_SQL: localhost mt2 mt2!@# player
COMMON_SQL: localhost mt2 mt2!@# common
LOG_SQL: localhost mt2 mt2!@# log

2018-05-23, 19:35:36 #3 Utolsó szerkesztés: 2018-05-23, 19:49:33 Szerző: K3zX
mt2!@# <-- ez így a jelszó ott, ha naviban átírtad kiskacsára, akkor itt is legyen kiskacsa.
PLAYER_SQL: localhost mt2 kiskacsa player

/usr/game/db/conf.txt

Ha a külső csatlakozás miatt változtattad meg, akkor mint mondtam az mt2 (localhost) belső felhasználó, kívülről nem érhető el. Gondot nem okoz hogy megváltoztattad neki csak akkor mindenhol ahol írtam legyen megváltoztatva mert addig nem indul a szerver.

A root@% a külső felhasználó, azt változtasd meg hogy más ne tudjon csatlakozni az adatbázisodhoz.
(A képeden a legalsó sor)

Köszönöm szépen a válaszodat !

Témát zárom !