Mob lagg

Indította djmester, 2018-05-20, 19:33:35

Hali

Nem találok semmi használható megoldás erre a gondomra:
Elkezdek ütni 1 csoport szörnyet ott nincs semmi gond de ha mondjuk elköpenyezek. Akkor elkezdenek futni felém a mobok amint oda érnek hozzám megállnak 1-2 sec eltelik mire elkezdenek ütni..
Olyan mint ha valami lagg lenne de néztem ,hogy közben le fel vettem a tárgyaim de akkor nem volt semmi laggom míg közben a szörnyek megálltak mellettem "gondolkodni".. szerver kliens syserek üresek .. :/

Valaki találkozott már ezzel?
Köszi

Alap mobok vagy te raktad be?
"A színpadon törtek elÅ' belÅ'lem a sötét erÅ'k!"

minden mob , nem raktam be mobot. még a vadkutyák is :D

Lehetséges hogy azért van mert amiről futtatod a szervert kicsi.
Kevés memória gyenge internet kapcsolat stb stb. Próbáld meg egy erősebb vpsre tenni vagy ha házi akkor net a rossza vagy adj neki több ramot.

igazából :/ vbox ki sem megy külső netre.
4gb ram. Azért gyanús mert már volt pár sf a vboxon egyik sem volt ilyen szóval valami másra gyanakszom.
de mivel a syserr nem segít nem tudom mi lehet  :/

Melyik szerver fájlt használod?

csak kíváncsiságból szedtem le ezt :D

https://forum.turkmmo.com/konu/3637692-1-120-official-server-files-okan-cakin/

különösebb baját nem látom de ez mondjuk zavar hogy nem találom mi a baja :'D

Próbáld meg vpsről! Szerintem gyenge hozzá a net kapcsolatod. Nekem is volt olyan problémám mint neked.

De nincs netkapcsolat ki se megy belso halorol a szerver :D
De adok neki egy 6gb ramot es kiserul h memmoria e

2018-05-20, 22:49:45 #9 Utolsó szerkesztés: 2018-05-20, 23:11:11 Szerző: K3zX
A mobok szerveroldalja rendben van?
mob_proto folder oszlop és /usr/game/share/data/monster

Láttam már olyan szerverfájlt amiben a folder oszlop nullázva volt, vagy "horse"-ra állítva...
Ott is hasonlóan meghülyültek a mobok, pl messze volt, de sebzett, mert valójában már ott volt melletted csak nem láttad, mert nem egyezett a mozgási sebesség. Neked is ilyesmi van csak fordítva ugye.

Igen tudom megnéztem azt is már :/ de "sajnos" rendben volt és van az is.
igazából elég volt csak a map 1 es mobokat megnézem azok teljesen rendben vannak minden msm file megvan szerver oldalon minden rendben van a forlder oszlopban mégis ha megütök 1 mobot a másik kettő is megindul felém mikor oda érnek akkor megállnak lefut egy másik anim kutya is legel még egyet aztán észbe kap hogy ja támadni is kéne.. kb ez történik :'d..

köpenyről ne is beszéljük az összes  mob ami rám jön ugyan ez.
próbáltam 10 gb rammal..(nem volt változás) de azt hogy 4db ram ne legyen elég egy ch ra (3core) viccesnek tartottam de még 2 core is ugyan ezt mutatja szal biztos nem virtuális szervergép nem bírja mert eddig mindent bírt :D netlag nem játszik mert ki se megy hálózatról.
Szal nem tudok mire gondolni syserek némák..

2018-05-21, 00:07:24 #11 Utolsó szerkesztés: 2018-05-21, 00:12:23 Szerző: K3zX
Ha az erőforrások lennének kevesek, nem csak a mobokkal lenne gond, hanem kb mindennel. Login, npc bolt nyitás delay stb.

Itt van egy hiba, amit nem ismerünk. Mivel minden mobbal ez van, és folder jó, így lehet akár c++ baki, és mivel nem ismerjük milyen módosításokon esett át a forrás kb mint tű a szénakazalban.

Amúgy ahonnan letöltötted a hsz-eket megnézted? Látom hogy török... De ha nagyon nem lesz megoldás át kellene futni, hátha valaki írt rá valamit.

átfutottam persze :D semmi :/
Hát várok 1 kicsit hátha lesz megoldás addig is én is piszkálom meg kutakodom benne hátha találok valamit :/

VPS-nek semmi köze hozzá, én is szoptam vele eleget. Azt a megoldást tudom ajánlani, hogy nem használsz sem török, sem román SF-et, mert az összesbe ilyen.  ::)

Tényleg? :o akkor megnyugodtam , hogy nem nálam van a baj.. mert már égnek áll a hajam..

Az az érdekes hogy én ki próbáltam VBOX on is azt az sfet amit be küldtél és nekem nincsen olyan "Mob Lagg"

felraktam egy alapot vboxba megnézzem velem van e baj és ott nem volt nálam baj.
De annál amit linkeltem és egy másiknaál is frozen vagy mi ugyan az a 1-120 offical systemes és az is ugyan ugy laggolt de csak a mobok. olyan mint ha megütés után attack helyett másik anim futna le aztán utána kapnak észbe hogy ütni kéne :D

milyen paramétereken futtattad?

Nálam is van ez a bugg, és azt figyeltem meg, hogy a mobok nem rendesen ütnek, hanem "Bevárják" egymást és egyszerre sebez meg mindegyik és ez okozza a laggot, de még nem jöttem rá hogy ezt hogy lehetne megoldani.

Forrásban.  ;)

Erre esetlegesen sikerült valakinek valami megoldás kitalálni idő közben? Engem is érdkelene :D