Csak a szokásos dolgok.:

Indította fabtam11, 2018-05-20, 18:26:37

üdvözlégy fórumozó!
Miután a fórum nem rendelkezik tényközlő témával vagy valami afféle offtopic, de mégis metines kibeszélő dologgal, így most kinyitom ezt a témát addig, míg azt jónak látom én vagy az illetékes modok.

A téma tartalma a metines fejlesztéssel kapcsolatban szólna, amiben bizonyos tényekről eshetne szó vagy csak pár állításhoz írhatnánk néhány véleményt kultúráltan vagy a fórumon megszokott módon.

Az általam kezdésnek felvetett témák:

1. A metin2-ben néhány ember önmagát képezte és bizonyos dolgokról még most se bírunk normálisan megfogalmazott segítségkérő témát nyitni, hisz azt se tudjuk, hogy az általunk keresett módosítást hogy is kéne leírnunk.

2. A szerverkészítés témakörén belül célszerű tudnunk azt, hogy a kész szerverfájlok átlagosan mindig valamilyen bukkanót garantálhatnak. Ezt a minimális buggokra vagy az alapból teljesen felhúzott, könnyen kiélvezhető és elunható elképzelések okozhatják. Viszont ha 1 teljesen logózott és a szerver nevével mindenütt ellátott alapot ad ki valaki, akkor kevés ember venné a fáradtságot arra, hogy mindenhol ctrl+h-zzon, átfotoshopolja és átalakítsa a modellek logóit. Mindenkinek a könnyű pénz és a könnyű meló kell és némelyek még most is a silány munkára buknak == szóval leépítik a playerek igényeit és elrontják az egész p-szerós elgondolást, ami alapból valamekkora könnyítést adhat, de mégis garantálhat legalább 1 kis kihívást, sempedig a pénztárcanyitogató tevékenységet...

3.A metines fejlesztők több különböző részre oszthatók, hisz vannak modellezők, vannak designerek, vannak ötletelők, vannak effekt készítők vagy épp mapposok, sőt lehetnek animátorok és zenészek is a projektek mögött, de sehol sincs 1 olyan téma, ahol a közösség különböző kérésekre szavazhatna és valaki a közösség részére kipublikálhatja azt... jah időpazarlásnak hangozhat, de valójában néhány modifikáció v közösségi kontent nem árthatna. Pl a Twich-es kosztüm kiadása tervben van, de nem igen láttam magyar twicchelő metinest...

4. A metinben szerepelhetnek-e más játékok logói, avagy van-e értelme más logókkal hülyíteni a népet. Ez káros lehet a szerverünk támogatóira, azaz garantált az, hogy demoralizálja a játékosokat és olyan illúziójuk lesz, hogy egy adott termékre vágyjanak, ami már beteges lehet. Jó, nem feltétlenül rossz hatású a dolog, de azért mégis kíméljük már meg a playereket attól, hogy a termékmegjelenítés mézesmadzagát húzogassák az orruk előtt és mindig vágyakozva csurgassák a nyálukat holmi "logó"-ra... ~lásd korábbi kísérleteim közt a szivárványos füst+ a razer logó káros hatásai... fix agymoshatóak egyes népek vele és garantált torzulást okozhatunk a vásárló ügyfélben. ~ ha a metinre nem költött, akkor most adunk neki egy vak reményt valami túlárazott szemétről.

5.Mi etikus a szerverkészítőkközt. Néha elbotlunk, de tanulunk belőle.. a hülyéskedő haverok meg lemorzsolnak minket a tömegből és valahol torzul az etikusságunk, ami gyakorlatilag elidegeníthet és trollá tehet minket a közösség sarkaiban.

Végszó:
Bárki felvethet bármilyen újabb témát vagy kritizálhat vagy érvelhet a dolgok kapcsán.
Előre is köszönöm azt, hogy végigpörgetted a témámat és azt is, hogy elgondolkodtál a felvetett dolgokon! :)
Peace!

2018-05-20, 18:31:38 #1 Utolsó szerkesztés: 2018-05-20, 18:40:56 Szerző: K3zX
3. Húha ha ez így működne akkor tényleg What a Wonderful World lenne :D Kinek lenne erre energiája? 1-1 dolgot meg lehet csinálni, de ha ez rendszerben működne előbb utóbb beleunnának az ingyenmunkába. Tehát egy ilyen dolgot közösségileg finanszírozni kellene.
Patreon jó lenne ehhez, azonban szerintem elég kevesen lennének akik adakoznának. Ezzel több probléma van.

4.-est nem értettem először, de a példából nagyjából leesett. Szerintem nem kell ilyen a játékba. Lenne egy kis réteg akinek tetszene, de a többségnek nem. Lehet amennyi játékosnak tetszik és megvenné, annyian mennének el mert pl egy Razer logó hogy néz már ki a Metinben :D

További vesézhető témák:
I. A Saveyourself2 vajon bezárt az által, hogy a 2014 óta folyó munkálataik befejezéséhez időhiányuk volt?
II. Az én személyem tényleg annyira destruktív és toxikus lenne, hogy leépítsek bárkit és bármit? (ok ez lehet hülye kérdés)
III. Meddig bírná egy nonprodit pvm pvp szeró?

Annyira destruktív a személyed, hogy még 2018-ban is egy rakat új dolgot hozol a játékba.

C++ programmer at Gameloft

Szerintem fabtam amúgy megérdemelne egy VIP rangot :)

Megeshet, de azért még elkéne követnem egy-két jótettet azért a rangért e.O