Map ellenőrzés

Indította Fantasy™, 2018-05-18, 04:27:36

Sziasztok, azt hogy tudnám megoldani, hogy egy adott pályára 1 gépről csak 1 ember tudjon bemenni? Nem pont ip ellenőrzésre gondolok.

2018-05-18, 09:19:20 #1 Utolsó szerkesztés: 2018-05-18, 09:28:26 Szerző: K3zX
Valamit mindenféleképpen ellenőrizni kell, akkor hwid.
Kiindulópontnak ezt használhatod: https://metin2dev.org/board/index.php?/topic/4014-tuthardware-banhwid-snn-or-etc/

Adatbázisba logolja a hwid-t tehát valahogy meg kell jelölni azt az accot ami már oxon van (akár egy új oszlop) és amikor valaki be akar menni oxra meg kell keresni hogy a megjelölt accok közül van-e olyan hwid már. Természetesen a megjelölést le kell venni a kariról majd, hogy kövi oxnál ne legyen probléma.

Minek a hwid? ??? Amíg 1 gépről van minden kliensnek ugyanaz az IP-je ergo bőven elég az alapján vizsgálni.
Ha mégis hw alapján akarod akk már ink forrásban csináld meg v c#-os patcherben, mert ha bontják a kliensed fél perc sincs kikerülni azt a hw ellenőrzést. :-X :'(

2018-05-18, 16:28:00 #3 Utolsó szerkesztés: 2018-05-18, 16:31:53 Szerző: K3zX
Idézetet írta: Fantasy™ Dátum 2018-05-18, 04:27:36
Nem pont ip ellenőrzésre gondolok.

---------------

Alapvetően nem egy "egyedi spéci sokóravoltleprogramozni/lemodellezni" dolgot akar levédeni, hanem csak azt hogy a szemtelen játékosok ne tudjanak bemenni többször.

Az olyan embereknek akik szétbontják a klienst, azoknak pont nem az a szándékuk az esetek 99,999999%-ban hogy bemenjenek még egy karakterrel az OX eventre ;D

Az IP ellenőrzést azért nem akarja gondolom, mert azt sem akarja hallgatni hogy de a tesóm beakarna jönni, de nem tud.

Szerintem ide pont a hwid a legmegfelelőbb, ha azt a free rendszert beteszi, akkor eleve lesz egy új tiltási rendszere ingyen ami nem annyira rossz, másrészről tudja használni erre is a dolgot elég könnyen, csak SQL lekérdezést kell írnia beteleportáláskor.

Persze ha tudsz jobbat, konkrétabbat írd neki, én ennyit tudtam.

Hát ha nem használ NAT v proxy-t akk esélytelen h a tesóját 1 másik géprből leblokkolná az IP ellenőrzés.

2018-05-18, 20:42:30 #5 Utolsó szerkesztés: 2018-05-18, 20:44:47 Szerző: K3zX
[spoiler]
? ? ? ? ?
[/spoiler]

Egy háztartásban általában (és az esetek 99,999%-ban xD) egy internet előfizetés van.
Ez azt jelenti hogy minden gépnek, laptopnak, tabletnek, hűtőnek, tévének, kutyának egy ip címe van.
Így bizony ha az oxon IP-t ellenőrizne, valóban lennének tiltva olyan emberek, akiknek egy IP címe van, de igazából különböző személy (Testvérek például). És ezen menne a hiszti.

Nem csak a testvérek ..... nának rá, mert már van olyan internetszolgáltató ami minden egyes Ügyfélnek egy és ugyan azt az IP címet adja.

6 hónapja én is ezért voltam bajba, mikor regisztráltam mert egy másik személy ugyan erről az IP címről már tiltva volt. Pedig akkor még a fórumot sem ismertem.

Weird.... nálam is 1 van csak de ahány készülékkel csatlakozok a modemre, annyi különböző IP címet oszt ki mindnek. :o

Hát nálam az IP cím például: 52.256.142.75 Csak példa! Elmentem egy ismerőshöz aki durván 20KM-re lakik tőlem és nála is ugyan ez volt az IP cím.  :'( :'(

2018-05-18, 20:57:04 #9 Utolsó szerkesztés: 2018-05-18, 21:00:15 Szerző: K3zX
De ugye nem helyi IP címről beszélsz pati? (192.168.x.x)
Bár gondolom csak nem.

Ilyenről még nem hallottam, rá is kerestem előbb, de igazából semmit nem adott ki.
[spoiler]Google: ISP provide unique ip address for every device <-- így gondolom csak ki kellett volna adnia valamit[/spoiler]

Biztos vagy benne? Melyik szolgáltatónál vagy?

2018-05-18, 21:00:47 #10 Utolsó szerkesztés: 2018-05-18, 21:10:59 Szerző: Chookez™
Ez igaz, fel is hívhatod őket akár ha gondolod...  8)

MárNincsSzükségRá.hu

ADSL

Én most nem linkelem be az én szolgáltatóm mert csak 1 kis városra van szolgáltatása és #anonymus akarok lenni, de nekem kb 15db IP cím váltakozik, simán kinézem én is hogy a városban egyszerre másnak is van ilyen címe mint nekem. ;D

Én nem nagyon értek az ilyenhez, őszintén nem is érdekelt soha. Az a lényeg hogy internetezni tudjak.   :D

Na de eltértünk a témától egy kicsit, nem akarom ezzel tele írni.

Idézetet írta: K3zX Dátum 2018-05-18, 20:57:04
De ugye nem helyi IP címről beszélsz pati? (192.168.x.x)
Bár gondolom csak nem.
Dehogyis :D Bár m1 melyikre gondolok, mert egyik se egyezik :P ;D

Elég jól eltértetek a tárgytól, de mindegy, már délelőtt sikerült megoldanom questtel. :D