forrás gm jog felcserélödve

Indította Word, 2018-03-17, 23:53:43

Sziasztok egyik témába olvastam hogy  forrásba gm jog rendszer fel van cserélődve ez igaz? és ha igen hogy oldható meg hogy tényleges jó is legyen a gm jog rendszere? válaszokat köszönöm ellőre is.

Szia, ezt hogy érted, hogy felcserélődve?
Egy programozási nyelv akkor alacsony szintű, ha arra kényszeríti az embert, hogy az érdektelen dolgokra is odafigyeljen.

2018-03-18, 12:51:09 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-03-18, 12:54:27 Szerző: Word
egyik témába írta valaki hogy fel van 2 jog cseréve csak nem tudom melyik volt az a téma ha meg találnám be linkelném. pld player lenne max jog közbe nem is az így értve de csak pld mivel nem találom a témát. ahol írta valaki.

Oké, kíváncsi vagyok.
Egy programozási nyelv akkor alacsony szintű, ha arra kényszeríti az embert, hogy az érdektelen dolgokra is odafigyeljen.

sajna nem találom a témát tuti meg van mert már egyszer ládtam és abba írják hogy 2 jog fel van cserélve csak nem jut eszembe melyik aza 2 jog.

Szerintem az írás/olvasás joga (777) van felcserélődve. Nálad. Mert se írni, se olvasni nem tudsz.
Az ember csak fiatalon találhat ki igazán új dolgokat. Utána már túl tapasztalt, túl híres (...) és túl ostoba.

Noice pirítás boiiiiii ;)

De engedelmeddel a 777 az olvasás írás végrehajtás minden usernek. ;D
[spoiler=ismeretterjesztés óra TiuXinnal]
Az olvasás és írás az 666 minden usernek mert ugye az 1. hatos a tulajdonos(root felhasználó joga) a 2. hatos azok akik egy csoportba(groupba) vannak a tulajdonossal és a 3. hatos pedig mindenki más tehát akik nem rootok és nincsenek egy groupba a rootal.

a hatos pediglen úgy jön ki hogy:
4 olvasás
2 írás
1 végrehajtás

tehát 777 = [root felhasználó](4+2+1)[rootal egy groupba](4+2+1)[mindenki más](4+2+1)

értelem szerűen ha azt akarod hogy pl. mindenki más ne tudja olvasni írni végrehajtani akkor 0
példával: 740 így a root felhasználó mindent csinálhat azonos groupban lévők rootal csak olvashatják és akik se rootok se nincsenek egy csoportba vele nem olvashatják/írhatják/hajthatják végre az adott állományt.
[/spoiler]

Hogy a témára visszakanyarodjunk szerintem egy jog sincs felcserélve másfelől szerintem a legtöbben csak az implementor player és a wizard közül max a high_wizardot használjátok. egyes szervereken még a low_wizard is játszhat TGM-nek vagy valami, DE minden parancsot személyre tudsz szabni a cmd.cpp-be mert akár hiszed akár nem a táblában ott a parancshoz tartozó jogkör lásd:

tehát az utolsó mindig a jogkör, tehát az a jogkör és felette használhatja a parancsot.
Szóval ha úgy érzed hogy valamelyik parancsot olyan is használhatja akit nem akarsz hogy használja, megemeled a jogkörét.
De én nem tudok ilyenről hogy fel lenne cserélődve jogkör. Esetlegesen egy agyon módosított fancy full fos gány vegás kenes korayos és hasonló epikus developerek (hogy magyart ne említsek) munkássága miatt előidézett bug következménye lehet HA VALÓS A PROBLÉMA.
A buta emberek különös szenvedélyt táplálnak az olyan következtetések iránt, amelyekre a maguk eszével jutottak.
Lev Tolsztoj

egy témába írta valaki ezért is kérdeztem rá hogy valóban igaz e hogy fel lenne cserélve 2 jog mivel az alap deves forrást használom :)

+ ha jól tudom player nél nincs is alapból gm logó (player jogú gm nél) pld (TGM)xy  csak ügye player jog körbe tartozik.