forrás probléma 40k dyndn

Indította Word, 2018-02-20, 12:49:57

2018-02-20, 12:49:57 Utolsó szerkesztés: 2018-02-20, 14:14:33 Szerző: Word
sziasztok olyan gondom lenne hogy ha forrásba  ip helyet dyndn címet írok be kari választó nál vissza dob ch választóra hogy lehetne fixálni? heti egyszer új ipet generál a szolgáltató és kicsit maccera lenne újat csinálni

syserr is csak ennyit ír ki

SYSERR: Feb 20 12:29:05.27037 :: socket_connect: socket_connect(): can not connect to xy.dyndn:11099
persze .hu végzödésel let be írva köszi előre is

desc_client.cpp be van fixálva 

Az ip-nek sztem semmi köze hozzá, azért dob vissza mert gondolom vboxról fut és nem használsz hozzá MC-t.

2018-02-20, 16:36:27 #2 Utolsó szerkesztés: 2018-02-20, 16:38:43 Szerző: Word
mc inditó a mult nem kel v boxon sem mc inditó és mivel írtam hogy desc_client.cpp fixáltam a dolgot így érthetnéd hogy nem használok mc inditó v box és írtam hogy heti új ipet kapok ezért  probáltam meg a dyndns el hogy ip helyet dyndns-t írok be és ezért vág vissza kari választó nál ha nem értenéd :(

de ha megerösitést kérsz hogy nem kel v boxos szervere mc inditó írj privátba küldök egy klienst és probálj meg vele fel jönni szervere.

csak nekem ip helyére kénne dyndns en ami véget vissza dob kari választó mert lehet hogy nem tudja el fogadni vagy nem tudom desc_client.cpp  be  írtam be mint ha ip lenne csak ip helyet.

Tudom hogy lehet, Logan pár éve már írta egyik topicban.
De ezt most félretéve, ha rendes IP-det írod dyn helyett akkor is ez a helyzet?

ha rendes ipet írok akkor jó de mint írtam hetente új ipet generál a szolgáltató így át kel írjam minden héten.

ezért probáltam meg hogy ip helyet dyn-t írok oda csak nem fogadja el.

Lehet a windóz szerver miatt de nálam be se indulnak a dolgok :-X
SYSERR: Feb 20 17:49:21 :: socket_connect: HOST XXX.dyndns.hu:61110, could not connect.
SYSERR: Feb 20 17:49:22 :: socket_connect: HOST XXX.dyndns.hu:61010, could not connect.

Üzenet összefésülés: 2018-02-20, 17:54:07

Am a BIND_IP példájára tudsz csinálni 1 új globális változót és akk config fájlokban tudod szabályozni ezt az IP-t, és nem kell minden változásnál újrafordítani a dolgot.

figyelj az lenen jó ha alapbol is menen a cuc mert azért heti új ipet adni neki és újra  büldelni maccera

Módosítottam a hsz-em, pont erre vonatkozóan :D
De am igen megértem, de 1000 éve nem használtam dyndns-t, arra se emlékszem már régen hogy kellett csinálni a dolgokat... :D

2018-02-20, 18:27:47 #8 Utolsó szerkesztés: 2018-02-20, 23:16:58 Szerző: Word
jó de hogy mikkor nincs bind ip? az ki van kapcsolva nincs oda írva semi ip mivel alapbol ki szedetem teszt game db büldnél mikkor forrást össze raktam.  (hostingba se lehet meg bizni vagy szét lopnak vagy védelen szarok.)

és amúgy is csak arra kéne hogy külső gépen is elérhető legyen minden mc  nélkül csak akkor lenne szivás ha ép akkor változik meg az ip mikkor otthon sincs az ember :(

bár lehet jönni azal hogy mi értelme lenne mivel nekem fontos lenne ha nem vagyok gép előtt akkor is hozzá lehesen férni a szerver hezz +  egyéb okok véget is jó lenne :)