~ Alapok ~

Indította Szirikee, 2017-08-22, 22:41:34

Sziasztok!

Egy igazán érdekes kérdéssel fordulnék hozzátok, amit szerver készítés elkezdésénél tapasztaltam. Ez többnyire inkább számítástechnikai rész, de mégis köze van a Metinhez, hiszen szervert szeretnék készíteni.

A problémám leírása egyszerű: a Bridge-elt kártyánál semmit sem mutat. Root szervert szerettem volna készíteni, de mivel nem ismeri fel a kártyát, így megpróbáltam Hamachival. Feltelepítettem, és azt sem mutatja a bridge-elt kártyánál. Az összes Virtual Box kiadvánnyal próbáltam már. Bármi ötlet?

Mellék kérdés: a hálózati kapcsolatoknál, az adapter résznél nem jelzi a hamachit, azonban az eszközkezelőben igen. Ez is egy érdekes dolog, kíváncsi lennék, hogy ki- milyen válasszal tud szolgálni! :) ((másik játék szerverkészítésnél olyan hiba lépett fel, ami VMWARE-nél van, hogy szintúgy nem jelzi az adapterbeállításoknál a VMWARE (kellene lennie pedig kettőnek telepítés után)). Esetlegesen ez valami globális probléma lehet? Válaszotokat előre is köszönöm! :)

Operációs rendszer: Windows 10 64 bit

dinamikus vagy fix IP-d van?
piksa féle porttáblát használtál már a hamás kísérletnél?
isolator féle vdi-d van? (Freebsd9.2)?

Az IP címem fix. Porttáblát még nem próbáltam, a vdi-ben pedig nem vagyok biztos, illetve nem igazán tudom! :/

Ez egy viszonylag nagy méretű fájl, gondolom nem egy sima vbox :D Ilyennel még nem volt dolgom, szóval ennek mi értelme lenne összességében, illetve hogyan kellene alkalmazni? Vboxon keresztül próbálok csinálni szervert, és hát egészen mostanáig gond nélkül ment. :/

source miatt nagy méretű

Forráshoz való jóformán
Discord: deto#4928

Igazából a legnagyobb gond az lenne, hogy miért nem ismeri fel adapterként a drivereket. :/ Se vbox, se vmware, se hamachi... Pár héttel ezelőtt felismerte, az adapterek közé is sorolta, de azóta már le lett törölve. Most meg semmi. Egyszer felismeri eszköz kezelőbe, aztán ujrarakom ugyanazt, és nem ismeri fel már eszközkezelőbe se. Összes hamachi, vbox és vmware típust megpróbáltam. Ötlet? :(

Hálókártya driver?

Az Ethernetet és a vezeték nélküli (beépített) wifit észleli.

Próbálgas új drivereket hátha az a probléma vagy ha nem az akkor próbáld ki egy másik hálózati kártyát mert elméletileg jónak kell lenni ha az ethernetet érzékeli
Még kezdÅ' vagyok de igyekszek tanulni :-) !

Legfrissebb elérhető driverem van, a laptop kb 2 hetes. Pár napja még rendesen mutatta laptopon is...

Tedd újra a windowst és a friss windowsra egyből tedd rá a virtualboxot