Oldschool/Middleschool/Newschool stílusok?

Indította fabtam11, 2017-07-31, 13:42:17

2017-07-31, 13:42:17 Utolsó szerkesztés: 2017-07-31, 14:12:46 Szerző: fabtam11
Üdv!
A téma adott, kinek milyen opciók adják meg a newschool/middleschool/oldschool élményt a játékban?

ellenkező esetben kinek mik a mostani tapasztalatai ? o.O

Igazából tök mindegy, kipróbáltam a napokban 10 szervert és mindegyiknek egy a lényege:

#CSHÁPKODDAMETINKÖVEKETLÓHÁTRÚÚ

Aztán nem számít, hogy ezt gf cuccokban, vagy új cuccokban teszed

2017-07-31, 13:59:19 #2 Utolsó szerkesztés: 2017-07-31, 14:02:27 Szerző: fabtam11
szal mind kb mid/new school környéket súrolt?  ???
kaptál lovat/vehettél pecsétet/vehettél lovat és ennyivel el volt intézve?
sehol egy idióta lómedálos küldi vagy valami rohadtul drága opció, hogy a lovat nehéz legyen megszerezni?

Nem azzal van a baj, hogy egyből lovat kapsz, hanem azzal, hogy nem érdemes leszállni róla.

Az 1.szerver amit kipróbáltam azzal kezdődött, hogy küldetés keretein belül öljek meg 500 vadkutyát és csapjak szét 50 Lv10-es metinkövet.

A 2.szerveren pedig egy pályára le volt szórva 5000 metinkő és abból kellett fejlesztőket csapkodni.

A 3.4.5...10. ugyanezek variációi

0hshit elég #elbaltázott generáció ez lol
várj és am a bossokból ha jól sejtem 1-1 van és kb annyi értelme van, hogy leüsd őket, mint a náthának. o.O

Vannak boss runok is, ahol beteleportál egyhez és szétcsaphatod lóhátról egy boss pontért.

De a kedvenceim igazából még mindig azok a pvp szerverek, ahol mindenki ugyanolyan cuccokban, ugyanolyan optokkal püfölik egymást, és hát skillshotok hiányában értelmetlen az egész, de érdekes módon ezt még egy fejlesztőnek sem jutott eszébe megcsinálni.

mit értesz a skillshotok alatt?

C++ programmer at Gameloft

ha jól rémlik bizonyos szerókon akkorák a defek, hogy az átható találatos sima ütések is többet sebeznek/vagy akár akkorát ütnek, mint a skillek ._.

Chevi jól látja a dolgokat, ennyire leegyszerűsített szervereket hoznak létre manapság, nem is csoda, hogy a játékosok unatkoznak. Én is utálom az olyan szervereket amelyen 5000 fejlesztőket kell kiütni, meg mindenki egyenlő, nincs mi kibillentse a játákot az egyensúlyából. Értem ezalatt a pvp-ket, amiket ti is említettetek.

Az optok hiába jók a szerveren, ha annyi hp-d van hogy 5 ember tud csak kinyírni, találkoztam ilyennel is, és 1vs1  harc meg nem 10-12 skillből áll, hanem vagy 40-ből...

2017-08-17, 11:21:10 #10 Utolsó szerkesztés: 2017-08-17, 11:37:48 Szerző: fabtam11
Értem és milyen emlékeket hagyott bennetek az SLZ / DRG által készített szerver?Már annak, aki játszott rajta...
Volt benne mindenféle extra, ami kelhetett, kezdve az övvel, gyűrűvel, offlineshoppal, krafttal, offlineshop "jelölővel" na meg az alapvető metines élménnyel minden.
Amazt milyen kategóriába sorolnátok?

Amúgy manapság meg a legrosszabb az egészen túl az, hogy az esetek többségében nincs egyedi gondolat a szervereknél és a vállpántok meg a többi extra néha túl soknak tűnnek már a 3-4-5 leltárról nem is beszélve, egyáltalán mi a bánatnak kell túlhypeolni a játék droppjait, a 75-ös fegyók az új mappok miatt tropára mentek, a mennyei és hold kardok porosodnak az item_proto legméllyebb bugyraiba, az öregking és a kung-fu kimonók már-már kosztümnek tűnnek...

Miért is csinálunk szervert?
[spoiler="Why are why still here? Just to suffer?,, ]Közösséget építenénk vagy szimplán pénzt szednénk?
Jó játékot csinálnánk vagy beállnánk a GF copy-s sorba, ha nem az emkettőemmes holmikkal menőzünk?
Balanszról beszélünk néha, mikor a játék nehézségi szintje néhol nem is üti meg a kellő mércét?
A játékosok egy bizonyos fokig az alapjáték questjeit is elviselnék, ha értelmes jutalmat kapnának, de mégis minek is adnánk olyat, amit egy egyszerű pvp szerver csak úgy kiköphet egy egyszerű többablakos v sima boltba?
...
Igazából mi a rossebbért akarunk ganéból várat építeni, a nem is ismerjük azt, hogy mitől válik igazi várrá az a szemétdomb, amire csak ráhányjuk a kövi réteg porcukrot?!  ???

A játék baromira egyszerű, a pvp rendszer szintúgy egyszerű, a CRAFTOS/FARMOS JÁTÉKOK ALAPJÁT MÁR ALAPBÓL VISELI A JÁTÉK! Innentől kezdve hogy is akarnánk szebbé és jobbá tenni?
És tulajdonképpen miért is foglalkozunk mi ezzel?
Többek tanulni akartak belőle valamit, ők megtették, néhányan pénzt akarnak szerezni vele, ha jól reklámoznak sikerül nekik, némelyek a játék eredeti varázsát, a k****** körhintát szeretnék pörgetni, míg ki nem múlik a varázsa.
Nem azért van még mindig privát szerós metin, mert a GF egyes volt fejlesztői v a mi őrült developereink annyira azt akarnák, hogy legyen, hanem bizonyos szinten az embereknek kell egy egyszerű és "buta" játék ahhoz, hogy szórakozzanak vagy pihenjenek.
Ha egy szerver alább ad az emberek igényein elrontja az embereket.
Ha egy szerver fair kihívásokat ad és akár 0-ról indítja el a sikerért az embereket valami eddiginél is különb módon elég érdekes dolgok történhetnek.
Minden kezdet nehéz és nem mindenki képes kivárni azt, hogy valami valamivé váljon, de a metin esetében tudjuk, hogy az egész egy trágyázott talaj, ami ha jól van megmvelve akár egy kertté vagy mezővé is válhat, ha az emberek időt, energiát és némi támogatást áldoznak bele.
És most jön az a rész h valaki odaposztol valami ettől az egész filozófiai maszlagtól számítva valami egyebet?
[/spoiler]

Az egész kérdés kicsit frusztráló

Véleményem szerint addig nem lehet egy oldshool szervert annak nevezni amíg egy metinkövet lecsapva 1-2 bátorságköpeny használatával elérik az 5- ös szintet. Alapjában véve a mai old típusú szervereknél maga az oldshool csak is skill húzásban maradt meg más tekintettben middle és newshoolnak nevezhetjük.

Gf-et megnézve ott lassú fejlődés rengeteg küldetéssel, ha jobban megnézzük ezeket a küldetéseket a lassú fejlődés miatt célja lekötni a játékost, hogy még se legyen olyan unalmas egy két szint megszerzése emiatt ne hagyja abba a játékot. Másik rész azzal hogy minden új típusú szerver level 1-en megadja a plusz kilences felszereléseket nincsen élmény, nincsen akadály hogy simán szerezzünk 30-as fegyvereket vagy akár milyen szorzó mellett is ne legyünk fél óra után 20-as szint felett és itt el is értünk a farmoláshoz rengeteg játékos úgy kezdi a szerver nyitást 3-4 karakterrel üti a metinköveket mert úgy se halok meg nem kell potikat használni pláne ha kapnak alapból auto potikat.

Middle és new shool az egész lényegében még mindig csak arról szol hogy gyors szintelés és milliónyi vért és fegyver 30 de akár 40 szint egy mapon de ezeket is órák alatt simán beüthetők.

Sajnos mivel a játék menet már annyira ismerős mindenkinek sokszor megkérdezik mi az a map2 mert 25 map1 utána ork és sd2 körülbelül erről szól a mai metin.

Sok mindent lehetne még írni de azt hiszem a fórumon nem egy témát elolvasva ezekről már szó van ezért nem is írom inkább le.

2017-08-17, 14:57:08 #12 Utolsó szerkesztés: 2017-08-17, 15:01:43 Szerző: fabtam11
szal ez az egész egy tragédia  :-[
[spoiler=kb így érzem magam a téma kapcsán][/spoiler]