VPS? ROOT IP? MIVAN?? :D

Indította Whipeer, 2017-03-20, 23:38:06

Sziasztok! Csatoltam egy képet, a sysinstallt mi szerint állítsam be ezen a windows vps-en? :D
ELőre köszönöm!

1. kérdésem: Vps-en miért csinálsz vps-t? Már nem azért, de ez teljesítményileg eléggé gyengusz lesz.
Szónál a hostnak és pikk pakk feldobna egy freebsd-t neked.
Dee hogy ne legyen off:

A root ip az a: 217.182.36.203 Tehát az kerül be az alsóhoz (ip adress-hez)
ip getway-hoz meg a 188.165.218.254

Először vásárolj egy másik IP címet, mivel ha ugyan azt használod amelyet a WinVPS akkor szerintem levágja a net kapcsolatot IP ütközés miatt. (OVH 100%)

Hi :) Nem ertem miert vagna le, mert ez kb igy ugyan olyan mintha itthon windows allol futattnam a dolgot, nem?

A VPS-nél általában csak az átjárón keresztül engedélyezett IP/MAC címeket lehet használni, ezért ha egy másik VM van annak külön IP cím kell. Amennyiben a WinVPS hálózati beállításait használod azon lefog állni a netkapcsolat és közvetlen csak a vbox-ban futtatott VM-nek lesz elérhető. Otthon futtatót gépnél ez nyilván más mivel ott nincsenek ilyes féle korlátozások.

Tehát lényegében ha az IP konfiguráció teljes a WinVPS-el akkor nem fog kidobni de neked sem lesz internet a vbox-ban, azonban ha a MAC cím is azonos lesz akkor lefog vágni.