Szerver alaptelepítés

Indította hunti, 2017-02-17, 10:03:19

Sziasztok!

A véleményeteket szeretném kérni. Szeretnék készíteni egy friss virtuális lemezképet, amit aztán ti is igénybe vehettek. Az érdekelne, hogy ti mit tennétek rá, ami hasznos lenne olyanoknak akik új metin2 szervert szeretnének csinálni.
Például:
Legyen Freebsd 11.0, telepített mysql szerver és libek.

Második példa:
Legyen Freebsd 11.0, telepített mysql, libek, 40k forrás és minden ami a fordításhoz szükséges, illetve metin alap konfig.

Szóval arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek nektek vagy másoknak mire lenne szükségetek, vagy esetleg ezeket a példákat mivel egészítenétek ki?

A bsd 11.0 még túl friss a metin2 számára.

Véleményem szerint elég egy 10.2 10.3 illetve hozzá egy mysql 5.5 vagy 5.6

Forrásos vdi-t felesleges felrakni ra egy alap sf-et raknék fel a helyedbe és ahhoz igazítanám az egészet.

Szerintem a 10.3 és a 11 között semmi lényeges külömbség nincs. Én is 11-et használok és nincs vele semmi bajom. Amúgy is ajánlatos mindig a legújabb bsd-t használni és legalább egy héten egyszer updatelni.

2017-02-18, 13:25:31 #3 Utolsó szerkesztés: 2017-02-18, 13:27:51 Szerző: D4RR3
Nekem is nagyon régóta 11-es BSD van a forrásnak, és konkrétan semmi váltózást nem tapasztaltam avagy olyan jellegű hibát ami fennáll a 10.x verziónál. Adatbázis szervernek pedig én MariaDB-t ajánlanák MySQL helyett, illetve CLANG a GCC helyett.
Na meg azért nem olyan rossz az aktuális BSD verziót használni, mivel 10.3-ra kb. még 1 évig van update aztán már ajánlatos lesz lecserélni, tehát ezzel csak megelőzöd.

Tudtok esetleg olyan 40k forrás repóról ahonnan nem az alap 40k-t lehet letölteni, hanem már patchelve van sebezhetőségek ellen? Van egyáltalán valaki aki ezt publikusan karban tartja?

egyáltalán nem ajánlom azt... ki tudja mit rakott bele... meg esetleg új hibák is előfordulhatnak...
Tehát, jobb ha te csinálod, így tudni fogod mit módosítottál.
Hamarosan...

Azt hogy ki mit rakott bele, könnyen ki lehet deríteni, csak bele kell tolni az alap és patchelt verziót egy verziókezelő rendszerbe, és egyből látszik a különbség.