VPS - szerver készítés??

Indította msmajda9, 2017-02-06, 06:42:03

üdvözlet!
Van egy VPS-em amire nem sikerül feltelepíteni a metin2 szervert, hibákat jelez, ha van valaki hozzáértő aki segítene annak örülnék. Esetleg ti hogy telepítitiek fel? Milyen parancsokat használtok? Régen csináltam metin szervert,  de nagyon sok minden változott azóta :/

FreeBSD 10.3 oprendszerről futna.

2017-02-07, 10:53:11 #1 Utolsó szerkesztés: 2017-02-07, 11:29:15 Szerző: hunti
Tipikus hiba, hogy freebsd-n már nem működik a ports, mert már nem supportált.

Tehát ne így próbáld:

cd /usr/ports/databases/mysql55-server && make WITH_XCHARSET=all install clean   

Helyette így:

pkg install mysql55-server

Első futtatásnál hibát dob, mert pkg még nincs telepítve, de ha Y-t vagy Yes-t válaszolsz neki akkor feltelepíti a pkg csomagkezelőt, és ha ismét kiadod ezt a parancsot akkor ténylegesen feltelepíti már a mysql55-server -t. És egyébként minden mást fel lehet vele tenni amit annó ports-al kellett.

Idézetet írta: hunti Dátum 2017-02-07, 10:53:11
Tipikus hiba, hogy freebsd-n már nem működik a ports, mert már nem supportált.
Tipikus félreértése a
IdézPorts Collection support for your FreeBSD version has ended, and no ports are guaranteed to build on this system.
szövegnek amit kinyom a bsd. Elég érdekes lenne, ha a ports nem lenne támogatva a bsdn. Egyébként a különbség a pkg és a hagyományos ports telepítés között, hogy a portsból ha telepítesz azt a bsd fogja compileolni, és így a libek ugyan azzal a compilerrel lesznek biztosan compileolva amit használsz pl a forrásod fordításánál (illetve a /etc/make.conf-ban meg tudod adni, hogy melyik compilert használja a bsd mikor felraksz valamit a portsból).

Míg ha a pkg-t használod az precompiled libeket húz le, és simán lehet, hogy nem lesz megfelelő a lib a már lefordított game/dbhez.
Ha nem látod a válaszom, valamit elrontottál:

Igaz, fogalmazhattam volna jobban is, csak nem emlékeztem hogy minden verzión EOL vagy csak ezeken. Sajnos freebsd-vel keveset dolgozok, főleg linuxot használok, azon belül is főként debian és centos. Ott például a csomagkezelő másképp működik, nem íródik felül egy lib se, ha új verzió van akkor bekerül a rendszerbe az új verzió is, és a korábbi útvonalon elérhető marad a régi is. Fura lenne ha freebsd-n ez másképp lenne, de végül is nem vagyok freebsd szaki.

Nekem ezt írja

Proceed with this action? [y/N]: yes
[1/2] Installing mysql55-client-5.5.53...
[1/2] Extracting mysql55-client-5.5.53:   0%/usr/local/lib/libpkg.so.3: Undefine                                                                             d symbol "utimensat"
Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.

Milyen freebsd verzión próbálod?

FreeBSD 10.2-RELEASE
Legyél kreatív, kifogások helyett megoldást keress.

Ez egy érdekes hiba, ha jól látom utimensat 10.3-tól van freebsd-n, ez pedig egy 10.2-es rendszer. Frissítsd a rendszert, vagy ha most telepítetted csak, akkor jobb ha újratelepíted 10.3-ra, az még 1 évig supportált, vagy telepíts egyből 11-est.

A game.tar.gz kicsomagolása közben ezt az üzenetet kapom, ez jól van így??
game/share/game: Truncated tar archive
tar: Error exit delayed from previous errors.

Kicsomagolás után létrejön a game/share/game fájl? Ha létrejön, el lehet indítani, és fut rendesen a metin szeró? Ha nem akkor minden bizonnyal hibás a tömörített fájl, vagy megszakadt a kapcsolat a fájl letöltése/feltöltése közben (bár emlékeim szerint olyankor unexpected end of file hibaüzenetet is ki szokta írni).

igen létrehozta, mysql navicaten csatlakozik, egyedül a szerverre nem tudtam felcsatlakozni.